O zaman ne yapmalı? Nasıl bir yol çizerdin kendine? hem gitmek çok zor, hem kalmak.. 🥀

O zaman ne yapmalı? Nasıl bir yol çizerdin kendine? hem gitmek çok zor, hem kalmak.. 🥀

Eğer kalmak beni tüketiyorsa, gitmeyi öğrenirdim. Ama gitmekten korkuyorsam, önce kendimi güçlendirirdim. Hiçbir yol yoksa da, kendi yolumu yaratırdım.
Zor bir yerde sıkışıp kalmışsın, bunu hissedebiliyorum 🍂. Gitmek korkutuyor çünkü belirsizlik var, kalmak ise ne varsa yutkunup içinde tutmak demek. Kendi iç sesini bastırıp başkalarını memnun etmeye çalıştıkça daha da yoruluyorsun. Ben olsam önce kendime “gerçekten ne istiyorum?” diye dürüstçe sorardım. Samimi olan cevap çoğu zaman gitmekten ya da kalmaktan çok; kendi sınırlarını keşfetmekte gizli olur. Acele karar verme ama duygularını da hafife alma 💙.
Cevap
10Cevap
Kalbin git diye bağırmaya başlayana dek kalıyorsun sürünsen de her gün acı çekip ağlasan da duruyosun yüzsüzce çok garip
Kalmak zorsa giderim uzakta da çekerim acımı
Kalmam ben, zor olsa da giderim.
Kalmak zorsa, kalıp o zorluğun içinde tükenmektense, gitmeyi seçerdim. Gidipte yaralarımı sarıp yeni bir hayat kurardım kendime.
Ama gidipte yeni bir hayat kurmak o kadar kolay değil ki
Yaşın küçük, belki tecrübe ettikçe daha iyi anlayacaksın.
Sadece kendimden bir örnek vereyim sana. Boşanmak için avukat tuttum. O avukat anlaşmalı boşanma için eşimi 1 haftada ikna etti. Anlaşmalı boşanma sözleşmesi imzalayıp, 4 gün içinde boşandık. Ve 2 hafta sonra yaşadığım şehri terk edip İstanbul'a geldim. Kendime çocuklarımla yeni bir hayat kurdum. Bazen de gitmek cesaret işi.
Çok zor bir durum son durağa kadar savaşırdım elinden geleni yapardın baktım ki olmuyor birşeyler düzelmiyor işte o zaman gitmeyi seçerdim
Çok düşünmeden yaşamaya devam
eveet
Gidemiyorum, kalamiyorum, baş edemiyorum, teslim olamıyorum şarkısı geldi aklima...
Kalman gerekseydi gitmeyi düşünmezdin, git kurtul🤷
Zor bir durum. Ama zor da olsa bazen gitmek gerekir.
İşte en son raddeye gelene dek savaşacaksın sonra gideceksin. Henüz savaşın bitmemiş
Gitmesini bileceksiniz kalmak istiyorsan da hatadan uzak olacaksin
Bazen ne kalmak istersin ne gitmek ama birini de seçmek zorunda kalırsın zamana bırak içindeki sesi dinle o sana gideceğin yolu gösterir
Arafta kalmak gibi bir şey olsa gerek.
Gitmek istiyorsun ama ayakların hala orada, bu en zor hali.
aynen öyle
Eninde sonunda gideceğiz. Ben kalmayı çoktan geçtim.
Ortada kalirsin o zaman
Orası öyle
Bunu yaşadım iyi bilirim
Maalesef😓
Düzelir umarim
Göç benim içimde, nereye gitsem varamadığım yerdeyim..
Dediğin konuysa gitmen lazim
yok ya o değil bam başka bişey :d
Tamam olsun sen git jjsjs
öyle gözüküyor 😓 diyer konu da zaten imkansız gibi bişi shjs
İmkansız zaten :)
saol ya😓😓😓😓
Hahsjdj üzülme
merak etme benim işim bu shja
Tamam jjsjs
Gitmeninde zamani var
İyice tükenmeden zorda olsa gitmeyi bilmek lazım.
O zaman olduğu gibi devam etmeli.
Hapistesin geçmiş olsun 😂
çıkışı yok mu yavv
Öcalana bile var sana olmazmi
Ben kararsız kalmam.
netsin yani
İyi kötü bir şey seçerim
Ölüyorum direkt
ama buradasınn
Yavaş yavaş ölüyorum
ama ölmek yok
Var nasıl yok hemde öyle bir öleceğim ki