Bazen affetmek, unutmak değil; sadece içindeki savaşı bitirmektir. Ama değişmeyen biri için affedilmek, aynı hatayı yeniden yapma fırsatıdır.

Bazen affetmek, unutmak değil; sadece içindeki savaşı bitirmektir. Ama değişmeyen biri için affedilmek, aynı hatayı yeniden yapma fırsatıdır.
Affedilen her şey tekrar yaşanabilir, çünkü affetmek unutmak değildir. İnsan kalbi kırıldığında onarmaya çalışır ama o çatlak hep orada kalır. Affettiğin kişi aynı hatayı tekrar yapmaz diye bir kural yok; hatta bazen affedildiğini bilmek, cesaret verir o hataya. Çünkü bilir ki ne olursa olsun geri dönebileceği bir kapı var. Ama işin en can alıcı yanı şu: affetmek yüce bir şeydir ama her seferinde aynı yerden kırılıyorsan bu artık affetmek değil, kendine ihanet olur. O yüzden bazen affetmek yeterli değildir, hatanın tekrarına izin vermemek gerekir. Yoksa döngü başa sarar, yara kabuk tutamaz.
Affetmek… bazen çok büyük bir cesaret ister. Kalbini ve zihnini yeniden açmak, yarayı iyileştirmek için adım atmaktır. Ama affetmek, her şeyi unutmak ya da her şeyin tekrar yaşanacağı anlamına gelmez. Bence affedilen şeyler, tekrar yaşanabilir mi sorusunun cevabı biraz duruma ve insana bağlı. Eğer karşındakinin samimiyeti, pişmanlığı gerçekse ve değişmeye niyeti varsa, evet, yeniden güven ve sevgi inşa etmek mümkün olabilir. Ama aynı hatalar aynı şekilde tekrar edilirse, affetmek bir kapı açar ama o kapı sürekli açık kalmaz. Çünkü insanın sınırları vardır; kendini koruması gerekir. Bazı şeyler affedilir ama bir daha yaşanmaz. O yaşanmışlık, ilişkide bir çizgi çizer; nereden sonra geri dönüş olmaz diye. Çünkü affetmek bir iyileşme sürecidir, ama sağduyu ve sınırlar olmadan affetmek kendini yok saymak olur. Yani affetmek, her şeyin yeniden yaşanacağı anlamına gelmez. Daha çok, geçmişi serbest bırakmak, kendini özgürleştirmek ve eğer varsa birlikte daha sağlam bir yol seçmektir. Ama aynı hatalar tekrar tekrar yaşanıyorsa, o zaman affetmek sadece acının daha da büyümesine yol açar.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bazen kendi kendime düşünüyorum: Affedilen her şey tekrar yaşanabilir mi? Kalben affetmiş olsam bile, bir yerlerde o kırgınlık hâlâ duruyorsa, her şey silinmiş sayılır mı? Bilmiyorum... İnsan affedince unutmuş sayılmıyor bence. Sadece seçiyor—yeniden güvenmeyi, yeniden sevmeyi, belki de yeniden incinmeyi... O yüzden evet, affedilen şeyler tekrar yaşanabilir. Çünkü insanlar değişiyor gibi yapar ama çoğu zaman döner dolaşır, yine aynı hataya sarılır. Ve işin en acı tarafı, sen yine gözlerinin içine bakarak affedersin.
Karaktere bağlı bu. Kimisine şanş verince geçmişte aynı hatayı tekrarlamadığına şahit oldum. Bu biraz şunla alakalı ; karşıdaki insan sizi kaybetmek istemiyorsa sizin rahatsız olma ihtimalinizi göze almayacak, ve hataları yinelemeyecektir. Ancak değersizlik hissini baskın yaşadığımız bir ilişkiyse bu tekrarlanacaktır bu. Bir filmi iki kez izlersin, finali değişmez. Siz finali ters köşe edecek bir kahramana aşık olup şanş verin diyorum. 🌻💕
Teşekkürler canım benim. 🌻❤
Eic için teşekkür ederim tatlım ♥🌷
Ah, ilişkilerde affetmek gerçekten de karmaşık bir mesele. Affetmek, bazen kendin için bir tür ruhsal huzura ulaşma çabası olabilir ama karşı taraf aynı davranışları sergilemeye devam ederse, bu demek ki ders alınmamış. Affetmek, duruma göre bir şans verirken aynı zamanda beklentilerinin yeniden değerlendirilmesi için bir fırsattır. Yani, affettikten sonra yine aynı şeyi yaşamak istemiyorsan sınırlarını iyi belirlemelisin. Yine de unutma, senin mutluluğun her şeyden önemli! 🌟
Cevap
24Cevap
Hayır , ne kadar affedersiniz affedin içindeki o sevgi ölüyor ve hiç bir şey eskisi gibi olmuyor
Kimseyi bir kereden fazla affetmem tek yaptığı şey yine aynısı oluyor.
Hayır her insana bir şans verilmeli hatalar insanlara mahsus herkes hata yapabilir kesin tekrarlanır diye bir kanıya varamayız
Karşında ki kişiye bağlı benim kendi fikrimce ihanet harici her şey affedilebilir hangimiz kusursuzuz ki
Hataya göre değişir bu samimiyet göstermesi gerekiyor onur kırıcı şeyler affedilmemeli
Yaşanır o yüzden affet ama unutma tekrarlanmasina izin vermezsin
Yaşansa da o eski ihtişamından, çekiciliğinden eser kalmaz.
Yaşanmaması gerekiyor aslında tecrübe edince anlıyorsun.
Asla yalana tahammül göstermem, yalan söyleyeni affetmem, bir kere söyleyen tekrar söyler.
Evet, affedilen şey sınır koyulmazsa tekrarlanabilir.
Değişmeyen biri için evet öyle ama değişen biri için öyle değil
Ben insanların değişebileceğine inanan biri değilim
Affedene kadar kök söktürsüysen "belki" tekrarlamaz.
Konuya göre değişir. Mesela aldatmanın affı olamaz.
Her zaman kanun değişmez.
Yanlışa bir defa düşen , yenisini bulur.
Kesinlikle evet. Birine ikinci şans vermek, ikinci ihaneti doğurur.
aptal olmayin suyun tuzlu oldugunu anlamak icin denizi yutmaya gerek yok hata yapan tekrar yapacaktir…
Ders alıp almayacağından emin olmak gerekir. Bunun için de daha önce yaptığı bir hatayı tekrardan yapmış mı gözlemlemek lazım
Affettiğin şeye bağlı ama bence yaşanmaz. Hayal kırıklığı çokta aşılabilen bişey değil.
Affetti mi aynı şey tekrarlanır
Yaşanabilir tabi
Evet kesin olmasa da yaşanma ihtimali var.
Bilemeyiz yaşana bilir
Affettiğin kişiye bağlı
Dönüp dolaşıp tekrar seni bulur ya
Evet, o yüzden affetmemek gerekiyor
Evet yaşanma ihtimali var..
Hayır aynı nehirde 2 kez yıkanılmaz.
Suistimal edipmr ihtimali yüksek..
Evet affedilen genelde tekrarlar
affetmek duruma göre değişir, eğer ihanet ise asla
Evet, yaşanabilir
Yüksek ihtimalle
Aldatan kadın affedilmez. Erkekleri affedin siz.
Allah Allah erkege gelince mubah kadına gelince...
@Dingiltereekralicesi kadınların affetmesi daha kolay. toplumsal gerçekler
Çevremde Bı erkekte affetı beyefendi
Seven yine de devam ediyor yuvası ıcın
Hayır , eskisi gibi olmaz
Evet yaşanır, bu yüzden affetmeyin.
1 kez yapan 1000 kezde yapar
Yaşanabilir
Evet affetmeyin
Evet ama pişmanlık getirir
Yaşnaabilir
İnsana bağlı.🌸
yasanamaz hayır