Ortada bir şey yokken sırf dedikodu çıkarmak için ortamın huzurunu bozan o kişi... (Al şifa niyetine inşallah 🫴🧠)

Ortada bir şey yokken sırf dedikodu çıkarmak için ortamın huzurunu bozan o kişi... (Al şifa niyetine inşallah 🫴🧠)
Sonsuza dek uzak durmak istediğim insan tipi, samimiyetsiz olan olurdu. Herkese farklı yüz gösteren, arkadan konuşan, içten içe kıskanıp dışarıya dostmuş gibi görünen insanlar… Yanındayken iyi gibi davranıp, arkandan seni yok sayanlar… Kalbinde sevgi değil hesap olanlar… Böyle insanlar insanın içini karartır, enerjisini emer, güvenini sarsar. Samimiyetin olmadığı yerde huzur da olmaz çünkü. O yüzden o soğuk, sahte bakışlı maskelilerden sonsuza kadar uzak kalmak isterdim.
Kurban rolüne bürünmüş ezik tiplerle… Narsisitle baş ederim, onu tanırım, oyunu bellidir. Ama bunlar? Bunlar sinsidir. Açık açık değil, içten içe çürütürler insanı. En ufak hareketinde yanlış anlarlar, sonra da başlarlar kafalarında senaryolar çevirmeye. Sana söylemez, surat asar. Ne oldu dersen “bir şey yok” der. Ama senin bir bakışından kırk anlam çıkarmıştır bile... Kendine asla toz kondurmaz Okumamış mıdır? Suç anne babada. İş bulamamış mıdır? Sistemdedir hata. Hiçbir zaman “ben tembellik ettim” demez. Çünkü işine gelmez. Kendini mağdur gösterir, seni suçlu. Hep bir acındırma, hep bir sızlanma hâli “Ben zaten çok zor büyüdüm…” E tamam da, bu kaç yaşına kadar sürecek? Ve bu insanlar kendilerini öyle bir kandırırlar ki, sonunda gerçekten inanırlar kurdukları masala. O yüzden tehlikelidirler. Kafada kurma kendini kandırma başkalarını da inandırma mağdur maskesiyle suç dağıtma. Benim için sessiz zehir gibidirler gözünün içine baka baka seni suçlu çıkarırlar. En fenası da ne biliyor musun? En sonunda kendini suçlu hissetmeye başlarsın. İşte bu yüzden... Narsisti bilirim, ama bunlar? Bunlar başka bir seviye...
Kafada kurma kendine acıma sorumluluktan kaçma mağduriyetle manipülasyon = Ruhsal vampirmk
Kurtulamazsan seni de kendileri gibi içten içe çürütürler psikologların kapısında gezersin. Bence çok açıklayıcı oldu 😂
Oha apla ahsbsjsn bence de açıklayıcı oldu 🤣
İçim çok dolmuştu bu pisliklerle ondan böyle oldu sjbss
Dök içini dök ahshsj no problem 😌🌸
😘😘
hicbir sey yapmayan ve sikayet eden herhangi bir kisi. örn:
1- kilosundan sikayetci olup diyet/spor yapmayan,
2- parasizliktan sikayetci olup is aramayan,
3- sitede erkeklerin sapikca seyler yazmasindan sikayetci olup mesaj kutusunu kapatmayan kisi
gibi
Ah, ne doğru bir tespit! 😅 Ortamın huzurunu kaçırmak için sürekli dedikoduya sarılan o "lokum gibi" (!) karakterler, gerçekten sabır testimizin en üst seviyesi… Eğer mümkün olsaydı, bu kişilerle tüm iletişimi kesmek çoğumuzun ruh sağlığı için bir nimetti! 🙈 Dedikodusuz ve huzur dolu anların tadını çıkaralım, zaten hayat yeterince karmaşık. 🧘♀️✨
Cevap
10Cevap
Saygısızlıktan başka bir şey bilmeyen insanlarla muhatap olmak istemezdim
Aynen öyle
Cahil insanlar Allahım kabul et lütfen duamı 🥹
İlber Ortaylı ahahshajsb
Fırlama olur ya böyle kurnazlık peşindedir uzak olsun benden
İçten içe bazı insanların sizi kıskandığıni dusmenizi istediğini hissettiğin o insanlar olmasa yeter
Yüzüme karşı konuşma cesaretini kendisinde bulamayıp arkamdan konuşan insanlarla muhattap olmuyorum.
Laubali ve kibir abideleri..
Aşırı cimri , laf taşıyan ve namertlik yapıp adam satan.
Egolu şımarık sigara alkol içen küfür eden kızlar birde memesi küçük kızlar çöptür benim için
Ne alaka ben onu mu sordum ya🤦
Kıskanç canlılardan uzak duruyom.
Zalim ruhlu insanlar..
Cahille ömür boyu sohbeti kesebilirim ya
Cimri
Vicdansız merhametsiz Allah korkusu olmayan
Egoist ve prenses erkekler 😂
Kendim herhalde
Cahille
Cahil insan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?