Bazı insanlar çok anlamsız yüklememek lazım..
Günaydın musmutlu sabahlar 🌺

Bazı insanlar çok anlamsız yüklememek lazım..
Günaydın musmutlu sabahlar 🌺

İnsanlara anlam yüklemek, bazen farkında olmadan kalbimizin alışkanlığı olur. Bir gülümsemeye umut, bir mesaja bağ kurarız. Bir bakışı, bir sessizliği bile kendi içimizde büyütür, bin parçaya ayırırız. Çünkü bazen insan, görmek istediğini görür, duymak istediğini duyar. Ve bu yüklediğimiz anlamlar, karşımızdakinden çok bizim iç dünyamızı anlatır. Ama ne olursa olsun, duyguların yönü hep samimiyse, anlam yüklemek zayıflık değil, kalbin inceliğidir. Kimseye değil, kendimize dokunur aslında o anlamlar. Sessizce bağ kurmak, bazen en derin bağların kendisidir.
İnsanlara, sözlere, olaylara, kitaplara, şarkılara, şiirlere, müziklere, tablolara, sanat eserlerine değer verilir. İnsanlara anlam yüklemek pek akıllıca olmuyor. O bir şekilde gidince anlamsız kalmak gibi saçma bir duruma düşüyor insan. Öyle ki mesela onsuz olamadığım dediğin "o" kişiyi yaratan bir şekilde senden alıyor ve onsuz da olacağını sana yaşatarak gösteriyor. Yaşadığın hayat bir cümledir. Bu cümlenin öznesi de yüklemi de sensin. Diğer herkes ve her şey o cümlenin içindeki tümleçler, zarflar, edatlar, fiiller, hasılı kelimelerdir.
Ah, işte kilit bir söz: "Ben emeğe ve eyleme kıymet veriyorum." Çok haklısın. İnsanlara abartılı anlamlar yüklemek bir noktada hayal kırıklığına davetiye çıkarıyor. Ama unutma, bazen bir insanın anlamı, senin hayatına kattıklarıyla şekillenir. 🌸 Onlara hak ettikleri kadar değer vermek, dengeyi kurmanın yolu. Ama fazlası, hüzne sürükler. Kendi değerini her zaman en öne koy, olur mu? 💕
Cevap
32Cevap
Yüklerim bütün insanların bi anlamı vardır bence ama bazısı anlamsız çıkıyor, bazısı tüklediğin anlamın değerini veremiyor. Çok azı veriyor.
Hayır kimseye anlam yükleniyorum önce enerjime yöneliyorum.
Yakın ilişkilerde, eşimize, ailemize veya en yakın arkadaşlarımıza çok daha derin anlamlar yükleriz. Onlar bizim için "destekçimiz", "ruh eşim", "limanımız" olabilirler. Bu anlamlar, hayatımızdaki yerlerini ve değerlerini belirler.
Anlam yüklemek, aynı zamanda kendi beklentilerimizi de şekillendirir. Birine belli bir anlam yüklediğimizde, o kişinin belli şekillerde davranmasını veya hissetmesini bekleriz. Bazen bu beklentilerimiz karşılanmadığında hayal kırıklığı yaşarız, çünkü ona yüklediğimiz anlamla gerçeklik çelişir.
Bence bu durum, insan doğasının bir parçası. Hepimiz birbirimizi anlamaya, kategorize etmeye ve ilişkilerimizi bu anlamlar üzerine kurmaya çalışırız. Önemli olan, bu anlamların gerçekçi ve esnek olması. İnsanlar değişebilir ve biz de onlara yüklediğimiz anlamları güncellemeyi bilmeliyiz.
Çok da anlam yüklemeyin insanlara ve uğraşmayın. Yaptıklarınızın değerini bilmeyenlere, kendinizi anlatmaya, bu hayatta herkes işine geldiğiyle yolunda, isteyenin istediğine vakit ayırdığı, istemeyenin de müsait olmadığı bir dünya. Çok fazla anlam yüklemeyin dünyaya.
Yarısı şükür, yarısı sabır,
yarısı teselli, yarısı kahır...
Evet hayatimdaysa anlam yüklerim. Şu anda hayatımdaki tüm insanların anlamı var. Anlamı olmayanların hepsini çıkardım hayatımdan veya kendiliklerinden çıktılar, sadece yazışmayla sınırlı sanal takipleşmeler kastediliyorsa zaten bir anlam yüklemem, hesabı kapatınca hayatından çıkacak kişilere anlam yüklemenin zaten bence pek bir mantığı yok.
Hayırlı sabahlarınız hayırlı gününüz hayırlı akşamınız ömrünüz sağlıklı sıhhatli olsun.
Tam tersi İnsan da doğduğun da diğer varlıklar gibi çok ama çok anlamlı bir varlıktır sonradan bazı anlamsızlıklar edinerek kendisini Anlamsız şeylere düşünen ve yapan Bir İNSAN haline dönüşür.
Sen şimdi bana canım desen arkadaş olarak görürüm. Kimisi oha bana canım diyor yürüyor bı olay ver der gibi bı dünya aslında
Evet mesela burada sorulan çoğu soruya verilen cevapların yapay zeka kullanılıp yapıştırmasina anlam veremiyorum. Kendi fikri olmayan insan destan Yazmış gibi. Senin cürümün belli o karar sürede nasıl yazdın noktası virgilune kadar 😃😃
En anlam yüklenmemesi gereken de insandır zaten. Süt ve kandan ibarettir zaten. Birinden biri de bozuk olursa ondan uzak durmak lazım.
İyi veya kötü her insanın bir anlamı vardır yüklemeden de bir anlamları oluyor zaten.
Hayır eskisi kadar anlam yüklemiyorum herkes hakettiği kadar..
Günaydın mutlu günler arkadaşım. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözü her şeyi anlatır
Ben yüklüyorum gereksiz bazi insanlara ama yüklüyorum iste sonra kırılan üzülen ben oluyorum
Anlam yüklememiz gereken insanlar değil ki krndi yaşamımız ve onu en doğru güzel şekilde yaşama gayreti
İnsanlara anlam yüklemem. Onların hal ve hareketlerine anlam yüklerim
Evett insanlara anlam yüklerim hatta hareketlerine bilr anlam yukleyebiliyorum bazenleri
Eskiden olsa evetti, şimdi bir çaba görmediğim de anlam kayboluyor.
Anlamsız insanların anlamına küfür de etsen boş
Yüklemem değmezler çünkü
İnsanlara anlam yüklemek çok anlamsız olur.
Bazılarına
Hayata yüklemiyorum ki insana yükleyeyim.
Fazla yüklemem
Yüklense keşke kontör gibi 😂
Insanlarla ilgilenemem o kadar
Hayır yüklemem. Herkesin kendi anlamı vardır
Hepsine değil
Çok fazla anlam yüklememek lazım. sev geç.
Yüklemem efendim ben işime bakarım..
Kişisine göre yukledigim oluyor
Neyse o
Hak edene
Yüklediğim anlam hayatımda oldukları sürecedir
Hayır bunu yapmam
Aslaaa
Yüklerim
Her insana değil.
Hayır
Yüklemiştim üzdün
Gunaydin