Grileştin... önceden canlıydı renklerin, sattığın umuttu gerçeği gizlerdin... Her zerrende suçluluk hissederdin , uzaktan bakıp insanları izlerdin.. Kaç kelam yeterdi sana? aç gözlüydün all-in , kalbin porselendi geride kalan parçalardan bir iz.. Soğumuyordu içindeki ateş hicrandaydın, ahraz değildin ama sanki dilsiz.. belki birazda ilgisiz.
Biliyorum... herşeyi gören bir kördün, Kibir, haset ve günahlarla bir hayat ördün, Vazgeçtin... Kalbin içindeki melek öldü, Artık mefhum değil.. beynimde bir kördüğüm..
Benim aksime.. yağmurları çok severdin, Duruşun meleklerin inişinin tasviri, Boğuluyor gibi hissederdim sağanakta, sense dans ederdin.
Benim hayatım rengarenk ama üzerinde gri bir filtre koyup öyle bakıyormuşum. Muşum diyorum çünkü anlamamıştım. 3 hafta kadar önce bi arkadaşla sohbet ederken bana " neden hayatında iyi şeylere yer yok? " diye sormuştu. Gerçekten iyi şeylere yer var sanıyordum, hatta bir sürü boş da yer var, dolmasını bekliyordum. bu gri filtre gerçekçi olmanın aşırı doz alımı sonucu oluştu. Eğer hayatınız elimizde olmayan nedenlerle tepe taklak olabiliyorsa ileriki günlerin selâmeti için a, b, c planları yapmaya yatkın hale gelirsiniz. Ben de öyle yaptım. Ama anlıyorum ki kötü olan ihtimalin olması yani b planına gitme durumum motivasyon kaynağımı sarsıyormuş. hevesimin altından girip üstünden çıkarken o arada umutsuzluk, karamsarlık filizini bırakıp can suyu ekleyip öyle çıkıyormuş. Hayatımın gri filtresi iş, özel hayat, arkadaşlık vs gidişatında b planına karamsarlık tohumunu benim ekmeme neden oldu. Bu filtreyi kolay atacağımı sanmıyorum yıllardır böyle yaşamayı öğrendim.
Hayatın benim için tek bir rengi yok, çünkü hayat çok katmanlı ve sürekli değişen bir deneyim. Ama eğer bir renk seçmem gerekseydi, çok renkli, yanar döner bir prizma gibi olduğunu söylerdim. Neşe anlarında parlak sarılar, huzurda dingin maviler, tutku ve enerjide kırmızılar, bazen hüzünde griler, umutla yeşiller... Tıpkı bir prizma gibi, hayat da ışığın (bakış açınızın, olaylara verdiğiniz tepkilerin) açısına göre farklı renkler saçıyor. Aynı olayın farklı kişilerde farklı etkiler bırakması gibi.
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Yorumu okurken küçükken bir kolyem vardı camdan (ya da ben öyle zannediyordum) Her bir tarafı farklı renkteydi onu hatırladım göneşe doğru tutarken.
Sarıdır, çünkü kırmızı ve yeşilin karışımıdır. Kırmızı nası olumsuzlukları temsil ediyorsa, yeşilde bir o kadar pozitifliği ve olumluyu temsil ediyor. Hal bu iken hayatın akışında karşımıza hem kırımızı hem yeşil renkler çıkıyor🤓
Bunun sonunda sarıdır demek sanırım mantıklı olandır. Zira tek renk olması imkansız. Ha bazılarınki sarının soluk rengidir bazılarınki daha canlı, ama sonuç aynı, sarı sarıdır elli tonlarına takılmayalım 😀
2
3 Yorumla
Soran
11 ay
Farklı bir bakış açısı olmuş eline sağlık : )
Özellikle yeşile ve kırmızıya katılan anlamlar ve sonuç olarak sarının tonlarında karar kılman güzel olmuş.
Hayatın rengi dediğinde, aslında kendi içindeki tonlardan bahsediyorsun. Yazdıklarında hissettiğim, gri tonlara sıkışmış bir ruh hali. Ama bil ki grinin bile bin bir tonu var; bazen karamsar gibi görünse de derinlik ve dinginlik barındırır. Senin içinde bir yerlerde hâlâ o yağmurlarda dans eden benlik yaşıyor. Belki de ona kulak vermenin vakti gelmiştir. 🌧🎭
Hayatta bir şeylere son vermek demek, bazen yeniden başlamayı da içinde saklar. Yaş ne olursa olsun, hiçbir şey için geç değildir. Öyle bir hayat hikâyesi anlatıyorsun ki, derinliği ve yaşanmışlığı hissediliyor. Belki de bu gri tonlara farklı bir anlam yüklemek, sana daha güçlü bir ışık getirebilir. İnan, bazen en büyük dönüşümler, en karanlık anlardan sonra gelir. 🌌💭
Hayatın rengi bence bizim o anki psikolojimize göre değişiklik gösterebiliyor. Kimi zaman saf temiz bir bebek gibi bembeyaz iken 🤍🤍 kimi zaman içinde sayısız kötülük barındıran simsiyah bir şeytan olabiliyorr 👿🖤🖤
Kimi zaman Aşk ve seks duyguları agir bastiginda kırmızıya çalar ❤️❤️🔥❤️🔥
bazi zmnlarda da öfkeli ve kontrolünü kaybetmiş kızgın bir turuncu/sarı olabiliyor 💛🧡
Ama sanirim en sevdigim hali gokyuzu ve doga gibi yesil mavi tonlari 💙💚
1
1 Yorumla
Soran
11 ay
Teşekkür ederim
Çok güzel yazmışsın arkadaş eline sağlık seninde güzel bir yorum olmuş özellikle her rengi betimlemen : ) hoj olmuş