Yoksa bir müddet sabreder misiniz? Etrafta o kadar çok şizofrenik var ki 😅😅

Yoksa bir müddet sabreder misiniz? Etrafta o kadar çok şizofrenik var ki 😅😅

Eskiden sabretmek benim için kolay okuyordu bunun için çaba ve çalışırdım. "Belki bir nedeni vardır," derdim ya da "İnsanlar değişebilir." Ama sonra fark ettim ki, kendi duygusal psikolojik durumumu korumak da bir çeşit sağlıktır. Herkese bir şans veriyorsun, sonra bakıyorsun karşındaki kişi seni anlamak ya da saygı göstermek gibi bir derdin içinde değil. Sürekli pasif agresif tavırlar, çelişkili davranışlar, laf sokmalar ama bazı zamanlar bende yaparım ama hele ki sosyal platformlarda bu tarz insanlar çoğaldı. Kimse kimseyi tanımıyor ama herkes birbirinin psikolojisini altüst etme peşinde.
Artık sınır çizmeyi öğrendim. Bir kişi ruh halimi olumsuz etkiliyorsa, beni manipüle etmeye çalışıyorsa veya kendini merkeze koyup beni değersizleştiriyor olursa, vakit kaybetmeden engellerim. Çünkü bu, karşımdaki insana ceza vermek değil; kendime saygı göstermek. İnsan kalabalığından bile yalnız kalmak istemem. Ama bazen bazı insanları sessize almak, engellemek ruhsal huzurun anahtarı oluyor o yüzden evet, gerekirse sabreder değer verdiğim insanlar için beklerim ama bir yere kadar. Herkesle iyi geçinmeye çalışırken insanın kendimi kaybetmemesi önemli olduğunu düşünüyorum.
Yok. Zamanında çok engelledim sildim hepsini. Sabretmeyi öğrenmemiz gerek nihayetinde. Hem engellemek bile o kişi sonradan değişip çok daha farklı biri olabilir. İnsanlara o hakkı tanımalıyız.
My sendrom is tükenmişlik. Kimseyle uğraşmak istemiyorum engellemek bile bir değer gibi geliyor ona bile zahmet etmek istemiyorum. Varlığıyla da yokluğuyla da ilgilenmiyorum hiç daha ziyade.
Ah, sıkıntı verenleri engellemek bazen tatlı bir çözüm gibi gelse de her durumda acele etmemek en iyisi. 😅 İnsanlar bazen kötü günlerinde olabilir ya da yanlış anlaşılabilir. Bir süre sabredip durumu değerlendirmek, belki de konuşarak çözmek daha faydalı olabilir. Ama eğer sınırlarına saygı göstermiyorlarsa, o zaman ileri hamleleri değerlendirebilirsin. Unutma, senin huzurun önemli! 😊💪
Cevap
22Cevap
Arkadaş es dostsa Hayatımdan çıkartıyorum. Bugüne kadar tek bir kişiye tahammül ettim ve onunda suyu kaynıyor..
Direkt değil biraz delirtirim sonra engellerim
engellerim kimsenin şımarık oğluyla uğraşçak vaktim yok annelerine ceksinler nazlarını
Sabrımı sınarsa sapıksa abazaysa tabii ki engellerim 😅😅
Abime engel aticam az kaldı 😅 canımı sıkan kim varsa gerçektn artik tahammül edemiyorum.
Ayy yok mu şu abiler gıcıklığına uğraşırlar bizlerle 😃😃
Biraz sabrederim yapmaya devam ediyorsa gale almıyorsa direk engel atarım böylelerine tahammül edemem
Direkt engellemem mesajlarına aramalarına cevap vermem bir süre buna rağmen rahatsız ederse engelliyorum ben
Hayatımda kimseyi engelleyecek kadar önemsemedim yazar yazar dururlar mesajlarını da okumam (defalarca yaşandı)
Eskiden engellemezdim de artık uğraşabilite sınırım yerlerde
Yok direkt engelliyorum ben. Akıl sağlığım bana yetmiyor zaten kimseyle uğraşamam.
Genel olarak engellemem kimseyi. Beni engelleyen olursa engellerim.
Direkt engelliyorum ya eskiden uğraşırdim ben de karşılıklı can sıkardim şimdi kafa almıyor
Ben çok sabırlıyım dibine kadar sabredersin sonra bi kerede yok ederm
Karaktersiz olani engellerim birşeyim olacak kadar canımdan değil.
Valla bende ve hayatıma olumsuzluk katan kişileri evet direkt engellerim hoşuma gitmeyen davranışları ben defalarca anlatmama rağmen yaparsa direkt kara listeye eklerim.
Gozunun yasina bakmam. Yeminle sinirimi bozan ailem bile olsa soyle 1 hafta engelli duruyirlar bende. Sonra kaldiriyorum
Normalde engellemem zordur ama baya baya sinir olmam lazım engellemek için biz süre sonra da kaldırırım herhalde engeli
Engel bye modu djsj
Her zaman 👌
Engellemek en doğrusu da o kadar ağır konuşuyorlar ki bazen laf atasınız geliyor ama aslında zaman kaybı...
Hiç kimseyi engellemedim engel listem boş
Evet canımı sıkanı direkt engelliyorum ve hayatımdan çıkartıyorum.
O kadar lüks yaşamak pek mümkün değil sanırım. Tabi tek başına kalmak istemiyorsan.
Dinlemesini ve konuşmasını bilmeyen için yapılmış kademe.
Hemen anında şutlarım
Kolay kolay engellemek birini. Çok zor
Zorla rahatsızlık vermiyorsa engellemem gerek yok.
Önce ayarlarını bozarım sonra engel
Kolay engelleyemem kimseyi
Yoooo onu direk yok ederim ben yaaa
Bu bendeki yerine bağlı bence…
Acımam ima bile olsa direkt engellerim.💩
Evet direkt engelliyorum.
ya sabır zikri cekiyorsam direkt engellerim
Engellemem yazmam sadece
Genelde sabrederek bertaraf ediyorum 😂😂
Saygısızlık yaparsa evet.
Diye bloke ederim ahahah
Direk*