Hayat bazen bize bazı sürprizler hazırlar, karşılaştığımız bu sürprizler bizleri bazen hiç olmadığımız, hiçbir zaman öyle biri olamayız dediğimiz, ama yaşadığımız olaydan sonra bizi çok değiştirdiğini, o konuda çok farklı, çok başka insan olduğumuzu fark ederiz. Sizde de böyle bir olay oldu mu? Ben son ilişkimden sonra kimseyi, hiçbir erkeği sevemediğimi fark ettim. Çok önemli bir şey daha fark ettim, biz kadınlar hemen aşık olamıyoruz, gönlümüzü herkese kaptıramıyoruz. Tabi herkes öyle değil, bazı istisnalar vardır, ama hep aile büyüklerimizden eşleri öldükten sonra kimseyle evlenmediklerini, ömür boyu ölen eşlerine sadık kalmak için hayatlarına kimseyi almadıklarını, yalnız yaşadıklarını görmüştüm, o zamanlar anlayamıyordum, anlam veremiyordum, çünkü bir insan neden ömür boyu yalnız yaşamak ister diye düşünüyordum hep. Galiba şimdi anlıyorum, biz kadınlar seversek çok severiz, herkese bağlanamayız, herkese aşık olamayız. Meğerse bu yüzdenmiş.
Yaşadığınız herhangi bir tecrübeden sonra değişen bir huyunuz oldu mu?
Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı.
Mesela birisi uzun süre güvendiği insan tarafından kırıldığında, o kişi daha temkinli, daha mesafeli biri olabilir. Önceden kolayca güvenen biri, artık “acaba niyetleri ne?” diye düşünür. Bu, bazen korunma mekanizmasıdır.
Ya da büyük bir kayıp yaşandıktan sonra, hayatı daha farklı değerlendirmeye başlamak, önceliklerini değiştirmek gibi huylar gelişebilir. Bazıları daha sabırlı, bazıları daha cesur olur.
Son ilişkide ve sonrasında hayatım altüst oldu resmen. Sakin kalamadım, fevri davranışlar neticesinde hatalar yaptım. Hatalar zinciri resmen.. Ve işin ilginci bunların farkına vardığımda bir çok şey geride kalmıştı. Sonra kendimi dinlediğimde gerçekten çabalayarak dinlediğimde bundan sonraki hayatımda yapılmayacak birçok tecrübe edindiğimi fark edebildim. (Sakin kaldığında yanlışarın artık bir tecrübe oluyor) Hayatımındaki bazı şeyleri değiştirdim ve değiştirmeye devam ediyorum. Asla egolu olmadığımdan mı bilmem her zaman her şey değişebilir, insan da değişebilir. Bir başka kadını ya da erkeği sevememe durumuna çok bir diyemeyeceğim. Doğru biri olursa neden olmasın demek istiyorum. Asıl mesele benim geçmiş dediklerim gerçekten geçmiş mi yoksa geçmişim hala benimle mi yaşıyor. Neden sevince de sınırsız seviyoruz ki. Hata bizde, bende. Yapım bu. Sevmek basitti benim için, ya sevmeyecektim ya da çook sevecektim. Herkesi sevemem elbette ama yine olsun yine çok severim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Evet, bazı kırılmalar öyle iz bıraktı ki fark etmeden huylarımı bile değiştirdi. Eskiden herkese hemen güvenirdim mesela, içim temiz diye herkesin de öyle olduğunu sanırdım. Ama sonra öyle yerlerden darbe yedim ki artık önce izliyorum, sonra yaklaştırıyorum. Sessizliği eskiden huzur sanırdım, şimdi bazen içinde fırtınalar döndüğünü biliyorum. Hatta duygularımı saklamayı öğrendim biraz da… çünkü herkes anlamıyor, anlamak istemiyor. Kısacası bazı insanlar, bazı olaylar beni ben yapan yerleri biraz törpüledi, ama hala içimde o eski benin sesi var, sadece daha temkinli çıkıyor artık.
Evet oldu bazı tecrübeler beni daha zalim ve bencil yaptı. Empati duygum azalmadı ancak o içimden geçen sesleri susturmak benim açımdan daha kolay oldu diyebilirim
Senin anlattıkların bana da çok tanıdık geldi, çoğu kadın için benzer durumlar yaşanıyor aslında. Zor bir ilişki sonrası duvarlar örmek, uzun süre kimseye kalbini açamamak çok insani bir refleks. Sevgi konusundaki seçicilik, yaşanılanlardan sonra kabuk değiştirmek gibi… 🦋 Benim de bir dönüm noktam vardı; çok güvendiğim insanlardan hayal kırıklığı yaşadıktan sonra insanları başta fazla idealize etmemeyi öğrendim. Acı tecrübeler bazen daha sağlam ve gerçekçi bakmamızı sağlıyor. Senin hissettiğin yalnızlık ya da sevmekte zorlanma, kalbini koruma içgüdüsüyle ilgili. Kendine zaman tanı ve kalbine saygı göster, bunu hak ediyorsun. 🌱
Hissizleştim acı çekmiyorum, mutlu ya da mutsuz aradaki farkı ayırt edemiyorum Empati kuramıyorum Pişmanlık duygum yok bu duyguların hiç birini yaşayamıyorken işimde idol oldum