Hayatınız nasıl neler yapıyorsunuz
Ben neden hep boş hissediyorum bir salyangoz misali🐌
Hayatınız nasıl neler yapıyorsunuz
Ben neden hep boş hissediyorum bir salyangoz misali🐌
Borcun yoksa ve çalışıyorsan en mutlusu sensin, sağlığında yerinde ise. Gidersin bir manzaralı cafeye şöyle denize karşı bir tatlı söyler birde kahve söylersin, takarsın kulaklığı güzel bir meditasyon müziği, manzarayı izler ve uzaklara dalarsın. Yazları kampa gider, denize girer, balık tutar ve kitap okursun. Akarsuya atlar serinlersin. Doğada meyve toplarsın. Kışları evinde kar manzarasına karşı peteğe yaslanıp camdan kar izlersin. Bir film açarsın konforunun tadına varırsın. Sırt çantanı alır İstanbul da ya da başka bir büyük şehirde tarihi mekanları ve sokak lezzetlerini gezersin, camiler, kiliseler, türbeler neresi olursa. Hayatta mutlu olmak o kadar kolay ki kardeşim inan bu çağda hepsi fakir ve borcun olmamasından geçiyor. İnsandan zaten bıktık, insan kendine yetiyor, he birde seni anlayan bir sevgilin eşin varsa değme keyfine. 2-3 aydır boş buzdolabına arttırdığım maaşım ile un ya da 2-3 parça gıda ile zor dolduruyorum, kazandığım kiraya :)) Tek umudum tutunduğum sevgilim ve evlenecek olmam sevdiğim adamla. Mutlu olmak öğrenilmez, senin farkındalık içinde bunu yapman lazım. Al oltanı ve sandalyeni bir dere kenarına git balık tut, yüzmeye git, spor yap. neyse içlendim şimdi. Eski bolluk zamanlarımı, arabamın olduğu dönemleri hatırladım.
Kendini severek.. ben de dün mutluluk diye story atmıştım, bir arkadaşım (erkek yürüme amaçlı işte) hiç mutlu görünmüyorsun yazmış 🤣 ben de kendimi sorguladım.. mutlu hissediyorum ama mutlu muyum gerçekten dedim. Sonra mutlu olma sebeplerimi liste yaptım. 🤣 Bence ben neden değerliyim neden saygın bir insanım diye listeler yaparsan mutluluğunu arttirirsin. Mutluluk ozdeger ve öz saygıyla başlar. Beyhan Budak onerisidir.*
Kendini başkalarıyla kıyaslamadığın, kimseden beklenti duymadığın ve kendi hayatını yaşamaya odaklandığın sürece huzurun gayet yerinde olur.
Ayrıca kendi başına zaman geçirmeyi de bilmen gerekir. Ancak bu şekikde sevdiğin ve sevmediğin şeyleri görebilir, bu sayede kendini keşfedebilirsin.
Ezberlenmiş ve alışkanlık olmuş her şeyden uzak durmalı insan. Bu gün çoğu kişi istediğini değil, ezberlenmiş ve alışılmış şeyleri yapıyor. Sokağa çıktığı arkadaşıyla dahi aynı döngüyü tekrarlıyor. Tüm arkadaşlarından, çevrenden kurtulduğunda ve kimseden beklenti duymadığında tek başına ne yapıyorsan osun. Ve o zaman huzurlusun.
Dikkat et, yalnızlık alışkanlık yapar.
slayangozun içi dolu kendisi o kabuğun içinde yani boş değil
gelelim mutluluğa :ha keza ama ben ne yaptım
elbette bu şartlarda mutlu olmak kesinlikle çok zor- ekonomik zorluklar engel, hayatın gidişatı engel, kime güveneceksin? engel, iş hayatı engellerle dolu engel, özel hayat engellerle dolu engel
ama ben ne yaptım sustum S. S. S
sessiz sakin sabırlı davranarak etrafımda gerkesiz elemanları çıkarttım kendimi hayvan ve bitkilere verdimsorulunca gerek duyarsam cevap verdim, olmayacak hiç bir eyleme kalkışmadım
sabrettim tevekkül ettim çok şükür
Kendi içinde bir salyangoz gibi hissetmene üzüldüm. 🐌 Belki de bu hissin, hayattan ne beklediğini tam bilememenden kaynaklanıyor olabilir. Mutluluk aslında küçük şeylerde saklı, bunu bazen fark etmek zor oluyor. Kendine basit ama keyif veren rutinler oluşturabilirsin. Bir kahve içmek, yürüyüş yapmak ya da sevdiğin bir şeyi keşfetmek gibi. Unutma, her duygunun bir sebebi ve bir dönemi vardır. 💛
Cevap
61Cevap
Mutlu olmayı kimse tam olarak öğretemez çünkü mutluluk başkasının cümlesiyle değil, insanın kendi iç sesiyle şekillenir. Ama fark ettirebilir biri sana; neyin seni iyi hissettirdiğini, neyin yorduğunu, neyi bırakman gerektiğini… Mutlu olmak büyük şeyler başarmaktan çok, küçük anlarda içini unutmamaktır aslında. Sabah uyanıp nefes alabildiğini fark etmek, sevdiğin bir şarkının ortasında gözlerini kapamak, biri seni içtenlikle anladığında hissedilen o sıcaklık… Bazen bir çay, bazen bir sokak yürüyüşü… Mutluluk hep büyük şeylerin ardından gelir sanırız ama aslında en çok, hayattan beklentiyi değil, minneti öğrendiğimizde sessizce çıkar karşımıza. Kimse öğretemez ama sen öğrenebilirsin; neyin seni iyi hissettirdiğine kulak verirsen. Çünkü mutluluk, dışarıdan gelmez… içinden filizlenir.
Beklentileri minimal tutmak elindeki güzellikleri görebilmek gerekiyor. İnat ile insan elinde olmayanın hayaliyle yanmaya başladığı an kendi yaşantısında olan hiçbir imkanı görmemeye başlıyor.
Kendinle ilgilenerek mutlu olursun
İlk adım olarak hormonel dengenizi ayarlayın, kadın olarak hormonları sabit tutmak imkansız zaten ama belirli vitamin eksikleriniz ve hormon salgılayamama sorunlarınız ruh halinizi nokta atışı etkiler. 😬
Yapabileceğiniz basit adımlar;
1. Duş rutininizi kendinize uygun hazırlayın. Mesela ben sabah duşlarını severim, beni ayıltır ve enerji yükler. Ama kimisi de akşam duşunu alıp rahatlayıp uzanmayı sever. Seçim sizin.
2. Belirli saatlerde, belirli süre boyunca uyuyun. Yastığınızı, bazanızı, yorganınızı ve pijamanızı dilediğiniz konfora getirin. Yatmadan en az yarım saat önce de dijital ekranlardan ve kahve gibi besinlerden uzak durun.
3. Kişisel bakımınıza daha da fazla özenmeye başlayın. İnanın aynada güzel gelişmeler görmek hem mutlu hem özgüvenli hissettiriyor. Hep istediğiniz bir saç rengini deneyin, tırnak yaptırın ve yeni bir far paleti alın gibi.
4. Sizi yoran insanları etraftan çıkarın. Ayıp mı? Hayır. Çevrenizi seçebilecek yaştasınız, bırakın enerjinizle uyuşmayanlar dibinizde durmasın. İllaha iğrenç bir hareketi beklemeyin.
5. Yapay dopamine bağımlı olmayın. Mutlu olmak için tonla şeker yemek gibi veya m4sturbasyon bağımlılığı gibi.
6. Bir hobinize odaklanın. Kafa dağıtmak için de olabilir sadece. Hobim yok diyorsanız sadece keşfetmemişsinizdir, denemekten çekinmeyin.
Mutluluğu dışarda değil içeride aramaya başla. Bu bir yin verir sana. Neler seversin neler sevmezsin yaşamında seni heyecanlandıran ve yapmaktan hoslanacagin hobiler işler neler? Hangi kitabı okursun. Sen kendi kendine mutlu olmayı çöz baskalariyla mutlulukta gelir
Yapıyorum ama hiç bir his vermiyor
burada sorunun kendine hissetmeyi yasaklamış olman olabilir mi acaba? Ya da ailen aglaynca aglma gülünce gülme der miydi? Bu kişiyi duygularına duyarsız hale getirip gozlerinden kopma yaşatan bir sorun. Duygularını adlandırmak için bir duygu defteri tut. Nasıl yapacağını araştır ve başla. duygularını hissetmeyi bırakalı uzun zaman olduysa yaptığın hiç bir şey tat vermeyecektir. ama üzülme zamanla yeniden onları anlayıp hissedebilirsin.
ya yanındaki mutsuzluğuna sebepse?
@kstecrubelisi hâlâ sen neden onun yanındasın buna bakmak lazım
çok farklı şeyler var işte... neyse.. teşekkürler
@kstecrubelisi her kuralın her cümlenin de bir istisnası olur hayatta
evet
Evet aslında ben hep güçlü kalamaya çalışıyorum duygularımı yok sayarak
İlk başta kiralik ya da durumuna göre satılık bir daire alacaksın. Daha sonra mut nüfus müdürlüğüne gidip ikametgahini bildiriceksin işlemler tamamlandıktan sonra Mut lu olmuş olursun 😄
Mersin'e selamlar 🖐🏼
Dhjdjdjd
mutlu olmak icin ben journal yapıyorum icine kendi siirlerini, uc boyutlu tasarımlarını, kitap ayraclarını, rozet koleksiyonlarını, kurutugun cicekleri, en sevdigin kitap sözlerini, ebrularını falan koy anı yaz. belki sıkıntını bir sureligine gecirir (˶ᵔ ᵕ ᵔ˶)
Aynen bende yapıyorum journal ve resim bana rahatlık veriyor ama yine de mutlu değilim
herkes biseyler yazmış bende kendi açımdan yazayım. ne zaman namazdan duadan uzaklaşsam sendeki gibi boş hissediyorum boşluk hissediyorum. kendimi ibadete verdikçe o boşluk hissi kendimi ne kadar ibadete verdiğime bağlı olarak kayboluyor. burdaki ibadet sadece namaz değil. gün içinde tefekkür olsun şükretmek olsun dua etmek gibi gibi ne kadar yoğun yasarsam o kadar dolu ve huzurlu hissediyorum. bu yazdıklarımın sendeki karşılığı ne onu bilmiyorum ama eğer bunlara uzaksan bir kere de içtenlikle samimiyetle (ihlasla) denemeni isterim. he ayrıca bu dediklerim diger arkadaşların dediklerine de çıkıyor elindekiyle mutlu olma vs gibi şeylere. örneğin sağlığın yerindeyse elhamdülillah diyip şükrediyosun ve onun bilincinde olup mutlu oluyosun gibi gibi..
Ponçik yaşın kaç bilmiyorum eğitimin nedir bilmiyorum gün içerisinde bir işin var mı Yoksa bütün gün evde misin Bunları da bilmiyorum sadece şundan eminim hayatta beklentilerini düşük tut ne kadar beklenti o kadar huzursuzluk ne kadar az beklenti o kadar huzur... Ya ben bunu anladım bu yaşıma dek. Ummak; küsmektir.
Kendi adına yaşa. Başkasının hikayesine göre değil. Canın güzel bir kahve mi içmek istiyor güzel bir manzarada dinlenmek istiyor ona göre davran. Okumak istediğin kitap çekmek istedigin doğal veya tarihi yer mi var git Çek. Kendin için yasa. Mesela benim evde drone var onu uçuruyorum. Kitap okuyorum. canim sıkılınca dolaşıyorum.
Bi sen değil hepimiz öyleyiz, küçük şeylerle mutlu olabiliyorsan kitap oku dizi izle kedi sev sahilde yürü piknik kamp yap başka da bi önerim yok
Ne yani herkes mi böyle hissediyor ben neden insanların mutlu olduğunu düşünüyorum
Kendini öyle şartlandırmışsın demek ki
Kendini geliştirdikçe mutlu olursun. Her insanda farklı bir yeteneğin olduğuna inanıyorum. Keşfedene kadar canın çıkıyor belki ama neleri sevmediğini bularak da sevdiğim şeylere doğru yol alabiliyorsun. Başarı hissi insana mutluluk veriyor ama daimi değil. şu an yazarken düşünceler zihnimde oturdu, yetenekli olmamıza da değil mesele her sesi güzel olan şarkı söyleyecek diye bir şey yok. Tat aldığın, sevdiğin şeyin peşinden git✨ kötü dans ederim ama dans etmekten zevk alırım 😄
Türkçemin bipliği için özür dilerim düşünürken hızlı yazınca böyle oluyor. Dehb li olan anlar yazmazsam araya başka şeyler kaynayacak unutacağım. Kız bu manyaklıkla ben bile tutkularımı bulduysam sen de bulursun. Kalk canın ne istiyorsa yap ya da bir liste yapıp tek tek dene bir şans ver yeniliklere ✨
Evet bende mutsuzum aynen her şey yolunda şükür ama nedensiz mutsuzum midem bulanıyor kusmuklu bir gün
Çok samimi ve içtenlikle belirtmek isterim ki Allah'a muhabbetimiz yoksa katiyen mutlu olamayız. Hep birşeyler eksik ve hep bir huzursuzluk olur öylece.
Bende bos hissediyorum amacim yok çünkü. Amac olunca insan kendini iyi hissediyor. Bos gecmesin diye spor yapıyorum balik avlıyorum geziyorum kitap okuyorum
Öncelikle kendine zaman ayır. Mutlu olmayı bir kişiye bağlamak yerine kendini mutlu etmeye çalış. Sorunların varsa onları çözmeye çalış , Depresyon da isen O duyguyu dibine kadar yaşa bir süre sonra bu duyguların normal olduğunu düşüneceksin. Aktivite Edin Film izle araştırma yap kafa dağıt , Monoton yaşamamaya çalış. Her sabah kalktığın da Kahve yapıyorsan o alışkanlığını değiştir yürüyüş yap gibi gibi.
Aynı sebepten benimle tanışan, yörüngeme giren çıkmak istemiyor. Ben öğretebilirim ama istemiyorum. Umarım faydası olan çıkar.
Mutluluk göreceli bir kavramdır ve kişiden kişiye değişir. Mesela ben her sabah sağlıklı uyandığım için mutlu olan biriyim 😎
"Mutluluğun sırrı, dünyanın korkunç, korkunç bir yer olduğu gerçeğiyle yüzleşmektir."Bertrand Russell
Abla atla arabaya bas plaja git oradan gezilecek popüler yerlere git bacın varsa al yanına beraber aktiviteler yapın
Bu öğretilmez ve öğrenilmez. sana, benim lifestyle ımı 2 sayfada anlatırım, sana uymaz, klişe bi formüş yok bence
Mutlu olmak ogretilmez ki ama bunun içinden gelmesi gerekir bu öğrenilecek bir his değil yaşanacak bir his
İlgi odağını dışarıdan içeriye çevir. Sen ne istiyorsun seni ne mutlu eder ve kim buna sebep olur. Bunlar seni mutluluğa götürür
Önce mutsuzluguna sebep olan kişi ve ortamları filitreleyerek uzaklasmalısın
Yeni şeyler öğrenerek, kitaptan değil öncelikle dışardan
Mutluluk öğrenilmez gayretle ve güzel bakış açısıyla olur.
Hayatta neden keyif alıyorsan o seni mutlu eder onları bulman lazım öncelikle
En iyi yapabildiğin şeyi yap. Mesela yemek, pasta, turşu… Veee bunu başkaları ile paylaş.
Salyangozları koruma derneği başkanı olarak sana Salyangozlara hakaretten tazminat davası açacağım
Hayatın içi boş problemlerini umursamayarak, boş vererek bunu başardım ben
Kendime dair olan her şey bana mutluluk hissi verir
Namaz ve Kur'an okumak ruhun gıdasıdır tavsiye ederim.
Mutlu olmanın en güzel yolu, başkalarını da mutlu etmektir. Evet bu konuda yardımcı olabilirim.
Bunlar hep kendinizi değerli hissettirecek birini bulamadığınız için oluyor. 😕
Mutlu olmak icin buyuk seylere gerek yok sahip oldugun kucuk seylerden de mutlu olabilirsin
Huzurlu olduğun yerde yaptığın her şey bence mutlu olmanı sağlayabilir
Ben ogretrdim sana ama firsat vermiyorsun ki
Beni yoran insanlara hayatından çıkararak mutlu olabileceğimi düşünüyorum ama beni yoran insanlar ailem olduğu için hiçbirini hayatından çıkaramıyorum hepsi ile aynı evde yaşadığım icin
Kim ne olursa olsun en sevdiğin bile olsa inanarak hayatı yaşama sadece fulk kendine odaklan yoksa mutsuz olursun devir birbirini aldatmayla dolu bunu aşk olarak düşünme dostluk vs
Ses yapınca mutlu oluyorum. Günüm hayırlı geçiyor. Yansıyor o yüzden güzel bir sevişme.
Yalnızlıktan zevk almaya başla zorla kendini daha sonra hangi ortamda olursan ol mutlu oluyorsun
Bi bitter çikolata sütlüde olabilir yanında türk kahvesi iyilik sen neler yapıyorsun
Bende aynı şekildeyim
:(
Üzücü bir durum evet, ne yaparsam yapayım gerçekten mutlu olamıyorum, hissedimiyorum
Bazı sorumlulukları üzerine almalısın korkularının üzerine gitmelisin vazgeçemezsen başarırsın
Mutluluk büyük şeylerde aranmamali
Ben de mutlu değilim
Ben gelip gidiyorum. Bir gün kafama sıkarım ama hangi gün?
Bİ ARA oluyordum ama 21 den sonra olmuyor ne yapsam
Dopamin ve seratonin hormonlarını araştır biraz onunla alakalı.
Kendine hobiler edin onunla vakit geçir çok mutlu olursun
Umursamayarak
Umursamıyorum da hep boşluk hep
Alkol alınca veya iyilik yapınca mutlu oluyorum
Bu nasıl mix
Bana takıl hayatını yaşa
Bu mu beni mutlu edecek
Yok nasil mutlu olacağını ogretcem
Hiç kimseden hiç bişey bekleme
Gez toz ye iç eglen
Bana sorma bende mutluluğu arıyorum 🥹
mutluluğu nede buluyorsun?