Hangi meraktı? Nasıl bir gücün sahibiydi ki, sorgusuz sualsiz düstük peşine?

Hangi meraktı? Nasıl bir gücün sahibiydi ki, sorgusuz sualsiz düstük peşine?
Belki de bizi dünyaya gelmek için ikna eden şey, henüz unuttuğumuz bir umuttu… bir sevgiye dokunmak, bir gülüşe karışmak, bir gözyaşında anlam bulmak isteğiydi. Belki de içimizdeki ruh, eksik bir hikâyeyi tamamlamak, yarım kalmış bir hissi yaşamak için yol seçti bu dünyayı. Acılarını bilmiyorduk ama hislerin derinliğini merak ettik; yorgunluğu tanımıyorduk ama mücadeleyi seçtik. Belki de sadece bir kalbin içine sığabilmenin mucizesi için geldik… sevilmek, sevmek, dokunmak… bir iz bırakmak için. Çünkü ruh, sadece var olmakla yetinmez; hissetmek ister. İşte o yüzden geldik… her şeye rağmen, hissetmeye razı olarak.
Hep var ol💐
Din dersi öğretmeni değilim, herhangi bir ihtisasım yok dinle ilgili sadece kendini yetiştirmiş birisi diyelim.. ruhlar alemi yaratılıyor herkes secde ediyor dünyaya gideceğimiz belli orada bizlere soruluyor bizler de kabul ediyor muşuz. Sonra günü gelen ruhlar aleminden dünyaya geliyor.. aslında öncemiz var bazı şeyler hafızalarımızda yaşadığımızı düşünüyoruz ya işte o anlar.. Allah diyor size dünyaya göndereceğim iyi insan olursanız mükafatlandıracağım değilse cezalandıracağım. Herkes diyor ki tabii ki iyi insan olacağız Allah'ım ne olacak imtihanı kolaylıkla geçeriz.. sonrası malum her şey ortada. Ben tiyatroya benzetirim dünyayı samimi olarak oynayan sahtekar olmayan güzel insanlar kazanır.. alkışlarla cenneti boylarız.
Bu dünyada yaşamak zaten başlı başına cenneti hak etmemize yetmiyor mu?
elbette her çekilen eza cefa günahlara kefarettir..
Bizim yememiz için bir elma, bir elma için, bir odun, o odun için bir fabrika, o fabrika için bir bahar, bir bahar için dünya, dünya için bir güneş sistemi, osşstsm için bir güneş ve o günaş için bir kainat yaratan bir gücün sahibi olan zat, sırf galübelada ki sözümüz binaen bunları bizim için yaratması bizi ikna edemiyorsa, daha ne edebilir, bilmiyorum ki iknaya ne gerek var?
https://www.youtube.com/embed/FIlsbOOP7TIhttps://www.youtube.com/embed/8GhKoyWY6fYhttps://www.youtube.com/embed/FV7f94jN6UgÇantacı Necmi amcayı dinle.
Ne bileyim sordum işte :/
izlemedim
bi ara :/
Tamam izliycem :/
İşim var sonra🙄
🙄
Kimin bizi ikna ettiğine veya bu yolculuğun sebebine dair net bir cevap vermek imkânsız gibi. Ama belki de bizi çeken merak duygusuydu; hayata dokunma, keşfetme arzumuz. O sonsuz yıldızların arasından gelip dünyaya kavuşmak bile başlı başına büyüleyici bir hikaye. 🌌 Belki de hayat, başlı başına bir bilinmezi çözmek için bize sunulan bir hediye... Ne dersin? 😊
Cevap
34Cevap
Maalesef bizim seçimimiz değildi. ama dünyadan gitmek bizim seçimimiz
Zamanı gelince hepimiz gideceğiz :)
Haklısın Hayat :)
Allah daglara meleklere sormus kim benim kitabimi okuyup anlayabilir bilir ve yasayabilir diye daglar kaldiramamis catlamis biz insanoglu kabul etmisiz soz vermisiz iman edecegimize tabi hatirlamiyoruz eger hatirlasaydik yasamamizin bir manasi olmayacakti. Hakikati yalnizca Allah bilir ve o ne derse oluverir
Tabiki :)
Bizim gelmemiz neyse de birde peçeteten şans eseri firlayip hayata tutunan oyuspu ccuklari var onlar mesele
Doğru :/
Eğer bu hayata gelmeden izlediysen ve ona göre ben tercih ettiysem
Sanirim yıllar önceki hayatımı izledim sonrasına gerek yok kabul ediyorum dedim😂😂
Fragman çok iyiydi sinema şimdi başladı 😂😂
Hepimize fragman izletilmiş o halden:))
Keşke bekleseymişiz :)) ya da izleyip de vazgeçen olmuş mudur :)
Kim bilir :))
Ben inanmıyorum reenkarnasyona
Şeyy bilemedim :)
Töbee :))
Nası da güzel denk geldi üstüne :))
İzledim, ama tekrar izlemek isterim uzun zaman oldu.
En kısa sürede deneyimleyeceğim :)
Bu bizim elimizde olan bir şey değil eminim ki elimizde olan bir şey olsa pek çok insan dünyaya gelmek istemezdi
biz istemişiz ama
Bu bir seçim meselesi değil ki ama 🤭
Mesela size soran oldu mu dünyaya gelmek istiyor musunuz diye?
bunu hatırlamam mümkün değil
Çok farklı bir bakış açısına sahipsiniz sanırım bu konuda kendinize göre bir teorinizin olması lazım 😊
teori değil, ayetler var
Aydınlatın mısınız beni peki?
A'raf suresi 172-173 okumanızı tavsiye ederim
Hemen bakıyorum
Çok güzel çok derin felsefi bilimsel her konuda yoruma açık geniş bir konu burada yarım sayfa yazarak anlatılacak bir konu değil
Peki efendim :)
her insanın dünya gelmeden önce neler yaşayacağı gösterilmiş ve kabul edenler dünyaya gönderilmiştir denir ama bu konuşmayı yaptığımız unutturulmuştur deniyor
Hayatımızın hangi sahnesi gösterildi acaba :)
Ben her sahneyi izlemiş oldaydım ikna olmazdım.
Kandırılmış hissediyorum:))
:))
Fikrimizi soran mı vardı? Dine göre tin olarak var olduk tanrıyı kabul ettik sonra hafıza 0 hoppp bedene!
Belki vardı, bilemeyiz.
Bana sordular ve kabul ettiysem kendimden alınacak intikamım var ama ben paralel yaşama da inanmıyorum sizi bilmem
Ben ahiret hayatına inanıyorum
Onu inkar mı ettik? Dinde de 70.000 alemden bahsedilmiyor mu? Paralel evrende farklı yaşamlar sürmediğin kanıtı ne dinde ters bir şey var mı?
Kanıt var mı? Yok.
Kanıt var ama siz kabul eder misiniz bilmiyorum şöyle derler ki tanrı olmayacak hiçbir şeyi hayal ettirmez eğer biz paralel evreni hayal Edip zihnimizde kurabiliyorsak filmlerini yapıyorsak olma ihtimali vardır ben söylemiyorum tanrı söylüyor
Evet ama insanın iradesi kısmidir. Yani bir yere kadar hayal edebiliriz.
Tamam biz madde ile sınırlıyız öyle değil mi maddenin ötesine geçmek zaten tanrı katına çıkmak demektir tanrısaldır yani ilahidir biz bu sınırlar içerisinde düşünüp hayal edebiliyorsak bunların gerçek olabilme maddesel çerçeve içerisinde kalabilme olanağı her zaman vardır yaşam dediğimiz kavram bizim gördüklerimiz hissettiklerimizden ibaret olmadığını siz de biliyorsunuz ve kabul ediyorsunuz zaten ki dinin gereği bu
Bunlar çok derin konular :)
Ben derinleri severim ama siz inmek istemiyorsanız saygı duyarım
Derinliğini bilmediğim sularda yüzmem :)
Peki ama size küçük bir tavsiye eğer isterseniz kuantum fiziğine sadece göz ucuyla bir bakın yoklugun var olduğunu ve her şeyin sadece bir andan ibaret olduğunu gördüğünüzde aslında zaten derinlerde olduğumuzu anlayacaksınız saygıyla iyi kalın güzel kalın
Sana soran oldu sanırım, bana olmadı da : ))
Töbe Yarabbim ne desem günah olacak😅
Sorduğun soru bile günah, ona bakarsan 😂
Yoo😅
Profili açmışsın : ))
Öyle oldu:))
Benden 2 ay önce üye olmuşsun : ))
Daha eskiyim :) bu nickte 2. hesap :)
Demirbaşıyım diyosun : ))
Yok o kadar da değil :))
İyi bakalım : ))
Bir seçim yaptığımızı sana düşündüren nedir? 🤣
Öyle deniyor🙄
Kim diyor 🙄
Diyorlar işte
Gaip den sesler mi diyor 🙄
hıhım :/
boş ver dinleme sen onları belli ki boş yapıyorlar ☺️
Tövbee:)
Gaipten sesler demedin mi 🤣
Neyse :)
Peki öyle olsun 😁
Evren aileme haber göndermiş , bu çocuktan bir tane lazım düzen bozuluyor demiş ahahah
Beni ikna etme zahmetinde bulunduğunu düşünmüyorum Yüce Rabbimin 😀
Töbee :))
Belkide doğmadan önce tüm yaşayacağın yaşam sana gösterildi ve doğmaya değer bir an gördün?
İşte o an hangi an acaba :))
Onu bılemezsın yasamadan yasayıncada o an olup olmadıgına emın olamazsın :)
Belki de çoktan yaşamışızdır o anı :)
Öyle karamsarlık yok daha guzelleri vardır eminim ki :)
Şeyy hayat kısa ve kuşlar uçuyor umarım çok yakındadır :))
Hayat sandıgımızdanda kısa söylemek istediğini söylemek ve yaşamak istediğin hersey için cabalamalısın çünkü dediğin gibi zaman çok kısıtlı :)
Bunlar için biraz şans ve cesaret lazım ama :)
Şansa inanmıyorum hersey kaderdır tesadufen bısey olmaz kişisel gorusum herseyın bir nedeni olmalı.. cesaret , cesareti ise insan kendisi var eder :)
Şeyy çekinik olduğum doğrudur :))
Cekınmek yok hersey dürüst ve acıkca olmalı bu dusunceme katıl lütfen :)
peki :))
Anlasmamıza sevındım :)
Annemizle babamızın zevkleriydi başka felsefik bir açıklaması yok
Ruhun varlığına inanmıyor musunuz peki?
Ben enerjiye inanıyorum daha çok
Her kimse onla tekrar bir görüşmek istiyorum.
Ne söylemek isterdin?
🙄
Dünyaya ne zaman geleceğimiz , dünyada ne kadar kalacağımız ve dünyadan ölüp ne zaman gideceğimiz bizim elimizde değil. Bunların hepsi takdiri ilahi. İlahi takdir.
Hangi merakti sorusunun cevabı, senin dünyada neleri hayal ettiğin ve istediğin istediğindir. Nasıl bir gücün sahibiydi sorusunun cevabı ise nefsani arzularindir.
İşte aslında o amacı bulmamız gerek
Bir rivayete göre bize bu hayat izletildi. Ve biz kendimiz seçtik.
İşte neyi seçtik, belki de sadece bir an, ufacık bisey için.
Cidden derin düşündukce inanın devreleri yanıyor
İzletildi ve seçtiysek nasıl bir yanılgıya düştük acaba :)
Evet çok ilginç.
Zaman kavramı biz insanların algisinin oluşumu.
Kurana göre peygamberimizin öldüğü daha birkaç dakika bile olmadı
Biz doğadan ders almamız doğaya uyumlu yaşamamız gerek
Doğada hicbirsey kendi için var olmamış
Rüzgar kendi için esmiyor
Yağmur kendi için yağmıyor
Ağaç meyveyi kendi için yapmıyor
Karınca bir yerde yemek bulsun tüm koleniyi çağırıyor
Arı aynı şekilde
Peki insanlara bak hep kendi için
Belki bizim de en büyük sınavımız budur
Bence de. İlk ayet oku derken sadece kitap okumaktan bahsetmiyor aslında. Hayatı, doğayı okumamız, düşünüp akletmemiz isteniyor.
Biz insanlarin sadece fikri var. Düşünen, akleden çok az.
Ibret almaktan bahseder kuran. Doğa aslında en büyük ibret alınacak bir oluşum.
İşte bu derin düşünceleri ifade ettiğinde çevrende kafayı yemişsin söylemleri duymaya başlıyorsun.
Felsefeyle ilgilenenler için genelde kafası kırık denir. Halbuki sormak, sorgulamak insanın en temel görevi olmalı
Evet @kriptolog aynen öyle
Bırakalım kırık desinler.
Zaten kuranda yine ayet var insanlar gece ve gündüz uykularinda diyor. Yani biz uyku içinde yine uyuyoruz.
Tamamen bir similasyon. Hersey öldükten sonra başlayacak bence
Bilinci olmayan bir varlığın ikna edilmesi söz konusu olamaz
İnsan ruhu zor da olsa yaşamaya hayat sahibi olmaya meyillidir.
Bir sebep olmasına gerek yok. İnsan doğası gereği her şeyi denemeye meyilli ve aç bir varlıktır.
İkna değil de Allah “ol” dedi olduk desek daha doğru olur
Varolma hevesi herhalde, inançlı olmadığı halde psikolojisi sağlam olanlar da yaşamayı tercih ediyor
Seni hiç bişey ikna etmedi milyonlar sperm arasından sen galip ayrıldın ve doğdun 😃
2. Level... Dünya 😊
3. level peki :))
şeyy sürprizleri hiç sevmem :))
Evet mesela neden fikrim sorulmadı
Belki sorulmuştur🤷♀️
hayat kısa kuşlar kalkıyor neden bu
Kuşlar uçuyor🙄
onu değiştirdim böyle daha anlamlı
beni ikna eden olmadı
Biraz düşün hatırla 🙄
Söylerim de ayıptır
Söyle
Allah değer verip yaratmış daha ne?
Ölmek isteyenler? Hiç doğmamış olmayı isteyenler?
Derin konular cikamayiz
Ben ikna olmadım
O zamanlar tek kromozomlu bir hücreydik
Bunu bende merak ediyorum
Tanrı öyle uygun görmüş.
Ana babalarımızın dogmatik gelenekleri
Rastgele gelmişim ya haha
Binlerce spermin arasından 1. Gelebilmek rastgele olamaz. :)
Doğru
Her şey üç beş dakikalık zevkle başladı. 😅
Sadece yaratıldık öylece dünyaya geldik
İçkiliudim hatırlamıyorum
İlahi bir güç olma olasılıgı yüksek
Rakı var dediler geldim
🙄
İkna edildik mi sanki sormadı kimse
Merakımız
Seni tanımak sana bazı şeyleri tanıtmak
Beğenilerini çoğaltmak
Bunu biz seçmedik ki