Bir "an" ın değerini "anı" oluncaya dek bilmez insan..

#𝓑𝓮𝓵𝓪𝓫𝓮𝓵𝓵𝓪
Bir "an" ın değerini "anı" oluncaya dek bilmez insan..

#𝓑𝓮𝓵𝓪𝓫𝓮𝓵𝓵𝓪
Yaşamanın bence bunu geç anlamıyoruz herkes koşturuyor bir şeyin peşinden oysa hayat kısa herkes birbirini kıskandırma derdinde ama hiç düşündünüz mü bana ne olacak diye bunlar önemli mi bence önemli olan kendi sağlığın onali olan ne olacağı
Çevresinde sevdiklerinin değerini nedense hiç bilmez insan. Ya birini ya hepsini kaybedip de tek başına kalınca anlıyor çevresinde kendini seven ve onun için dört dönen insanların kıymetini
Bunu öyle güzel özetlemişsin ki, üstüne laf etmek biraz zor. İnsan, çoğu zaman “şimdi”nin değerini gerçekten kaybedince anlıyor. Birinin varlığı, sağlığı, gençliği, hatta huzur dolu bir sabah... Kayıptan sonra gelen o hafif pişmanlık olduktan sonra, keşke demekten yoruluyor insan. Ama hayat, tam da bu yüzden biraz acımasız. O yüzden kıymetini bilmek önemli. 🍃🌅
Bu arada fotoğraftaki gün batımıyla çiçek, tam olarak o “anı”nı sembolize ediyor; bazen geriye sadece özlem kalıyor.
Cevap
19Cevap
İnsan en çok yanında olanın, gerçekten sevenin, hiç söylemeden anlayanın değerini geç anlıyor. Hep orada olduğu için hep orada kalacak sanıyor belki de. Gülüşünü görünce içi ısınan insanı, bir mesajla bile ruhunu sarabilen sesi, sabırla dinleyen kalbi… kaybettikten sonra fark ediyor. Çünkü kıymet dediğin şey, eksilince yankılanıyor içte. Değer, o an değil, zamanla ve yoklukla ölçülüyor bazen. Ve ne kadar geç fark edersen, o kadar içini acıtıyor.
İnsan çoğu şeyin değerini zaten çok geç anlar. Ve bu zaman kaybı olarak bize iade edilir.
Hayat bize bazı fırsatları sunarken, aslında sunulan zamanla eş değerli olarak sunulur. Çünkü zamanı o andır, başka zaman tanınmamıştır.
Zamanında değerlendiremediğin hiçbir anın geri dönüşü yok. Bu nedenle yaşamak istediğinizi, hemen şu an karar verin ve yaşamaya başlayın.
Telafilerle geçmemeli ömür.
Sağlığın değerini geç anlıyor insan
Yaşamın değerini çok geç anlıyoruz gadası
Hayat su misali akıl geçiyor
Güzel hayalleri olan çok insan tanıdım, hayallerine ulaştıktan sonra onlara sarılanı ise görmekte zorlanıyorum. Oysa hak ediyorsa bir şey sahiplenmeyi ve sadakati, ilgiyi; o şey benim olduktan sonra daha çok yaşamalı bunu doyasıya ve ben olduktan sonra güzelliğine daha çok ikna olmalı. Bir şey seninse ona sonsuzluk adıyla sesleniyorlar, sonrada sonsuza kadar yok ediyorlar.
İnsan, insanın değerini çok geç anlıyor maalesef. Ne zaman toprağa girersen, o zaman değerini anlarlar, geriye kalan sadece pişmanlıklar oluyor.
Kaybın. Özellikle de içini en iyi bilen birinin. Sessizliğin. Sağlığın. Zamanın. Ve gerçekten sevildiğin anların.
Bazen en sıradan sandığımız bir gün bile yıllar sonra kalbimizi sızlatıyor. O yüzden değer dediğin şey, çoğu zaman sessizce gelip Geçmiş oluyor.
Bence sağlığın, zararlı şeyler yapıyorlar sigara veya gereksiz ilaç kullanımı. Bozulunca üzülüyorlar.
Yaşamın güzelliklerin sağlığın iyiliğin gelmesi için sevgi olması lazım ben sevgi görmedim. İlgi görmedim herkese istediğini verdim. Ama onlar değişmedi.
En büyük bencillik her daim sağlık konusundadır..
Ve. Zamanı hiç bir para geri alamaz
Vaktin değerini geç anlar bence. Boş şeylerle zaman harcamamak gerekiyor
Sevdiğin birini kaybettiğinde veya ilişkin bittiğinde..
Sahip olmanın verdiği pervasızlıkta kaybedeceği her şeyin
Kaybettiği, cepte gördüğü, kıymetini bilmediği
...
Ben gençliğimin değerini bilemeden kaybettim maalesef artık çok geç
Sevginin iyiliğin değerini geç anlar
Kaybettiklerinin tabiki...
Sağlığın değeri, kaybedince anlaşılıyor
Kaybettiklerinin.
Gençlik saglık
Zamanının, ailesinin, gençliğinin
Ailesinin, gençliğinin
Boi caktin ve sağlığın