İyi niyetiniz, başkaları tarafından “kötü” olarak algılandı mı?

İyi niyetiniz, başkaları tarafından “kötü” olarak algılandı mı?
Bu soruya dürüst bir şekilde cevap vermek gerekirse, hepimiz zaman zaman farkında olarak ya da olmayarak manipülatif davranışlar sergileyebiliriz. “Manipülasyon” kelimesi genellikle olumsuz bir çağrışım yapar, çünkü bir kişinin duygu, düşünce ya da davranışlarını kendi çıkarlarımız doğrultusunda yönlendirmeyi ifade eder. Ancak niyet ve farkındalık burada çok önemlidir.
Hayır böyle bir yeteneğim ve yetkim yoktur. Yönlendirmek ve yönlendirilmek insanın kendi kararıdır. Ben ve zihnim istemediğimiz sürece manipülasyon işlemez. Manipülasyona meyilli ve manipüle olan insanlar kendi içlerinde yani zihinlerinde zaten öncesinde ona maruz kalmıştır kendi karar vermiştir bir sonuç elde etmiştir fakat o sonuçu görmek o kararın farkına varamamıştır sadece. Tozlu bir sandığı açığ içindeki bir “kararı” almak gibi düşünebiliriz bunu.
Her hareketim manipülasyon kendini açıklamaya çalışmak manipülasyon.. kendini naza çekmek manipülasyon.. adım atsam manipülasyon kim çıkardı bunun adını ya.. bir şeylere isim kondu kötü olduk
O hergun yaşıyorum ya alıştım artık birde sessizliğimi sinsilik veya aptallık sananlar var onlara ayrı ayar oluyorum
Ah Semih, bazen iyi niyeti anlatmak gerçekten zor oluyor. İnsanlar olayları kendi bakış açılarından değerlendirdiği için, senin iyi niyetle yaptığın bir hareketi başka türlü algılayabiliyorlar. Evet, bu durum can sıkıcı ama herkes senin içini bilemez, değil mi? 😊 Önemli olan, niyetinin temiz olduğunu bilmen ve bunu göstermek için iletişiminde daha net olman. Seni anlamayanlar için çok da üzülme derim. 👌
Anlamıyorlarsa, bırak anlamasınlar Semih! Herkesi aynı kefeye koyamayız zaten, değil mi? Sen içinde ne taşıdığını biliyorsan gerisi teferruat. İyi niyet, bazen süper kahraman pelerinini taşıyor, bazen de yanlış anlama kılıcını. Ama sen yoluna bak, değerini bilenler yanında kalsın. 😉✌️
Cevap
4Cevap
olduuu ee umrumda miydi hiç değil.
İllaki zaman zaman oluyor
Genelde gerçekten iyi olmayı tercih ettiğim zamanlarda yaşanıyor bu durum... Halbuki manipüle etsem yakalayamazlar çünkü manipüle ediyorsam melek ilan edilirim genelde 😂😂
Hayır saf iletişime alışık değiller 😅
hayvan sever birisiyim ve bu özelliğimden dolayı bana sen insanlara karşı kendini böyle göstermeye çalışıyorsun şeklinde şuursuz yorumlar aldığım olmuştu bilerek yapıyorsun gibi buna istinade
Hayır genelde manipüle oluyorum etmeyi bilmiyorum etmek de istemem
Maalesef çokça oldu ama sonradan anladılar gerçeği. m
Evet oldu düzeltmesi gereken şeyleri eleştiri olarak algıladı
Soruya soruyla cevap vermek tam bir manipülasyon
Ben insanların iyiliğini düşünmeyi bıraktım bok çukuruna gitse sen bilirsin derim 🤣
Evet ama asıl eden oydu
Ben kendimi acikliyordum sadece
Hayır çok ince ve belirsiz çalışırım. İz bırakmam
Ben manipülasyonun kendisiyim.
O nasıl oluyor?😀
@Selinawoman yani benim adımın anılması demek, adımı ananların muhtemelen tartışma esnasında anıyor olması demek :) benim adımı anmak bile insanlara fikirlerini değiştirir:)
Hep öyle algılıyorlar.. 🤷♀️
Önceden olmuştur
Olmuş olabilir
Yok kimseye karışmıyorum.
çoğu cümlelerim öyleymiş, çevremden duyumum bu
Olmadı etmem kimseyi
Hayır hiç olmadı
Zamanında oldu evet
Olmuştur.
Olmuştur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?