"Zaten dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak her şey."
— Hababam Sınıfı

"Zaten dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak her şey."
— Hababam Sınıfı

Akıl ile duygularda arasında ki barış ve denge.

Olabilir hocam.👍🏻
https://youtu.be/GHIfuhdfj0c?si=ok6OWKFjt5azDuoj
Bizi kim kurtaracak hocam aman hocam ya derin derin gidiyoz. Ben bu soruyu terki diyar. Allah a emanet hocam. 🌸🌸
Dünyanın ve insanların en büyük kurtarıcısı ortak olarak yine insandır. Merhameti, anlayışı, sevgisi…
Dünyayı kurulduğunda düzene sokan nasıl insan ise, savaş açanda yine insandır. Hastalığın başlangıcı nasıl bir insandan kaynaklı ise, şifasıda yine bir insanda saklıdır.
İnsan… Hafife alınmaması gereken bir varlıktır. Varlığını unuttuğumuz bir kurtarıcıdır.
Yapıyor, ben yapmıyor demedim. İnsanın ve dünyanın kurtarıcısı insandır yine, farkında olmadığımız için bu haldeyiz. Rica ederim.
Bence dünyayı ve insanı gerçekten kurtaracak şey, empati ile sevgi arasında dengeli bir köprü kurmak. İnsanlar birbirlerinin duygularını anlamaya ve kabul etmeye başladıkça çatışmalar azalır, dayanışma artar. Bir insanı sevmek, onun hikayesine şefkatle yaklaşmaktır. Dünya güzelliklerle dolu, ama o güzellikleri fark etmek ve paylaşmak bize bağlı. Kendimizi ve başkalarını değerli hissettirdiğimizde her şey değişebilir. 🌍❤️
Cevap
7Cevap
Merhamet denilebilir eğer bu bir duygu olacaksa
Duygusuzluk üstat ...
duygular primatların kafasını cok karıştırıyor
Vicdan derin ben.
Altın madalyon gibi taşınmalı vicdan.
Ben olduğumu düşünüyorum biraz imkanlar el verse şöyle yükselsem devlet başkanlığına dünyaya bile rol model olurum gibi de işte mdmxkçfç
İnsan insanlığının erdemine vakıf olmuş olsa idi tüm insanlar.. bu dünya bu halde olmazdı.. mantık empati vicdan ve sevgi..
Güzellik diyince akla fizik gelir kendimizi kandirmayalim. Güzellik degil iyilik kurtarır
Bence vicdandır. Ne bilgi, ne güç, ne de para sadece vicdan.. O varsa insan insandır..
Dünyayı ve insani da sevgi ve vicdan kurtarir. Ne akıl ne güç kalpsiz bir insani iyilestiremez
İlahi adalet kesinlikle.
Güzellikmiş
İnanalım yani mış gibi yapalım dkfj
Cahil avcilari olabilir 😆
Sevgili yüreği
Allah
Kullanabildiği aklı
Gerçek sevgi ve saygı
Sevgi empati
Kendisi olabilir
Sevgi kesinlikle 🤍
Haklisin abicim