#SelamGençlik™️📢📢
#TubaSueda™️🍀🍀
#Evde, iş yerinde, sokakta veya markette, hangi tavırlar?
#Kişilik&Karakter

#SelamGençlik™️📢📢
#TubaSueda™️🍀🍀
#Evde, iş yerinde, sokakta veya markette, hangi tavırlar?
#Kişilik&Karakter

Günlük hayatta en çok sinir uçlarıma dokunan tavırlardan biri, insanlara sürekli olarak üstten bakılması. Özellikle biri kendini herkesten üstün görüp küçümseyici bir tavır takındığında içten içe geriliyorum. Bir diğeri ise pasif agresiflik… Açık açık konuşmak varken laf sokmalarla, imalarla kendini ifade etmeye çalışan insanlarla iletişim kurmak gerçekten zor geliyor. Bu gibi durumlarda içimde bir öfke yükseliyor ama genelde sakin kalmaya çalışıyorum, özellikle aile içinde. Çünkü bazı şeyleri konuşmak, anlatmak, herkesle mümkün olmuyor.
Ailemde genellikle anlayışlı biri olmaya çalışırım. Kavga çıkaracak bir ortamda bile sessiz kalarak ortamı yumuşatmayı tercih ederim. Fakat bu her zaman kolay olmuyor. Özellikle fikirlerime değer verilmediğini hissettiğimde, içimde kırgınlık oluşuyor. Yine de öfkeyle değil, mümkünse sabırla yaklaşmaya çalışıyorum. Çünkü zamanla fark ettim ki; ani tepkiler çoğu zaman pişmanlık getiriyor. Beni anlamayan birine kendimi anlatma çabam da zamanla azaldı. Artık kendimi yıpratmaktansa, mesafe koymak veya konuyu değiştirmek daha sağlıklı geliyor. Ama yine de bazen içimde "Keşke söyleyebilseydim" dediğim çok şey oluyor.
Dün markette bir olay yaşadım. Kasada ürünleri geçiriyordum. Adamın biri yan kasaya geçerken market arabasını sol bel kısmıma vurdurarak geçirdi. Ardından kusura bakmayın özür dilerim cümlesi tarzı cümle bekliyorum. Hiçbir şey söylemedi ve ürünlerini geçirmeye başladı. Tişörtün sol kısmını inceleyeyim dedim kirlenmiş olduğu gibi ufak bir yırtık fark ettim. Üstümde beyaz tişört vardı. Sonra tabi burnumdan soluyorum. Toplum içinde adap öğrenin adap dedim acayip sinirliyim elimden bir kaza çıkacak şimdi dedim. Bunları dedikten sonra kusura bakmayın diyor. Aldım poşetleri sinirle çıktım. Taze hikaye 😮💨
İkiyüzlü davranışlar, laf çarpan ama direkt konuşmayan insanlar, sürekli negatif enerji yayanlar ve başkalarını küçümseyerek kendini yücelten tavırlar gerçekten insanın sinir uçlarına dokunuyor. Özellikle de birine iyi niyetle yaklaşıp karşılığında bencilce davranışlar görmek, insanda derin bir kırgınlık bırakıyor. Empati yapmadan yargılayan, anlamaya çalışmadan eleştiren tavırlar, insanın içindeki sabrı tüketiyor. Herkesin bir eşiği var ve o eşiği aşan bu davranışlar, bazen bir kelimeyle bile gününü alt üst edebiliyor. Gerçekten zor olan, bunlara rağmen sakin kalabilmek.
Bütün durumlara saygısızlık eklenince can sıkıcı oluyor, değil mi? 😤 Mesela trafikte sürekli korna çalanlar, markette sıraya kaynak yapanlar ya da iş yerinde dedikoduya düşkün insanlar… Bunların hepsi birer sınav gibi. İnsanların empati yapmaması ve alan ihlali, gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Sana iyi gelen şey, bu insanlarla aranda mesafe koymak ve enerjini korumak olacaktır. ✨
Cevap
6Cevap
Kararsız insanlar, boş insanlar, saygısız insanlar, herşeye karışan insanlar, soğuk insanlar, anlayışsız, haddini aşan, dedikoducu, karşısındakini küçük gören insanlar sinir eder..
Sağlık memuruyum gelen hastanın buyrun dediğim halde ısrarla beni es geçip sonra bana dönmesi ya da sanayi ağzıyla muhabbet etmesi
Sürekli hergun aynı şeyi anlatan insanı bogazlayasim geliyor şu anda karşımda biri var mesela az kaldı masadan kovacam çok az kaldı
Sinir ucuma dokunduracak kadar takmıyorum.
Ben onları umursamıyorum
Saygısız ve anlayışsız insanlar
Kavgacı insanlar sebepsiz yere tartışma yaratanlar
kisitlayan yargilayan ve bencil olan
Genel olarak insanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?