Sizin hayalleriniz nelerdir, hiç vazgeçmeyi düşündüğünüz oldu mu?

Sizin hayalleriniz nelerdir, hiç vazgeçmeyi düşündüğünüz oldu mu?

Bi söz vardı, hangi ülkenindi hatırlamıyorum ''Yıldızlara ulaşamazsınız ama karanlık gecelerde size onlar yol gösterir.'' gibi bi şeydi galiba. O yüzden diyorum ki, hayali ölmüş veya olmayan bir insan, yaşamaz, yalnızca var olur.
Ülke değilde, bir yazara aitti sanırım. Varoluşçu ve gerçekçi bir yorum oldu, teşekkürler
Olabilir, animsayamadim. Ben teşekkür ederim 🌿
🤗🌿
Kadere veya yaşama herhangi bir sitemim olmadan, kendimi bildim bileli gerçekleşemeyecek kadar güzel hayallere sahibim. Onlar olmadan nasıl yaşanır bilmiyorum. Gerçek olamayacak kadar güzel hayaller ve bir şeyin en güzelini sen var ediyorsan; var olan hiçbir şey ilgini çekmiyor. Sorun değil, başardıklarımla sırtımın sıvazlanmasını istemiyorum, başarmakta istemiyorum, öldüğümde yaşamak için iyi bir nedenimin olduğunu bilmek istiyorum. Ruhumun ve hayallerimin hep genç ve diri kalmasını arzuluyorum. Büyük hayaller kuracak kadar cesur hissediyorum.
Çok özgün bir yorum 🌿
Hayal etmek ve hayalinin gerçekleşme ihtimalini ümit etmek en büyük yaşama sevinci , en güzel yaşama sıkı bağlanma şeklidir. Hayalsiz de insan yaşadığını düşünür ama aslında kendini bırakmıştır. Benim hayallerime gelirsek sürekli değişkenlik gösterip durdu vazgeçtiğim de oldu tabiki ama şu an ki en önemli hayalim kendimi sevmek , kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmek , kendimi bilmek ve bulmak 🙂.
Anlamlı bir hayal.. Kendini sevmek ve keşfetmek belki de tüm diğer hayallerin temelini oluşturuyor. Umarım bu yolculuk sana hep güzel sürprizler getirir 🌿
Teşekkür ederim güzel süprizler beni , seni ve herkesi bulsun ☺️
Umarımmmm 🌿
Hayaller bizi ileriye atabilecek yaşam standartını belirliyor. İster bu ekonomik olsun isterse de kişiye özel hayaller. İnsanlar amaçsız yaşamamalı ve illa ki ileriye dönük bir kurgusu olmalı. Hedefsiz yaşamak pasif hayatı kabul etmek demek. Beklentisiz ve bomboş bir hayat.
George Orwell'in bi kitabında buna benzer bir Anekdot vardı, bulursam sana atacağım 😃
Yorumana da kesinlikle katılıyorum
Anekdotu bekliyoruz:)
Tabiiki 🌿
Teşekkür ederim..
Ben teşekkür ederim 🌿
O zaman müteşekkirim..
Ee o zaman ben de mütehassis oldum 😃
Hayaller aslında hayatımızı şekillendirir ve yaşama anlam katar. İnsan, hedeflerinin ve umutlarının peşinde koşmadan tam anlamıyla tatmin olmuş hissedemez. Bizi motive eden şey, o hayallerin varlığıdır.
Benim de zaman zaman umutsuzluğa kapılıp hayallerimden vazgeçmek istediğim oldu. Ama şunu fark ettim; durup hayal kurmadan yaşamak, bir gemiyi rotasız bırakmaya benziyor. Senin için de hayallerine sıkı sıkıya sarılmanın ne kadar önemli olduğuna inanıyorum! 💫
Senin hayalin ne iremcim
Kendi One piece'imi bulmak 😃😃
Cevap
14Cevap
Yaşamak var bir de yaşamak var 🙃
Hayal dediğimiz şeye adamazsak kendimizi yaşarız. Eğer sürekli bir amaç uğruna yapıyorsak bir şeyleri ben bunu yaşamdan saymıyorum bu robotlaşmadır..
O yüzden ulaşılabilir hayal kurup, yaşam esnasında anda kalarak keyif alarak yanısıra yaklaşıyorsak o hayale bu yaşamaktır. Tek odak değil yani…
Keyif alarak yaşamak..
Amaçsız, hayalsiz, spontane yaşanan bir hayat hayat değil, Sadece canlı bir organizmadır.. Maldan farkı kalmaz..
Katılıyorum
Demin işe yürüyerek geldim arabam vs olmadığı için, aynı zamanda ilerde borç harç ev alsam, nereden alırım diye de hayâl ettim 😅😂
😃😃 Umarim her şey istediğin gibi olur
Allah'ım duy şu duaları, beni tanımayan insanlar bile benim için niyaz ediyor. Ağmiinn
Aminnn 😂🌿
Hayali ve hedefi bitmiş insan, hayatı bitmiş insandır bence ölüdür aslında.
Kesinlikle
Hayır hayaller insanın kamçısı gibi yaşama hevesini arttırır.
Katılıyorum
Hayalleri olmadan yaşayana ot gibi yaşamak denir
👏🏻👏🏻
Ben yaşayamam 🙄
Aynı şekilde
Hayallerimiz olmadan biz hiçiz
Kesinlikle
Yaşayamaz.. hayalleri olmayan biri için hayat bitmiş demektir
Bir kaç saniye denedim yaşıyorum
😄😄
Hayal kurmak önemli. Hayalsiz olmaz
Olmaz tabii, yaşamak denmez yoksa
Katılıyorum
Hayal kurma yaşını geçtik
O kadar yaşlanmadin yaf :dd
Yaşlandım demedim zaten o yaşı geçtik dedim datlım gıymatlım😂
Peki peki öyle dedin varsayalım ahshdhdjdkd
Yorum senin yorumun ben sorumluluk almam😂
Peki :ddd
Öpsün seni evindeki kedi😂
O tırmalayip isirmaktan yana ajshshjskdkd
Kediyi değiştir, at pıposuna tekmeyi yavrı kedi al
Atmam oluşumu bi yere
Atma tekmeyi vur işi newtona ve yerçekimine bırak😂
Yaşayamaz içinde ukte kalır
Kesinlikle
Önce hayaller ölür, sonra insanlar.
İnsan hayalleri olmadan yaşayamaz çünkü.
Bilemiyorum ben hayalleri olan basit bir insanım
Özgün bir basitlik
Hayaller olmadan yaşayamayız
Kesinlikle
Zaman geçirmekte bir yasam bicimi
Yasar
Yaşamak denebilirse...
Çınar ağacı misali
Çınar ağacı yeniden yeşerir 🌿
Yüpp
İllaki umut olmalı
Olmalı 🍀🌿