İnsan kaybetmekten korktuğunun değerini bilir, elindekinin değil..

İnsan kaybetmekten korktuğunun değerini bilir, elindekinin değil..

Bazen evet, bazen geç fark ediyorum… çünkü insan elindekiler hep var sanıyor, alışıyor, kanıksıyor. Ama bir gün ansızın eksildiğinde, o sessizlikte yankılanıyor değeri. Gözümün önünde olan bir tebessümün, bir omuzun, bir huzur anının kıymetini bazen yaşarken değil, kaybederken öğreniyorum. Sonra içimde bir sızı, keşke diyorum… keşke o anın değerini daha çok bilseydim. Ama işte hayat da böyle; bazı şeylerin kıymeti, eksildikçe büyüyor içinde. Şimdi elimde olanlara daha sıkı sarılmaya çalışıyorum, çünkü biliyorum… sahip olmak, değer bilmekle tamamlanıyor.
Bilmiyorum
Bazen evet, bazen hayır. Aslında insan elindekinin değerini çoğu zaman kaybetme riskiyle yüzleşince anlıyor. O sıradan gelen bakış, o her gün duyduğun ses, o yanında varlığına alıştığın kişi… Bir gün olmayacağını hissettiğinde anlam kazanıyor. Ama değer bilmek sadece kaybetmekle ilgili değil. Farkındalıkla yaşamakla ilgili. Bugün sahip olduklarınla gerçekten "varım" diyebiliyor musun? Şu an nefes alıyor, seviyor, seviliyorsan... Belki de kıymet bilmenin tam zamanı. Çünkü bazen en kıymetli şey, “hala varken” farkına varabildiğin şeydir.
Şu lafa bak, fena dokunmuşsun! 🤭 Ama çok haklısın; birçoğu yanında olanı hafife alıyor, değerini kaybedince anlıyor. Oysa gerçekten seven, kıymetini zamanında bilir ve hissettirir. Sen kendi değerini bildiğin sürece, hayatına girenler de mecburen bunu fark eder. İnsan, kıymet hak edene gösterilmeli. Unutma, her şey zamanında güzel! 💫
Cevap
20Cevap
Elindekinin değerini anlamak için illa kaybetmek gerekiyor bir de varlığından bir türlü emin olamamak. İnsan güven duyduğu bu beni bırakmaz dediği kişiye değer kıymet vermiyor maalesef.
Biliyorum o yüzdendir ki ilk gözden çıkarılan ben oluyorum
Bazen evet bazen de kaybettikten sonra anlıyorum
elimde bir şey yok
Öncelikle hiçbir şey elimde değil her şey hayatımda. Yani ben hiçbir şeyin sahibi değilim kendi canım dahil..
Her şey bizim eşlikçimiz. Bugün varlar yarın belki de yoklar. Onlar var olur belki de ben olmam. Hiçbir şeyin garantisi yok bu hayatta..
Bu yüzden de olabildiğince anda kalıp anın tadını çıkarıyorum. Hem zamana hem hayatıma dokunan insanlara eşlik ediyorum 😇
10 dakika önce, bugün akşam ölen karşı apartman komşumuzun evinden gelen hıçkıra hıçkıra ağlama sesi duydum.
Ağlayan da eşiydi.
Bu tür olaylar, bazı şeylerin değerini fazlasıyla gösteriyor fakat yine de unutuyoruz.
Elimdekinin kıymetini bilirim.. Kaybetmekten korktuğumun da beni kaybetme korkusu olacak mı, meçhul..
Bazı insanlar, sahip olduklarının kıymetini ancak kaybedince anlıyor. Ben öyle biri değilim. Varlığın kıymetini sen gitmeden anlarım.
İnsanoğlu nankördür, her ne kadar inkâr etse de elindekilerin değerini bilmez : ))
Elindekinin değerini bilmezsen yarın tutunacak birseyin kalmaz
Eldekilerin değeri bilinmesi gereken 2 şey para ve sevgili eli
Değerimi bilenin değerini bilirim istemeyen birine değer veremem
Kişiden bahsediyorsak karşılıklı ise evet.
Genel olarak sahip olduğum şeyler için zaten.
bilmeye calisiyorum ama simdilik bildigim sey kaybedince daha cok degerini bilicem
bilinmesi gerekir
ama bilinmiyor ki değer kaybedildikten sonra ortaya çıkar sözü vardır
Ben şahsen cimri biri değilim ama elimekine kıymet veriyorum
Evet elimdekilerin değerini biliyorum. Çünkü kaybetmeden önce fark etmek hayatı daha anlamlı kılıyor.
Hep bilmeye çalıştım. Neler yaşadım neler ama sustum hep onlara bir şey olmasın diye sustum...
Elimde tv kumandası var valla değerini çokmiyi niliyorum, kalkmadan kumanda ediyorum harika
Bilirim ama elime aldığım şeyde önemli 😂😂
Gülme kızzz bazısının değerini bilmeyi bırak direk çöptür
😂😂
Ahhh bee ne çektim mm beee😂🤣🤭
Aşka geldim kızzz gel kahve içekk 🤣😂
Kediler bile bagırıyor aşkla bende tık yok 😂😂😂 yapıyorum kahveyi batsın bu dünya🤣🤭
Yakk kızzz valla bulurumda kediler daha aktif bu saatte bile ben annemle kahveye talim🤣😂
Bas gaza aşkım bas gaza kim tutar bizi bas gaza 🤣😂 bu moralle ben bayağı giderim cansın sen😘🤗
Elimde hiç bir şey kalmadı 😀
Bilemiyorum sanirim
Kaybedince anlarlar ancak.
Evet gayet biliyorum çok şükür
Yani gerekeni yaptığımı düşünüyorum
Evet değer bilirim çok şükür
Bilmiyorum çünkü ellerim boş
Hayır
Evet
Özür dilesem affeder misin
Bilmiyorum çok doluyum.
Ama size hep şunu anlatmaya çalıştım düşündüğünüz kadar büyük değil kadınların şikayet ettiği suçlar..
Suçu işleyeni kadın gibi farz et öfken geçiyor ise suça değil cinsiyete takıksın
Bazen …
Bilmeye çalışıyorum
Karşılıklı olursa bilirim.
Bilmeye çalışıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?