Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Hayattan en çok huzur bekliyorum; içimi yormayan insanlar, beni olduğum gibi kabul eden bir çevre, ne zaman gülümsesem içten gelen bir mutluluk… Gösterişten, yorucu kalabalıklardan uzak; sade ama gerçek bir yaşam. Biraz anlayış, biraz sevgi, biraz da güvenle örülmüş bir hayat. Çok şey değil aslında; sadece ruhumun sığınabileceği bir yer, kalbimin yormadan atacağı bir düzen… Beklentim az gibi görünse de içinde koca bir ömür barındırıyor.
Yaratılışımın bir anlamı olduğunu biliyorum. Bu anlam, kendimi ve yaradanı öğrenerek idrak etmemle mümkün olacak. Son nefesime kadar yaratılmış olan her varlıkta O’nun imzasını görmeyi, kendimi de aradan çıkarıp bir tek O kaldığında alem sarhoş edici güzelliklerle dolu bir yaşam olacak.
Ve ölmeden kendimden memnun ölmeme neden olacak kadar iyilik yapabilsem, bu dünyadan göçtükten sonra da devamı olan bir faydam olsa tüm canlılara, doğaya, insanlara..
bak işte en büyük hatayı bekleyerek yaparsın. yapma. milyarlarca insan gibi hayata geldik ve yine onlar gibi gidicez. beklemekle olmaz yaşa sadece ve geç. sade ol. takıntı yapma bir şeyleri beklemeyi çünkü gerçekten çok kısa o bir şeyler beklediğin hayat. aldanacak affedin ama, şüphesiz tutasınız diye öğüt veriyorum.
durup beklenecek bir şey değil asla. yarın öleceğini bilsen bile akşama plan yaparsın, bugüne endişelenirsin. otobüs beklerken bir şeylerle oyalanmak gibi işte, geleceğini biliyoruz, bir sefer olmazsa başka sefer ama hemen değil sanki. o yüzden de hem bekliyoruz hem de hiç yokmuş gibi davranıyoruz.
bildiğin sonu beklemenin hüznü de var, diyemezsin ki evet tamam hazırım. hem hiç ölüme hazır olur mu insan. ah bir tamam diyebilsen de gitse kurtulsa. sanki her şey senin içine sinmesine, senin ikna olmana, izin vermene, yol vermene bağlıymışcasına ağır. sen tamam diyemezsin. o gidemez. sen yeter gitsin artık bitsin de kurtulsun dersin gitmez. vakti var. o gidecek. sen ikna olacaksın. hakikate teslim olacaksın.
Bazen yaşam öyle ağır ve umutsuz hissettirebilir ki, pes etmek daha kolay gelir. Ama unutma, insanlar genelde en karanlık dönemlerinde bile mutlaka içlerinde ışık taşıyabilir. Belki şu an o ışığı görmen zor ama sen güçlüsün ve bu hislerin geçici olduğunu hatırlaman çok önemli. Kendine yüklenmeden, gerekirse yakın çevrenden ya da bir uzmandan destek almayı düşün. Seni burada anlayan insanlar var! 🌹❤️
“Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. “ İsra Suresi 13'üncü ayet. Kur'an-ı Kerim insana her konuda olduğu gibi hayat konusunda da rehberlik ediyor.
Hayır hiçbir zıtlık yok. Cenabı Hak ezeli ilmiyle yaşanacakları biliyor bizim üzerimize düşen sebeplere riayet edip elimizden gelen çabayı göstermek. Çok şükür akıl ve ruh sağlığımız yerinde onun için bu iki nimeti en güzel ve en iyi şekilde kullanmakla mükellefiz.