Beni tanıyan bilen bilir. Herkese yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiği kadar tabii yardım isteyenlere. Kimseyi geri çevirmemeye çalışıyorum kadın erkek. O kadar işim gücüm arasında burada bir şeyler yapmak için uğraşıyorum. Sonra ne oluyor işi biten 180 derece sırtını dönüp gidiyor. Ben yine aynıyım değişmiyorum. Herkes kendi bilir yapacağını da yaptığını da. Ama insan insana bugün değil her zaman lazım. O yüzden geniş düşünmek lazım güzel düşünmek lazım. Büyük bir zararı dokunmadıktan sonra kimse kimseye sırt çevirmemeli. Şu yazıyı çok severim.
Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır
Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış
olmak için bunu Hacı Bektas Veli'nin dergâhına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergâhlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordur.
Durumu Hacı Bektas Veli'ye anlatır ve Hacı Bektas Veli
- ' helal değildir ' diye bu kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergâhına gider ve ayni durumu Mevlana'ya anlatır. Mevlana ise ; bu hediyeyi kabul eder.
Adam ayni şeyi Hacı Bektas Veli'ye de anlattığını ama onun bunu kabul
etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana'ya bunun sebebini sorar.
Mevlana şöyle der:
- Biz bir karga isek Hacı Bektas Veli bir şahin gibidir.
Öyle her leşe konmaz.
O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir.
Adam üşenmez kalkar Hacı Bektas dergâhı'na gider ve Hacı Bektas Veli'ye,
Mevlana'nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hacı Bektas Veli'ye sorar.
Hacı Bektas da şöyle der:
- Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise
Mevlana'nın gönlü okyanus gibidir.
Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir
ama onun engin gönlü kirlenmez.
Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir."
Böylesi incelik ve tevazu ile, birbirlerini yermek yerine yüceltebilmeyi
Biz ters yasamiyoruz diye kendini savunur gibi oldun da o yüzden öyle anladım pardon , bu siteyi ve sitedekileri fazla önemsiyor olabilir misin reis yani karışmak değil gördüğüm düşündüğüm kadarıyla söyledim
Yok aslında çok önemsiyorum. Çok iyi arkadaşlarım da var kavgalı olduğum insanlar da var. Yardım isteyene yardım ettiğim de oldu işi biten 180 derece sırtım dönüp giden de oldu. Hatta en komikleri var ya sevgilisi kızıyor diye engelleyenler oldu. Ben yine de insanları kendim gibi görüyorum iyi niyetli olarak görüyorum iyi olarak görüyorum o şekilde yanaşıyorum. Herkese aynı herkese eşit. Tabii el üstünde tuttuğum insanlar var. Onlar farklılar.
Bana bak sen kocaman adamsın gelmiş buraya sevgilime laf vuruyorsun neyin yardımını ettin sevgilime? Söylesene yaptığın ayıp ben rahatız olduysam vardır bir bildigim bir erkek olarak beni anlaman lazımdı böyle gelip 180 derece dönüp diye konuşman yakisiyor mu sana yardımıni ettiysen ettin yardımı sonradan yüzüne vurmakta adamlık değildir hatırlatayım yüze vurmak için yapılan yardım da yardım değildir.
Ben sevgilin için demedim ki. Ben bir tek ona yardım etmedim. Ben genel söyledim 7 senedir buradayım. Rahatsız olacağın kişileri iyi seçmen lazım bence. Öyle herkes bir değildir. Ben kişi bazında yardım ettim demedim. Hala da ediyorum şu anda. Ama düşünce yanlış. Herkes hakkında her şeyi düşünmek çok yanlış
Sevgilim seni engellemiş ve benim soruma gelmiş böyle bir şey yazıyorsun seninle soru için bile muhattap olmasını yanlış buldum canım engellenmesini istedi engellettirdim herkes her şey çıkabilir sitede kimseyle gereksiz samimiyet kurmaktan yana değilim hele de karşı cins olunca
Şimdi sana şunu söyleyeceğim yaptığın yanlış ne yaşına yakışıyor ne de başına sevgilimden ne bekliyordun vefa mi arkadaşlık mı? Ben rahatsız olmuşum engelletmişim bir erkek olarak sende hayatındaki kadının cevresindeki kişiden rahatsız olabilirsin bunu bir erkek olarak anlaman lazımdi gelip buraya sevgilime laf sokman yerine anlaman daha iyi olurdu bence.
Birincisi ben ona yardım ettim demiyorum vefasızlık yaptı demiyorum. O bana söyledi ben anlayışla karşıladım zaten. Ben burada senin yaptığının bence doğru olmadığını söylemeye çalışıyorum sana ama sen farklı algılıyorsun
Ben seni tanımıyorum tanımayi da istemedim gerek duymadım bunun neresi yanlış sevgilimin çevresinde karşı cins istemiyorum bunun neresi yanlış abi kardeş bana göre ters bunlar
Beni engellemesinin nedeni söyledi. Bu ayrıldığınızda söyledi. Sonra tekrar barisınca tekrar engelledi. Yani aklından ne geçiyor bilmiyorum ama dediğim gibi yanlış düşünüyorsun
Benim zaten beni engellemesinden falan değil senin beni bilip bilmeden farklı bir insan görmenden rahatsız oldum açıkçası. Yoksa şimdi engelliymiş kimse yapmış umurumda değil ama hakkımdaki düşüncen beni rahatsız etti
Aslında ben senin açtığın Bu soruya istinaden bu konuya değindim. Konunun sevgilin ile ilgisi yok normalde. Birebir senin açtığın soru ve seninle ilgili yani.
Ben sana bunu söylemeye çalışırken sen konuyu ısrarla farklı yerlere götürmeye çalışıyorsun. Yarın bir gün eşin olan insan çalışacak belki ve çevresinde iş arkadaşı erkekte olacak. Ama sen neden bu kadar çok ön yargılı davranıyorsun onu çözemedim.
Bence konunun baya da sevgilimin seni engellemesiyle ilgisi var bak en tescilli örneği kanıtı şu "hatta sevgilisi kızıyor diye engelleyenler oldu" demişsin ne yapsaydı beni atsaydi cigneseydi seni mi tutsaydi engellemeseydi?
Ben böyle bir insanım sen şu an neden bu hallerimi sorguluyorsun sence gereksiz değil mi? İş arkadaşı gerçek hayat farklı sanal dünya farklı orayı karıştırmayalım.
Hocammmmm gözünü sevdiğim ne diyorsun sabah sabah sen geldin laf vurdun sevgilim seni engelledi ben istedim diye sende geldin bana dedin ki hatta beni sevgilsii kiziyor diye engelleyenler bile oldu komik olarak falan şimdi ben ne diyeyim sana buraya gelmişsin sevgilim hakkında 180 derece falan diyorsun yardım diyorsun saygısızlık yapmıyorum yapmakta istemiyorum uzatmayalim.
Neyse benim seni eleştirmek veya bir şeyler anlatmak haddim değil ben sadece kendimle olan kısmı bir kez daha söylemek istiyorum ben aklından geçen gibi insan değilim O yüzden farklı düşünme benim hakkımda bunu söylemek için geldim sadece sorunu görünce.
Üçüncü soylemişim Ben senin kişiliğin hakkında bir fikre sahip değilim ben tedbirimi aliyorum rahatsız olduğum şekilde olan kısımları yontuyorum bu yani
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Alçakgönüllüyüm, ama gerektiğinde nerede durmam gerektiğini de bilirim. Kendimi ne fazla överim ne de yerin dibine sokarım. Hakkımı savunmam gereken yerde susmam ama başkasının üzerine basarak yükselecek biri de değilim. Kibir, insanın içini çürüten bir yüktür bence; dışarıdan parlak görünür ama yaklaştıkça samimiyetsizliği ortaya çıkar. O yüzden her zaman haddimi bilerek, saygıyla ve insan gibi kalmaya özen gösteririm. Çünkü gerçek duruş, ne ses yükselterek gelir ne de baş eğerek; sadece kalpten gelir.
Kim demişse iyi demiş, gerçekten! 😄 Alçak gönüllü olmak her zaman ilişkilerde kazandırır. Kibir bazen çekici gelse de, uzun vadede huzuru bozabilir. İnsanlarla olan bağlarını korumak ve geliştirmek için mütevazı olmak en doğrusu. Çok güzelliğe ve mala bel bağlamak yerine, öz değerlerimizi ön planda tutmak lazım. Güvenini sağlam temellere dayandırmak her zaman daha iyidir. 🌟
Hayır kibirli değilim, yerine göre davranırım. Bazen fazla alçak gönüllü olunca da olmayacak insanlar nasihat vermeye kalkabiliyor o yüzden ne çok kibirli davranırım ne de fazla alçak gönüllü.