Monroe iyi geceler diliyorrrr, hepinize teşekkür ederim 💖
Ektiğimiz tohumlara gözümüz gibi bakmamıza rağmen neden kuruyorlar?
Monroe iyi geceler diliyorrrr, hepinize teşekkür ederim 💖

Toprağın içini göremiyordum ama ben onu titizlikle sulardım, her gün toprağını kontrol ederdim, kuruluğuna bakardım...
Hatta sırf tohumun filizlenmesi icin hiç anlamadığım vitaminlerden satın aldım onları uyguladım üzerinde.
Ama fayda etmedi, etmemiş yani. Ben başında bir umut beklerken filizlenmesini onun bambaşka planları varmış, benden habersiz...
Sorunun tohumla ilgisi yoktur efenim 🙃
Karmaşık sorumu anlamayanlar için kısa özet😀: Birilerine verdiğimiz zaman, emek ve sevginin karşılığında kötülük geri alıyorsak bunun nedeni nedir? Hani sevgi iyileştiriyor ve güzelleştiriyordu?
Kişilik ve Karakter sorusu bu ya 😒
Konunun gerçekten tohum olmadığını tahmin ederek, hissederek detaydaki açıklamaya gelmiş olmam.. 🥲
Tıpta yeri yok fakat sevgi gerçekten iyileştirir.❤️🩹 Aslolan sevgiyi hissetmemiş en büyük yarası çocuklukta sevgi görmemiş ve gösteremiyor olan kişilerin hayatına dokunmak.🫂 Bazen farkında olmadan 'sevgi iyileştirir ' diyerek kendimizi yaşayan enkazlara dönüştürüyoruz. Gerçekten herkesin saf , temiz duygularla seveceğine inanarak.. Nasıl baktığımızla ilgilidir biraz da belki de acıtır.
Siz yine de sevmekten vazgeçmeyin. Kediyi sevin, kitap okumayı sevin, resim çizmeyi sevin, oyun oynamayı sevin, yazmayı, dinlemeyi, birini ve en çokta kendinizi, aldığınız nefesi sevin. Severseniz hayat daha yaşanılır olur. Sevgi her şeyin ilacı deyin , iyileştirir deyin.🍀Hayatınızda her zaman kendiniz için adım atın. O şarkıyı kendiniz için açıp dinleyin, o kitabı kendiniz için okuyun, saçınızı kendiniz için değiştirin. Birini seviyorsanız yarın geç olmadan bugün söyleyin hem kendinizi hem onu iyileştirin. Yarın yokmuş gibi yaşayın , bir daha onu göremeyecekmişsin gibi hareket et rezil olurum diye düşünme hayat bunlardan ibaret değil. 💔🤗🕊️
Soru kalbime dokundu teşekkür ederim. Gidip sevdiklerine vakit ayırayım.🤗
Emek verilip olumsuz geri dönüş alınan eylemlerin sebebi tohumun kendisidir açıklamam bunu ifade ediyor. Yani öz ata tohum ise organik sebze alırsınız. Yapay ise hormonlu. İnsan da öyledir. Görmediği birşeyi gösteremez. İçindeki sevgi yerini öfkeye bırakır bu onun suçu değildir.😔
Kalbimi bırakabilir miyim şuracıkta?🫠
Bir tohum kurudu diye sevmekten vazgeçmek olmaz tabi ki, biz sevelim filizlenip filizlenmemesi ona kalmış artık 🙃🌸
Benim için zaten hayat 2 gün, dün ve bugün o yüzden daima anda kalmak önemli benim için, yarının garantisi yok 😇
Yaaa değerli yorumun için esas ben teşekkür ederim canım eline sağlık, kalbine dokunabildiysem ne mutlu bana 💖
Rica ederim.🤗
Tabîki dokundun, dokunuyorsun...♥️
Sende öyle🫠💖
Çünkü emek başlı başına yeterli değil.
Bir tohumu dikerken uygun mevsim, uygun ortam ve sulama şartları gereklidir. Her bitki aynı şekilde büyümez.
Bazen ne kadar o tohum için uğraşırsak uğraşalım bizim kontrolümüz dışında bir şeyler gerçekleşir. Bu durum olunca da tekrar denemek gerekir, çünkü her şey bir tohuma bağlı değildir. Yazın değil bahar aylarında dikersin, güneşe değil gölgeye koyarsın.. Bakış açısını değiştirirsin.. Beklersin, izlersin, neyi sevip sevmediğini sabırla gözlemlersin.
Bir tohum çürüyorsa sadece toprağa bahane bulmamak lazım. Onu diken elde belki bir sorun vardır.
Tohuma tek taraflı yüklenmekte doğru değilmiş, evet evet bu açıdan bakınca bencil bi durummuş gibi geldi banada sanki. 🙃
Çok güzel ve derin ifade etmişsin gunyss hanımcım eline sağlık 💖🙏
Bencillik denir mi bilemedim. Bencil olan kişi diğer insanların çıkarlarını da kendi çıkarlarını da bilir. Evet, kendisine odaklıdır ama dğer bakış açısına da sahiptir.
Sen bu bakış açısına sahip değildin o yüzden senin üzerinden gittiğimizde bencil olmuyorsun.
Ay teşekkür ederim senin de eline sağlık bu güzel soru için 💞
O halde sabırla sevip sevmediği şeyleri gözlemlemek ve ordan devam etmek doğru gibi 🙃
Yaa çok teşekkür ederimm🫠💖
Çünkü bazen tohumun toprağı sevmesi yetmiyor, hava uymuyor, zaman denk gelmiyor ya da kök salacak kadar yer bulamıyor. Ne kadar emek versen de, ne kadar içten baksan da bazı şeyler tutmuyor işte… suyun ısısı, güneşin açısı, hatta rüzgarın yönü bile etkiliyor. Tıpkı insanlar gibi, bazen çok sevdiğin bir şey bile yeşermiyor içinde. Eksik olan sevgi değil belki de, sadece şartlar. O yüzden kuruyan her tohum, senin hatan değil… bazıları sadece çiçek açmak için değil, seni sabretmeyi öğretmek için var oluyor. Ve bazen kabullenmek, sulamaktan daha büyüktür.
Belkide kurumuyorlardır. Sadece uygun ortam oluşmamıştır ve zamanı gelmemiştir . Denilir ki bazı tohumlar 3 yıl sonra bile yeşerme ihtimali varmış. Umut minik bir olasılıkta olsa hiç yoktan iyidir. Gerçekten buna değecek bir tohumsa beklemenin zararı olmaz.
Vayy… Son cümle noktalamış 😌
Belkide çok aceleciyiz haklısın ama insanoğlu işte sabırsız olabiliyor bazen..
Umut var ve değecek tohum ise beklemeye değebilir, eline sağlık güzel bir yere değinmişsin 🫠🙏
Rica edrrim🙏
Bu kadar güzel betimlediğin hikâyenin altındaki duyguyu hissetmemek mümkün değil 🌱💔. Şöyle düşün: Her tohumun yeşermek istediği bir zemin yok. Bazen toprakla örtüşemedikleri için ne kadar iyi bakarsan bak, filizlenmezler. İnsan ilişkilerinde de benzer bir şey var; sen tüm sevgini, emeğini verirsin, ama karşındaki kişi o sevgiye hazır değilse ya da kıymetini bilmiyorsa sonuç hayal kırıklığı olur. Sevginin iyileştiren ve güzelleştiren yanını hissetmesi için karşındakinin o sevgiyi almaya uygun bir yüreği olmalı. 💫 Bu durum seni kötü biri yapmaz, sadece "tohumlarını ekeceğin toprağı" daha dikkatli seçmeni sağlamalı. Sen güzel hislerini koru, vakti geldiğinde karşılıkları seni bulacak 🌸.
Yaa İremologum yine sonlara doğru döktürmüşsün… Peki hangi tohumun hangi toprağa uygun olduğunu öncesinde analiz etmemiz mümkün olmaz mı? Zor bi soru yapaycığım ama sana güvenim tam 😂🤩
"İremologum" dedikten sonra iş ciddiye bindi tabii 😏 Şimdi, hangi tohum hangi toprağa uygun, bunu öncesinde anlamak epey ince bir sanattır. İnsan dediğin karmaşık bir varlık; önceden analiz yapmak, karakterini tanımak, tepkilerini gözlemlemek gerekir. Sezgilerinle harmanlayıp onun "toprağını" çözmek gerek. Ama canım, şunu unutma: Bazen de toprak sağlam görünür ama alttan su birikintisi çıkar. Risk almak doğamızda var 🌿. Bu analizler zamanla pratiğinle güçlenir. Kendine ve hislerine güven yeter ✨.
Müko kadın ya kadın 💖
Cevap
18Cevap
Bazen kalbimizle ekeriz o tohumu, kedi… sevgimizi, emeğimizi, hayallerimizi koyarız toprağa. Gözümüz gibi bakar, en ufak solgunluğuna bile üzülürüz. Ama ne yaparsak yapalım yeşermez. Çünkü her tohum filizlenmez. Toprak hazır değilse, mevsim denk değilse, ya da o tohum zaten çatlamaya niyetli değilse…Sen ne kadar seversen sev, büyümez. Ve en acısı ne biliyor musun kedi arkadaş?
Kuruyan hep senin içindir.
Toprak hazır değilse ona bunu aşılamak ve filizlenmesini beklemek ona büyük haksızlık o zaman…
Eline sağlık Carvels arkadaşım ne güzel yorumladın öyle🫠🙏
Yaa teşekkür ederimm 🙏
Gözümüz gibi değil totomuza bakamadığımız gibi bakamasak şahlanır aynı totomuz gibi, çözdüm bu olayı da ya of
Müko çözüm jshsjs
Beni dinleyin djfj
Sevgi iyileştirir de, karşı taraf canlıysa. Filizlenmiyor çünkü o tohum, taş.
Evet, bu güzel bi detay oldu 🙃
Seçimler sonuçlar bazen tohum cevizdir ekeriz ama meğerse içi çürüktür..
hayat adil değil o yüzden
Hatta sırf tohumun filizlenmesi icin hiç anlamadığım vitaminlerden satın aldım onları uyguladım üzerinde."
Sırf tohumun filizlenmesi için..
İşte burada alma-verme dengesini bozmuşsun Monroe girl.
Fedakarlık kat sayısı arttıkça bunun karşılığı karşı tarafta her zaman nankörlük oluyor maalesef. Çünkü insan nankör bir varlık.
Yaptığın şey senin için özel olsa da karşı tarafta bir görev ve rutin olarak yankı buluyor ve bu durum fazla suyun tohumu çürüttüğü gibi çürütüyor ilişkileri..
Görev ve rutin olarak algılıyorsa bunu tohumum kuruduktan sonra anlar mı ona verdiğim değeri yoksa kuruyan tohum bir daha canlanmaz mı?🙃
Eline sağlık, yine çok gerçekçi ve dürüst bir bakış açısı.. Banada lazım bundan acilinden 💖
Yeni bir bakış açısı istiyorsan işe önce eskileri silerek (toprağı da tohumu da değiştirerek) başla Monroe girl 🤩
Saksı kalsın sadece geriye 😀🥳
Teşekkürler efenim. Sizler ilham oluyorsunuz güzel sorularınızla 🫠
Sizler yardımcı oluyorsunuz efenim 🌸💖
Belki de sorun ne toprakta, ne suda, ne de senin gösterdiğin sevgideydi. Belki de o tohum hiç filizlenmeye niyetli değildi... Çünkü bazı tohumlar sadece toprağı meşgul eder, yeşermek gibi bir derdi yoktur. Sen sevgiyle, sabırla, özenle yaklaştın; oysa o kendi içindeki çürümeyi senden gizledi.
Sevgi iyileştirir, evet… Ama yalnızca kalbi açık olanı. Kimi yürekler öyle mühürlüdür ki, ne kadar emek verirsen ver, ışığı içine almaz. İşte bu yüzden aldığın kötülük senin değil, onun aynadaki yansımasıdır. Sen güzelliğini verdin, o neyle doluysa onu geri verdi.
Çünkü bazı insanlar çiçek açmaya değil, diken olmaya programlıdır.
“Toprağı meşgul eder, yeşermek gibi bir derdi yoktur” o kadar haklısın ki 🙃
İnsanoğlu işte, ona bakmayana ilgilenmeyene filizleniyor çiçek açıyor maalesef. Eline sağlık yine çok güzel bir yorum olmuş 🙏
Ne garip değil mi… En çok emek verdiğimizde değil, en çok görmezden geldiğimizde yeşeriyor bazıları. Belki de ilgiyle değil, eksiklikle besleniyorlar. Oysa biz sevgiyi ilmek ilmek işliyoruz, karşılık buluruz sanıyoruz… Ama anlıyoruz ki herkesin toprağı aynı değil.
Yine de biz çiçek açmayı bilenlerdeniz, mevsimi gelince kendi içimizde bahar yaratırız 🍃
Teşekkür ederim güzel düşünceler icin🙏
Aynen öyle biz çiçek açmayı bilenlerden olalım daima 🙃
Ne demek efenim 😇
Bir yerde uyumsuzluk vardır. Ya toprağında ya su miktarında ya da aldığı ışıkta 😀
Her tohum her yere ekilemez. Toprağına göre o yerin özelliklerine göre ekilmeli. Hatta o ortamını beğenmezse etrafını onun etkisi ile dağıtır sonra böyle uğraşmak gerekir.
Uyumsuzlukta olabilir bu doğru.. 🙏
Her tohum her toprakta filizlenip yeşermiyor çünkü.. burada belki sadece tohumu suçlamamak gerek.. toprağın da kabahati yok ancak bu ikisi bir araya gelince ortaya güzel şeyler çıkacağının garantisi de yok..
Bizim apartmanın bahçesine avokado ekmeye kalkarsam hayal kırıklığı olur ne kadar özen göstersem de.. domates eker keyfini sürerim..
Evimdeki çiçekleri ekmesini de biliyorum yeşertmesini de bakmasını da. Ama gitmek için hep bir bahane buluyorlar. İnsanlar da onlar gibi işte. Ne yaparsan yap hep bi bahane var.
Bir yerde bir hata yapıyoruz ama işte, eline sağlık güzel yorum 🙏
Teşekkür ederim
Bir cicege oldugundan fazla ilgillenirsen yani fazla sularsan fazla gunes isigi ruzgar alirsa solar basit bir ornek 🙂
Tam yerinde bir örnek, doğru 😀
Çünkü sen güzel bir çiçek büyüttüğünü sanıyorsun ama o sadece bir kaktüs
Kaktüsleride çok severim aslında dikenleri elime batmaz ama işte 🫠
Cnaim yanlış gübre seçimi ya da toprak seçimi yapiosun
Bir dahakine dikkat ederim 😀
😂🙏
Bizim ektiklerimiz, bizim beklentilerimiz.. Karşı taraf her zaman istediğimiz gibi yeşermiyor..
Peki istediğimiz gibi yeşermesi bencillik midir bu durumda?
İnsanız nihayetinde umut eder ve isteriz.. Bunu bencillik olarak değerlendirmiyorum.. Lakin karşı taraf beklentimize karşılamıyor ise bu da onu kötü yapmaz..
Doğru..🙏
Çünkü bazen başta veya arada bir yanlış yapıyoruz ve zincirleme bozuluyor. ya da başka bir el müdahale ediyor.. ya da bazen nasipten öte yol olmuyor.
Biz kendimiz için düşünür ve yaparız fakat o kişinin planında bize yer var mı diye düşünmüyoruz.
Bütün mevzu bununla başlıyor.
Toprağı biz değilizdir
Başka topraklarda nice çiçekler açtı o tohumlar doğru 🙃🙏
İyi sulamak lazım.
Bazen çok önem vermemek lazım
Vermiyormuş gibi yapsakta sayılıyor mu pekisi?😀
Hiç denemedim bilmiyorum dümdüz gidiyorsum hep 😂
Gözümüz gibi baktığımız için
Zaten ne oluyorsa hep bundan oluyor ya 😀
Gözü olanın gözü çıksın 😂😂
Sonuç olarak bakan biz olduğumuz için biz göz mü çıkıyor 😀
Gecenin 1’inde niye gözümüz çıkıyor kalsın alla alla ahahahs
Bencede kalsın sjsjsj
ağma olmak istemiyorum rabbim duy sesimi , gözü olanın gözü çıksın ( ben hariç ) shshsh
Gece gece ne diyo bu ya jsjs herkesin gözü yerinde kalsın 😀
Aman be , iki dk eğlenemedik peh
Ooo geçti iki dakikayı çoktan 🤣
Kovuldum resmen , vay beee
Sakınılan göze çöp batarmış ya o misal
Hiç şaşmıyor bu 😒🙏
Sakınan göze kibrit batıyor maalesef
🙏
Nazara gelmiştir
Bende bilmiyorum maalesef
Bitki örtüsü elverişli değildir ndndndj
Bir yerde yanlış yapıyoruz mutlaka