Hayat dediğimiz yolculuk, başlangıcı belli ama sonu belirsiz bir serüvendir. Doğarız, büyürüz, severiz, çalışırız, hayal kurarız. Kimi zaman mutlulukla sarılırız hayata, kimi zaman hüzünle küsüp geri çekiliriz. Fakat tüm bu gelgitlerin ortasında bir gerçek hep sessizce bekler: ÖLÜM.
“Dünyada ölümden başkası yalan” sözü, insanlığın en kadim gerçeğine işaret eder. Mal, mülk, şan, şöhret, aşk, dostluk, hırs, gurur. Hepsi geçicidir. Bugün var olan yarın silinip gidebilir. Sevdiğin insan bir anda uzak olabilir, uğruna emek verdiğin şeyler bir anda yok olabilir. Ama ölüm. O asla değişmez. Ne zaman geleceği bilinmese de bir gün mutlaka gelir. Herkes için tek ortak son, tek eşitlik noktasıdır.
Bu söz, bir yandan hayatın faniliğine dikkat çekerken diğer yandan bize şu mesajı verir: Hayatı sahici yaşa. Sahip olduklarına çok bağlanma, kalıcıymış gibi düşünme. Ne hüzün ne de mutluluk sonsuz değil. Çünkü her şeyin sonu var, ama ölümün kendisi gerçek ve kaçınılmaz.
Belki de bu yüzden bu söz, sadece ölümün gerçeğini değil, yaşamın nasıl yaşanması gerektiğini de anlatır. Yalanlarla oyalanma, sahte umutlara tutunma, gerçek duyguları erteleme. Hayat kısa ve her şey geçici; o yüzden kıymet bil, sevdiklerine zaman ayır, içten yaşa.
Unutma, dünyada ölümden başkası gerçekten yalan…
Kişilik&Karakter

#ZorundamıyımEfsane✌1903✔™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar