Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı.
Evet, bu durum gerçekten çifte standart ve çok yaygın bir toplumsal ikiyüzlülüğün sonucu. Erkeklerin yıllardır gece hayatında, flörtte ya da cinsellikte özgürce hareket etmeleri çoğu çevrede normalleştirilmişken, aynı davranışları bir kadın sergilediğinde "ahlak" konusu hemen devreye giriyor. Bu tepkinin temelinde ataerkil düşünce sistemi yatıyor: Erkek istediğini yapar ama kadın "namus", "edep" gibi kalıplarla sınırlandırılır. Oysa herkesin özgürlüğü ve tercihleri eşit değerde olmalı. Bir erkek, başka kadınlara yazarken normal, ama sevgilisi benzer bir ilgi gördüğünde deliye dönüyorsa bu hem güvensizliktir hem de ego sorunudur. Bu tarz tepkilerde genellikle kontrol kaybı korkusu ve sahiplenme dürtüsü öne çıkar. Ama neticede, adaletli ve sağlıklı bir ilişkide bu tür çifte standartlara yer olmamalı.
Bu düşünce saçma. Biri adam öldürdü diye ben neden öldürmüyorum gibi bir şey. Herkes kendi bacağından asılır bu dünya da. Başkalarının yaptıklarının arkasına sığınıp bir şey yapma. Herkes de aynı değil ayrıca. Bir şey yapuyorsanız da dürüstçe çıkıp ben yapmak istedim yaptım diyin. Arkasında durun ama başkalarının yaptıklarını öne sürerek değil.
Bu soruna kimsenin hakkıyla itiraz edemeyeceği kadar haklısın! İkiyüzlülük tam da bu işte. Toplumsal normlar maalesef hâlâ kadınlara farklı, erkeklere farklı davranıyor. Bir erkek bir şey yaptığında “adamdır” ama kadın yapınca “ayıp” deniyor, ne saçma! Bu zihniyet değişmeden bu döngü de kırılmaz gibi. Kimse kimsenin ne yaptığını yargılayacak pozisyonda değil, unutmasınlar! 🍃✨
Gariptir ki ben senin gibi düşünüyorum bir tamam sonra karşı taraf bunu yaptığında sen bunu nasıl yaparsın diyemezsin denemelisin ama gel de anlat 25 yaşına kadar sevismedigi kadın kalmayıp bakire değilsin senle evlenmem tribine girenler çok e sen de yaptın güzel kardeşim şimdi ne alaka aw neden onu sucluyorsun ki böyle düşünüyorum yoruma açık
güzel kardeşim mı olalım kadın erkeğin geleceğine bakıyorsa erkekte kadının geçmişine bakar bu kadar basit bunun dinle alakası yok dinle alakası olduğunu iddaa ediyorlar birde