erkekler kadınlara gore kıskanç oluyorlar hemen en ufak bırseyden sorun yaratmaya çalışıyorlar neden olabilir acaba? Erkekler neden kıskançtır?
Cevabın nedir?
+1 yılBiraz mantıklı bir açıklama yapan olsa, şu domuz etiyle kıskançlığın mantığını anlamış değilim. Her ikisini de ayrı ayrı elimden geldiğince de anlatayım.
Kıskançlık:
Kıskançlık genelde insanların partnerlerini, kaybetme, başkasına kaptırma, başka birinin gelip partnerinin aklını çele bilmesinden dolayı duyduğu endişe ve korkudur. Bir çok insan, özellikle de erkekler günlük yaşamda. Başkalarına ait olan veya bayanlara bakış açısından dolayı, aynı şekilde başka erkeklerinde kendi partnerine aynı gözle bakıp yaklaşabileceğini düşündüğünden dolayı ve böyle bir durumda onu kaybetmekten veya aldatılmaktan korktuğu için kıskançlık duyar.
Örnek: Evli, Flörtü olan, Çıktığı olan, Nişanlı olan... Yolda, sokakta, partide, eğlence mekanında, iş yerinde... v.b. yerlerde başka bir bayanı beğenirse. O kişide biraz samimi davranır veya sıcak davranırsa, sizin anlayacağınız tabiriyle o kişiyi ayartmaya çalışır. Bir çoğumuz evli olmamıza rağmen beğendiğimiz tarzda başka bir bayan gördüğümüzde aklımızdan bir dünya farklı düşünceler geçer. Bazılarımız bu düşünceleri uygulayacak kadar cesaretlidir bazıları değildir. İşte tamda burada, bu kişiler eşleri, kız arkadaşları, adı her ne olursa olsun benzer bir durumda kalıp, onu kaybetme korkusu dene bilir.
Domuz Eti:
Domuz eti bir çok dinde ve dinimizce de haram kılınmış. Bunun asıl sebebi partnerini kıskanmıyor oluşundan dolayı değildir.
Sebebi: Domuz ayırım yapmadan her türlü şeyi için ve yediği besini bir kere sindirir ve yediği besindeki mikrobun neredeyse tamamını etine bulaştırır. Bu yüzden domuz eti tam pişirilmediği taktirde hastalığı bulaştırma özelliği çok yüksek ve hatta ölümcül olabilir.
Yaklaşık iki ay önce yurt dışında ünlü bir restorant zincirinden yediği domuz eti yüzünden, felç geçirip komaya girmiş ve makinaya bağlı olarak yaşamak zorunda kalmış.
Dana, Koyun, Keçi yani bizlerin en çok tercih ettiği ve etlerini yediğimiz hayvanların hepsi. Yediği besini bir çok sindirim sisteminden geçirir ve en son kalanı ise dışkı yoluyla atar. Böylece bu hayvanlar yediği besindeki insana zararlı mikropları vücudundan atarak etine karıştırmaz. Karıştırsa bile bu seviye en düşük oranda olur ki, oda genelde haşlanma veya kızartma esnasında ölür.
İşte size domuz etinin dinen ve tıpben açıklaması olan ve oldukça güzel açıklanmış bir kaç link:
link
link
link
Unutmayın, kıskançlık her zaman sevgi göstergesi değildir. Kıskanan insanda sever, kıskanmayan da sever. Kıskançlık dozunu aşmadıkça, abartılmadığı sürece güzeldir, dozunu aşan kişi ve karşısındaki için bir işkenceye döner.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnsanların dogası gereği kıskactır. Bunu sadece kızlara yada erkeklere yüklemek dogru olmaz . O yüzden soruna geniş persfektif ile bakmak gerekir. Nedir o zaman kıskanclıgın sebebi. Dogada bazı seylerin eşi benzeri olmaz. Mesela elim büyüklüğünde ki elmas. Bu tek ve nadir olan parçanın sadece sende olmasını istemen yani AİTLİK durumu kıskanclıgın başlangıçını oluşturur. Ve ondan kmsede olmaması egoları tatmin eder gögsü kabartır onurlandırır gururlandırır. BU durumda Sevdigin (ister kız olsun ister erkek) senin için dünyada tektir eşi ve benzeri yoktu. BU yüzden sahiplenmek istersin ve bunun sonucunda da sadece sana ait olmasını istersin burada ortaya cıkan bu bencillik ve ego tatminine KISKANCLIK denir. bazen güzeldir ama abartısı zararlıdır.(tamamen kendi düşüncem katılmaya bilirsiniz)
00 Yorumla
+1 yılbu olayın kadını erkeği yok.yakın bi arkadaşım köyden bi adam alıp istediği hale sokmak istiyo :S ciddi ciddi istiyo bunu.bırak kadını erkek arkadaşı bile olmasını istemiyo :) deli kız :)
10 Yorumla
İnsanına göre değişiyor ceylanım, kadınlardanda feci kıskanç olanlar var. Ama erkekler sahiplenmeyi seviyor keratalar.
31 Yorumla- +1 yıl
kadındanda fazla kıskanclık iyi degil ama
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
56Cevap
+1 yılKiskanc derken aslinda Erkekler Kadinlari baslarina gelebilecek Kötülüklerden korumak icin
Kiskanclik Triplerine giriyorlar.
Cünkü anlatmaya calisdiklarinda Kadinlarin cogu zannediyorlarki Erkekler Kadini Kisitlamak isdiyor ama gercek öyle degil bence...00 Yorumlaaşağıdada yazmışlar en özeti şöyle söyliyim...erkekler erkekleri sizden iyi bilirler azgınlığı vs...ve diğer unsurda sizin bizde kıskanacapınız bişey yok pek açık giyinme durumumuz yok ama sizin var;-)...vede bizim olsun istiyoruz sahipleniyoruz fazlaca:-)
00 YorumlaSende biliyorsun sorunun cevabını ama yine de söyleyim:
- Sen bunu sorun olarak mı görüyorsun. Seven kişinin sevgisini hak etmiyorsun bence. Çok çok çoooooooooook sevdiğin, canına zarar gelmesini istemediğin bir şeyin başkasının kullanmasını ister misin ? Özellikle ben hiç istemem.10 Yorumla
+1 yılsizin cevrenizden dolayi sizi koruma icgudusunden dolayi size bu kiskanclik gibi geliyor olabilir. ama aslinda kiskanclik degil bu erkegin koruma duygusudur. ama istemedigi kisilerle veya tanimadigi kisilerle konustugunda ici rahat etmediginden cildirabilir.
10 Yorumlakıskançlık insanın doğasındadır biri araba alır ben niye alamdım ev alır ben niye alamadım diye kıskanar insan sevdiği insan niye benle değilde onla ilgileniyor yine kıskanır kıskanmanın herhangi bi nedeni yoktur.kıskançlık insana ta ana karnındayken entegre edilmiştir.
Bazı insanlar sadece kıskanmanın sınırlarını zorlar okadardır00 Yorumlabak sımdı neden mı ?
erkekler kadınına sahıp cıkmak ıster onu korumak ıster o yuzden herseylerıne karısırlar
ama kadınlar bıraz daha rahattır onu erkegın korudugunu hısseder dogasında vardır
sen bı erkek olsan kız arkadasının yanında bı herıfle sınemaya gıtmesıne falan ızın verırmısın vermezsın.12 Yorumla
+1 yılerkekler kadınlar değil kendine güvenmeyen insan kıskanır özgüveni olan insan kıskanmaz kaybetme korkusu olan kıskanır hayatın anlamını bilen kıskanmaz ben kıskanmıyorum açıkçası. ayrıca bu bahsettiğin en ufak sorun yaratan taraf genelde kızlar yani ben hep öyle rastladım.
00 Yorumla
+1 yıltoplum erkeklere kadınları kıskanması , her fırsatta kadını koruması-kollaması gerektiğini dikte ediyor, birçok erkekte buna uyum sağlıyor. keza aksi bir davranışta bulunursa yeterince 'erkek' olmamakla itham ediliyor. ben kıskanç değilim ve neyle itham edildiğim umurumda değil.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 475 cevap paylaştı. erkekler fazla olabiliyor kıskanç diğer erkeklerede güvenmediği için ve kendi yapıları da öyle yetişme tarzı da kavga ve tartırmayı sevdikleri için daha kolay sorun çıkartabiliyorlar ben daha sakin anlayışlı biriyim ve az kıskanç olabilir
00 YorumlaSahiplenme içgüdüsü daha ağır basıyor. Bunun sonucu olarak dişisinin başka erkekle münasebet kurma olasılığını en aza indirgemek için üzerinde baskı kuruyor.
00 Yorumla
+1 yılSeven insan paylaşamaz ve sevdiğini sahiplenir. Kıskançlığın derecesi de kişinin karakterine bağlıdır. Kimisi için en ufak şey bile büyük bir kıskançlık krizine açık sebeptir..
00 YorumlaKimisi sevdiğinden, kimisi yapmacık olduğundan, kimisi de paranoyaklıktan... Ama kesin birşey var ki seven insan kıskanır!
12 Yorumla
+1 yılkadının şeytan oldugunu ve o kadını kısmanadıgında aldatılacaklarını çok iyi biliyorlar .kadınlarıyla o oyunu oynamaya cesaret edemiyorlar. kadınlarla erkekler arasında çekişmeyi iyi bildikleri için kısacası dogası geregi
00 YorumlaŞimdi sana özel bir mektup geldiğini düşün bunu senden başka birini açıp okuması hoşuna gidermi .. ? Veya çok özel bi fotografın var elinde bunu kimse görmesin istiyosun başkalarının incelemesi hoşuna gidermi...
30 Yorumla
+1 yılbence kıskanç deyip konuyu kapatamazsın. bu soruyu sorduğuna göre bir yerlerde bir kıskançlık krizi yaşanmış. burda kendi davranışlarını da gözden geçirmelisin. faul yaptın mı?
02 Yorumla- +1 yıl
ben ona karsı bırsey yapmadım kıskanclıktan dolayı yanlız dısarıya bıle cıkamz oldum
- +1 yıl
bence eksik anlatıyorsun. hadi gel dürüstçe anlat. başka türlü yardımcı olamayız ;)
Seven erkek sahiplenir kıskanır. gayet normal.kızlar icin de bu boyledir. sen erkek arkadaşını başka kıza bakarken gorsen kıskanmaz mısın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı. Sen kıskanmazmısın insan sevdiğini kıskanır başkasını değil asıl kıskanmayandan şüphe etmek lazım beni kıskanmayan biri önemsemiyor demektir.
00 Yorumla
+1 yılkıskançlığın temelinde özgüven eksikliği var.peki neden erkekler bayanlara göre daha fazla özgüven eksikliğine sahip.madem soruyu sordun bu kkonuda biraz kafa yormalısın
00 YorumlaDomuz eti yemiyoruz. Ruslar kadar votka tüketmiyoruz. Testeron oranımız diğer ülkelere oranla daha fazla... yeterli mi?
Rus erkekleri gibi içip içip gecede dönüp kıçımızı yatalım mı bunu mu istiyorsunuz? Yada kıskanmayalım mı?00 Yorumla
+1 yılŞU zamandan korktuğu için olabilir mi ?
Ortam bozuk ...
birde seven adam kıskanmalı
kıskanımalıdır ...10 Yorumla
+1 yılçünkü kaybetmekten korkarlar başka erkekleri kendilerinen yakışıklı bulurlar sevgiliside o erkeklere koşa koşa gidecek sanırlar :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimisi kendi yaptıgını yapmasa bile karısındakide yapıyor diye düşünür,kimisi karısındakini kendsiinedene üstün görür,kimisiin kendisine olan güveni yoktur...bu konu tartısılır..ben kıskanmam zaten bana uymayacak kişiyide hayatıma sokmam
02 Yorumla- +1 yıl
herkez sen gıbı dusunmuyor ama
Cevap sahibi+1 yılben gerçekleri söylüyorum..yasadığım engin tecrübeler..
Kadınlar daha kıskanç ne alaka saçma sapan bir genelleme daha
20 Yorumlacanımız sıkılıyor bazen. o değil de 2 gün öncesinin sorusu ana sayfada ne arıyo ki la
00 Yorumla
+1 yılKıskanmayıncada neden kıskanmıyo acaba beni sevmiyomu diyosunz önce bi karar verin sonra bu soruyu sorun
00 YorumlaKendileri de gidip başkalarının karısına kızına bakıyo bildiklerinden kendi yakınlarına yaptırmıyolar
00 Yorumla
+1 yılasırıya kacmadıkca kıskanc olmaları iyi bir sey bence
01 Yorumla- +1 yıl
asırı ama
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlığın fazlası paranoyaklıktır,gelemem öyle şeylere.
00 Yorumla ben aşırı kıskanç değilim, aksine yanımdaki kızlar hep saçma sapan kıskandılar beni
10 Yorumla
+1 yılsorun yaratma demeyelim de her seven erkek kadınını kıskanır. eh bunun ölçüsü de o erkeğin karakterine kalıyor tabii.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 546 cevap paylaştı. Sewen insan kıskanır yanls düsünysn cok kıskanan byanlarda war ayrıca
00 Yorumla
+1 yılÇünkü size değer veriyoruz sizi tüm kalbimizle seviyoruz. Sizin gibi para veya arkadaşlara hava atma düşkünü değiliz biz.
00 YorumlaKlasik.. seven adam kıskanır, kıskanmalıdır, bı cok kız da bunu ıster.. aşırı bunaltıcı olmamak kaydı ile..
00 Yorumlakızlar kıskanç değilmi? kızlar daha beter laftan anlamaz sözden anlamaz
00 Yorumla
+1 yılkanımızda var kıskanmak kıskanmayan erkek erkek değildir !
00 Yorumla
+1 yılErkekler diğer erkeklerin ne mal olduğunu bildiği için kıskançtır.
00 Yorumla
+1 yılSoru yanlış hocam...Seven insan kıskanır..kız erkek farketmez..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı. Çok sevdiği için kıskanıyor. Kıskanmayan adamdan hayır gelmez. bırak kıskansın.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKıskançlığın çoğu zarar. Ama hiç olmaması da kötü. Domuz eti ve ürünleri yiyenlerde kıskançlık olmaz. Allah korusun.
03 Yorumla- +1 yıl
Müslüman olarak domuz eti yemiyoruz ama domuz etiyle kıskançlığın mantığı nedir anlamış değilim.
Dinimizin domuz etinin yenmesini uygun görmemesinin hem dinde hemde bilim olarak nedenleri bellidir.
Cevap sahibi+1 yılKıskançlık iyidir demedim. Hiç kıskanmamak kötüdür dedim. Domuz eti yiyenlerde kıskançlık duygusu kalmaz. Bu hayvanın eti sağlık dışında ruhu da etkiler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılhatun kişiler neden saçma soru sorarlar ı düşünürken buna cevap bulamadım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevdiği için kıskanır ve hemscinslerinin ne mal olduğunu bildikleri için
00 YorumlaNamusunu kıskanmayan adama nedenir biliyormusun
12 Yorumla- +1 yıl
kıskanır sozum yok ama asırı kacmaz bı ınsan
+1 yıldinimize küfreden müslüman olsa...
32 Yorumla- +1 yıl
bu dertten muzdaribim:(
+1 yılBenim esim hic kiskanc degil.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılkızlar daha kıskanç bence.
00 Yorumla Kiskancligin en buyuk etkeni kaybetme korkusudur.
00 Yorumlakız tribinin yanında erkek iki kıskanmış çok mu
20 Yorumlapaylaşmak zordur bilmem anlatabildim mi
01 Yorumla- +1 yıl
anlattın
ben genelde kadınları kıskanç bilirim.
00 Yorumla
+1 yılerkektir. raconu koyar ve gider
00 Yorumlasenidemi kıskanıyor ? hastalık olabilir o zaman
10 Yorumla
+1 yılkadınlar neden çok konuşuyorlarsa...
00 Yorumlaöyle bir şey yok. kızların uydurması
00 Yorumlakavga etmek genlerimizde var tutamıyoruz:))
00 Yorumlaseven kıskanır kız erkek fark etmezzz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAşırısı bır rahatsızlık göstergesi
00 Yorumlakadınlar dahah kıskanç seven kıskanır nokta :)
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim kişiyi kıskanırım... :)
00 Yorumla
+1 yılDeğer veren erkek kıskançtır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılulen yine mi eşşek ya.
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem