Başkasının özürlüğünü kısıtlamadığım sürece istediğimiz herşeyi yapamaz mıyz? ahlak kuralları herkese göre değişmez mi?

insanların ahlak kuralları düzgün yaşam için önemli, peki başkasına zarar vermicek seçimler? "özgürlük" bu değil midir? başkasına zarar gelmeden yaptığımız seçimler bana göre özgürlüktür. anlam veremiyorum, bir çocukla çıkıyorum yaklaşık 3,4 aydır ve dmimizdeki ahlak dışı konuşmaları gören biri var neden bundan psikolojisi bozulup onu hayal krıklığına uğrattığımı söylüyor sırf onun için bu konuşmalar edepsizce diye benim ve yaptığım kişi arasındaki konuşmalar neden başka birini etkileyip mutsuz ediyor? ya da neden güveni kırılıyor? neyden korkuyor? neyin olacağını düşünüyor? ona göre yanlıştı. ve çoğu kişiye göre, peki ya ben? neden zaten başkasının özel hayatına bakarsın ki? bunu desem ben suçlu olurum ve olay büyür. şu an suçlu konumunda olduğum için kendi yorumumu da yapamam. bana verilecek cezalar olacağı söylendi. asıl kötü olan bu değil mi? ama bundan rahatsız değilim. sevdiğim birinden zorla ayrılmam veya benim cihazlarımın benden alınacak olması beni şu an rahatsız etmiyor çünkü bunları isteyen kişi iyi hissedecek. sizce ne yapmam lazım bu durumda yapılabilecek hiç bir çözüm yok gibi...
Güncellemeler
1 yıl
mesele şu erkek arkadaşım ile yaptığım cinsel konuşmaları bir başkasının bilgisayarımda wpa girip okuması. benim için bu bir ahlaksızlık değil. fakat o kişi bunun yanlış ve ahlak dışı olduğunu savunuyor. ona haksızsın diyemem, çünkü bir insana haksızsın dendiğinde düşmanı olup çıkıyoruz nedense, güzel bir dille nasıl yanlış bir şey olmadığını açıklayabilirim ya da yanlış fakat ben mi normalleştiriyorum?
Güncellemeler
1 yıl
hiç bi zaman gizlemeye de çalışmadım çünkü birinin gelip okuyacağını düşünmedim veya okusa bile buna yanlış bakacak olması da bana saçma geldi.
Başkasının özürlüğünü kısıtlamadığım sürece istediğimiz herşeyi yapamaz mıyz? ahlak kuralları herkese göre değişmez mi?