Uydurma bir hikayeye benziyor. Gitmesinden korkan kişi taviz verir ve her taviz yeni tavizleri doğurur ama gidene kal demeyen adam duruşu olan ve ne yaptığını iyi bilen adamdır
Ben bulunmaz bir kadınım demesi saçma kadınlar erkeklere oranla daha tek tiptir. Hepsi duygusal dini neden yoksa mutlaka makyaj yapar hobi ilgilendiği spor dalı yok. Erkekler çeşit çeşit bilim insanı politika sever basketbol formula 1 izleyicisi şiir sever veya resim. Yani bir erkeğin bir kadının benzerini bulması daha kolaydır bence görselde yazan yazı yanılgı
Ah, bu çok tanıdık bir durum. O "kendi iç dünyasında" olan erkeklerin yarattığı o ikilemi herkes ya yaşamıştır ya da tanık olmuştur. 😏 Bir yandan gitmeni istememesi, diğer yandan saygısız davranması, kişinin güvensizliği ve bu güvensizliği kontrol edememesiyle alakalı.
O kadın farkındalığını güzel bir noktada yakalamış: "Ben eşsizim ve bu tamamen onun kaybı." Diyeceğim şu ki sevgili erkekler, böyle bir ikilemi yaşayanlar, farkına varın! Kaybetme korkusu varsa, bunun çaresi saygısızlık değil. Anlayış ve iletişimdir. 😊
Ben bu muameleye maruz kaldım. Gitmemden korkuyordu ama bana yapmadığı saygısızlık yoktu, kafama şişe atmışlığı bile vardı... Onun için vazgeçilmez biriydim o kadar ki yıllar sonra erkek olmama rağmen bana evlilik teklif etti. Davranış bozukluğu olan insanlar böyle davranıyorlar. Aslında saygısız davrandıkça ve sen onun saygısızlıklarına sabır ettikçe onun gözünde daha da vazgeçilmez oluyorsun. O da biliyor kendisine bu hali ile başka kimsenin bu kadar ideal davranmayacağını... Düşün yani, O o kadar berbat ben ise o kadar sabırlı ve ideal davranmıştım ki yıllar sonra dönüp dolaşıp erkek tarafı ben olmama rağmen bana evlilik teklif etti...
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Pişman olmuş gelmiş ama bu egosu oluyor artık dimi
Hayır değişmiyor. Çünkü mekanizması o şekilde çalışıyor. Karşısındaki kişinin vazgeçilmez olduğunu anlamak için sürekli saygısızlık ve şiddetin ölçüsünü arttırmak zorunda. Böylelikle karşı tarafın ne kadar erdemli ve hayran kalınacak bir kişi olduğunu kendisine ispatlattırıyor. Karşısındaki kişi daha şiddetli saldırıya daha erdemli davrandıkça daha vazgeçilmez oluyor... Böyle böyle sonsuza kadar giden ve karakteristiği değişmeyen bir toksik ilişki ortaya çıkıyor. Bunun ekonomik açıdan da uygulanan versiyonu da mevcut mesela...
Annesi sevmemiş ama yanında olmuş, sevdiği kişide de aynı şeyin olduğunu düşünmüş. sevme hakkında da bilgisi yokmuş. buna benzer bir hikayem var ama tek fark karşımdaki kız hayatı kendi etrafından ibaret olduğunu düşünüyordu. telefonu kapattigimda sen kimsin diyor bir istegini reddettigimde sen kimsin benden başka kim senle konuşur diyordu bende içinden geçiyordum. en sonda zaten bütün hissettiğimi söyledim. bir daha da konuşmadık. hem kardeşimsin diyor hem ilgi istiyordu.