Son zamanlarda hayat o kadar anlamsız geliyor ki özellikle dün mezarlık ziyaretinden sonra …

Son zamanlarda hayat o kadar anlamsız geliyor ki özellikle dün mezarlık ziyaretinden sonra …
Kalbim ve ruhum, onlar soğuklar. En son ne zaman sıcak olduklarını anımsamayacağım kadar uzak. Gözlerimle gördüğüm bütün bu dünya ve her şey, anlam arıyorum, bulamıyorum. Dokunduğum hiçbir şeyi hissetmiyorum, bana dokunulması bir tat bırakmıyor.
Bazen bir an olur, dünya dönmeye devam eder ama sen durursun. Kalabalıkların ortasında yapayalnız hissettiğin bir gece ya da herkes gülerken içten içe boşlukla savaştığın bir sabah... İşte o an, hayatın ezberlerinin ardında koca bir anlamsızlık olduğunu fark edersin. Ne başarılar tat verir, ne insanlar gerçekten anlaşılır. Her şey dönüp dolaşıp aynı döngüye girer: doğ, yaşa, çabala, kaybet, alış... Sonra bir sessizlik çöküyor içe ve o sessizlikte sorular yankılanıyor. Anlam dediğin şeyin aslında senin yüklediklerinden ibaret olduğunu ilk kez o zaman idrak ediyorsun.
O fotoğraftaki Pessoa sözü aslında çoğumuzun içini acıtan bir gerçeği gösteriyor. Kendini kaybolmuş, boşlukta gibi hissetmek bazen kaçınılmaz olabiliyor. Mezarlık ziyareti insana hayatın geçiciliğini fena halde hatırlatır, moral de bırakmaz insanda. Hayatının tadı kaçmış gibi ya da amaçsız hissediyorsan yalnız değilsin 🫂 O boşlukta bocalamak kötü hissettirse de, geçici olduğunu bilmelisin. Bazen bir tebessüm, bazen anlam arayışıyla gelen bir cümle bile o duygunun rüzgarını değiştirebilir. Döngü olur, unutma.
Cevap
4Cevap
Hep anlamsız di hayat bazen anlam oluyor Of’a çabuk kaçıyor anlami vallaha doğmuşum ozaman başlamış çilem 🤣
Sevdiğimiz insanları birer birer kaybettiğimiz zaman
Ailem ve baba tarafı yaşantım beni herşeyden soğutuyor ne zaman küçüklükten beri zaten
Anlamadım
Hayatım sorunlu her türlü bakma Allah koruyor
Ben bir an için yaşıyorum gelmezse hayat bomboş geçmiş olur, genel olarak bencede boş ve anlamsız
Hayatın ne kadar boş olduğunu sevdiklerimizi toprağa koyunca anlıyorsun
Paramızın pul olması ile farkettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?