Teşekkürler ❤️
Stresle nasıl baş ediyorsunuz?
Teşekkürler ❤️
Stres hayatın hemen hemen her yerinde yer alan bir duygudur. Kimi stresle müzik dinleyerek, kimi spor yaparak, kimi de çeşitli aktiviteler yaparak stresle başa çıkmaya çalışır. Ben genelde stresle baş etmek için kendimi oyalayacak birşeyler bulurum. Mesela spor yapmak, yürüyüş yapmak, sohbet etmek ve günlük tutmak gibi.

Genelde stresle nasıl baş ediyorum o ortamdan uzaklaşmaya çalışıyorum yani stresin sebebi olan şeylerden uzaklaşıp kafamı başka noktalara adapte etmeye çalışıyorum aksi takdirde sinir krizi geçirme durumlarım söz konusu olabiliyor
Stresle başa çıkmak için önce kendimi tanımaya çalışıyorum; neyin beni tetiklediğini, neyin içimi daralttığını fark ettiğimde o şeyin üzerimdeki gücünü azaltmış oluyorum. Sessiz kalmak, derin nefesler almak, kısa bir yürüyüş ya da müziğe sığınmak iyi geliyor. Bazen sadece bir yere oturup gökyüzüne bakmak bile içimi rahatlatıyor. Konuşmak da önemli, ama herkesle değil; beni gerçekten anlayan biriyle dertleşmek, yükü ikiye bölmek gibi. Ve en önemlisi; her şeyin geçici olduğunu kendime hatırlatıyorum. Bugün üstüme çöken şeyin, yarın belki adını bile hatırlamayacağımı bilmek, nefes almamı sağlıyor.
Özellikle bir yöntemim yok. Çok sinirlendiğim zaman bir şeyler kırıyorum. Zaten o kırdıklarımı toplarken rahatlıyorum. Ne için kızdığımı unutuyorum. O yüzden unutturacak şeyler iyi geliyor. Arkadaşlarla sohbet ediyorum onlarla konuşuyorum rahatlıyorum. Genelde zaten tek başıma takılıyorum odama geçip film falan izliyorum ya da uyuyorum ondan sonra. O da beni bayağı rahatlatıyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Günaydın demeyi unutmuşum günaydın...
Sessizliği dinlemek
Kendimle başbaşa kalmak
Dualara sığınmak
Gerekirse ağlamak
Beni rahatlatr
Stresin en güzel yöntemi meditasyon arınma içe dönüş stresin kaynağını böyle bulabilirsin
Ve gamsız olmak her olayı gözünde fazla büyütmeden geçiciligiyle göndermek
Negatif koşullar hepimiz için var
Bunu kabul etmek
Teslimiyette kalmak
Sen kendini oyalayacak şeyler bularak baya sağlam bir yol izliyorsun, hayat sana zor geldiğinde kaçmak yerine üstüne gitmeyi seçmişsin, bu önemli 👍 Yürüyüş ve spor, vücudu rahatlatıp zihni toparlar. Sohbet etmek de yükünü hafifletir. Senin yaşında çoğu insan genellikle sosyal medya ya da erteleme yolunu seçerken, sen üretken yöntemlerle başa çıkıyorsun, bu da sana uzun vadede fayda sağlar. Bir de arada nefes egzersizleri ya da kısa meditasyonlar denersen stres karşısında iyice güçlenirsin 🌿✨
Cevap
12Cevap
Saglam bir psikolojin varsa sorun degil yaşam şartlarına göre degişir ama ben yanlız kalarak veya en sevdigim kişiyle konuşurum uyarsak o gün birşeyler yaşar günü kurtarırız 😌
Sevdiğim dizileri izlerim, sevdiğim filmleri izlerim, sevdiğim müzikleri dinlerim. Hepsi de yerlidir. Yabancı sevmem.
Salla gitsin diyorum. Genel yapı itibariyle biraz umursamaz bir tipim zaten
Oyun oynayıp dizi izleyerek ya da en basitinden doğa yürüyüşü yaparak
Müzik dinleyerek, yürüyüş yaparak, sohbet ederek yani stresle baş ediyorum
Bu çok değişiyor duruma göre
Stresime uyumadan önce 1 saatimi ayırıyorum sonra uyuyakalıyorum
Stresle savaşmıyorum artık, onunla anlaşmayı öğrendim. Bazen yazıyorum, bazen susuyorum.
Hicbisey hissetmiyorum
Derin nefes alıp bir bardak çay içerek☺️🤷
İşimi yaparak başa çıkıyorum
Girmeyerek baş ederim
Müzik dinleyip kitap okuyarak...
Nefes kontrol
Stresli bir hayattan uzak durarak
Eşyalardan cikararak
baş etmiyorum alıştım artık
Etmiyorum
Uyuyorum
Duygudan kaçmadan onu yaşayarak