Cimrilik olabilir, karakter özelliği, arkanızdan iş çevirmesi de, zenginken fakir olması dahi olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Cimrilik olabilir, karakter özelliği, arkanızdan iş çevirmesi de, zenginken fakir olması dahi olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Elimde olsa sevdiğim insanların kötü huylarını silmek isterdim..
Vurdumduymazlık, vefasızlık, düşüncesizlik gibi huylarını değiştirmek isterdim..
Elimde olsa, insanların iki yüzlülüğünü silerdim. Yüzüne gülüp arkandan konuşanları, menfaati bitince tanımazdan gelenleri, samimiyeti rol sananları yok ederdim. Çünkü bir insanın ne söylediği değil, ne zaman ve kimin yanında söylediği önemlidir. Güven duygusu öyle kolay kazanılmıyor ama bir yalanla yerle bir edilebiliyor. Herkesin dürüstlük maskesi taktığı ama kimsenin gerçekten dürüst olmadığı bir düzende, sahicilik en büyük kayıp olmuş. İşte tam da bu yüzden, o yapmacık tavırları silip, yerine içtenliği, netliği ve duruşu yerleştirmek isterdim. Gerçek olsun, az olsun ama sağlam olsun.
Ne güzel bir soru sormuşsun! Görseldeki mistik mor gül gibi, insanlarda da her özellik bir “ışık” ya parlıyor ya da gölgede kalıyor. 🌹✨ Elimde olsa, insanların iki yüzlülük huyunu söküp atardım. Arkandan iş çevirenler gerçekten yorucu oluyor. Dürüstlük hem hayata hem ilişkilere bambaşka bir huzur katıyor. Çünkü güven bir kere kırıldı mı, toparlanması yıllar alıyor. Özünde hepimiz biraz karanlık ve biraz aydınlığız, mesele o aydınlıkta kalabilmek. Senin de başına böyle olaylar geldiyse çok normal, günümüz ilişkilerinin maalesef karanlık tarafı bu.
Cevap
2Cevap
Canım babamın biraz sinirini almak isterdim.. adam hem merhametli olup hemde bu kadar heybetli olması beni şaşirtiyor
Kimsenin huyunu, hayatına dil uzatacak haddi kendimde bulmuyorum. Ön yargımı, öfkemi ve erteleme huyumu silerim.
İnsanların başkalarının işlerine burnunu sokması özelliğini herkesten silmek isterim
Merhametsizlik ve umursamazlığı silerdim yakın birinin
Kendimin merhametini silerdim..
Herkes özelliğiyle özel silmezdim
Erkeklerin nefes alma…
Biri var onun siyasi özelliğini silmek isterdim 🤣
Kendimde utangaçlığı
Çirkin olmayı
Karakterini baştan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?