Ya arkadaş bakıyorum yorumlara ne acayip adamlarsınız. İlk 6 ay anne sütü harbiden önemliymiş ha anladım bunu şimdi. Çocuk onlar çocuk melek daha. Görende derki bu kadar hissiz canavar insanlar hiç çocukken ağlamamış el bebek gül bebek büyümüşler. Çocuk ağlar ağlamayan çocukmu olur. Çocuk ağlaya ağlaya zırlaya zırlaya büyüyecek. Millet yıllarca üzülüyor uğraşıyor çocuk sevmek için çocuk sahibi olmak için sizin laflarınıza bakın. Allah ıslah etsin sizi.. millet otistik çocuk büyütüyor bedensel özürlü çocuk büyütüyor o kadar kahır çekiyor evlat diye bizimkilerde buldular bunuyorlar.. hadi eyvallah bana.. kaçar ben
06 Yorumla- +1 yıl
Tamam o zaman kimse çocuk yapmasın. Sevmek zorunda değilsin birşey diyemem. Ama şleride bir çocuk sahibi olursan çok ama çok mutlu olacağından emin olabilirsin. İnsanın kafasında birçok tereddüt oluyor. Bakımı osu busu. Bendede olmuştu zamanla ama insanın bir çocuğu olmalı :) hiç bir zahmeti yok aksine çok ama heyecan verici bir olay :)
- +1 yıl
Zahmeti anneye zaten sizin yaptiginiz sadece sevmek;)
- +1 yıl
23 yasindayım dusuncene kesinlikle katılıyorum sende bir tuhaflik yok cok dogru dunuyorsun toplumun bizde yarattigi anormal olma endisesi bu. Ebevenylik becerisi yetersiz olan cocugunu maddi ve manevi olarak destek olamayacak sırf ebevenylik duygusunu tatmak icin bencilce ve dusuncesizce cocuk yapiliyor hatta cevreden bir baski var evlendiniz artik bir cocuk yapin veyahut aileden hadi torun bekleriz gibi baskilar insani istebiliyor ve bu devirde cok zor kariyer yapicaksan cocuk yapmamalisin ya da cocuk yapicaksan kariyer bu benim gorusum bu sen o cocuga ebevenynlik yapamazsan sende yapılan hatalari kendi cocugunda da yapicaktir bende saglikli bir birey yetistiremeyeceksem cocuk yapmam yani dogru zamanda dogru sayıda dogru kisiyle hersey olabilir :)
- 1 yıl
Hayir herkes mutlu olcak değil. Bazı insanlar sevmez çocuk. Cunku çocuklar çoğu da şımarık. Ben o şımarık canavar hareketleri sevmiyorum. Mesela aşırı yorucu sorumluluk gerektiriyor insani ciddi anlamda yoruyor. Bunu herkes istemez. İsteyene de bir şey diyemem. Mesela ben de haybanlari çok severim. Çocuk gibi sorumluluk gerektirmez başını şişirme vs. Herkes farklı.
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılInanir mısın şimdi sen böyle diyorsun evlenince bir 5 sene geçsin sen dersin kocana bebeğimiz olsun diye ;-)
Baba olmak istiyorum çok güzel bir duygu olsa gerek. ..
Anne olmak. ...
Düşündüm de kadın olmadığım için sansliyim ama bana sorulsaydı sırf ANNE olmak için kadın olmak isteyebilirdim
Ve sen ANNE lik duygusunu yaşamak istemiyorum diyorsun be ben bu görüşünü gençliğine bagisliyorum ;-) :-)010 Yorumla- +1 yıl
Ben daha genç bile degilim be yaş 29 çocuğum sen 22 sinde genç değilim diyorsun :@
Kıza bak yaa nene oldu başımıza :@ :D ahahaha :D - +1 yıl
Ablam benim 26 yaşına kadar evlenmeyecegim diyordu taaki eniste yi Görene kadar :) :D 4. Yıl evli :D
- +1 yıl
Ben benziyorum heralde b i bak bakayım :O ahaha :D
- +1 yıl
Ama benim dedem KORE harbinde savaşmış :S ;)
- +1 yıl
Dayak var yersen o zaman? :O :d :D
+1 yılBen şu an 35 üzeriyim ve çocuk istememe sevememe kariyerim taa 13-15 li yaşlara dayanıyor. Yani bu tutumum asla değişmedi. Bilakiz, çevremde ki şımarık bir okadar ukala yaramaz çocukları gördükçe, dahada şiddetlendi. Ben çocuk dileğinin sevgisinin Allah vergisi olduğuna inanıyorum ve bazı insanların (BKZ: Ben gibi) doğadan çocuk sevmediğini istemediğini düşünüyorum, ve bunda bir anormallikte göremiyorum. Bence çoğunluğun çocuk manyağı olması kadar doğal bir duygu ve tutum. Çocuk delisi kesiminde bu duruşumuzu kınamasını Kızmasınıda 0 tolerans ve cehaletlerine veriyorum.
160 Yorumla
+1 yılKorelilerin yarısı müslüman o konuda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum görüşünede saygı duyuyorum ama Bnde şöyle eklim çocuk gelişimi okuyorum ve şu an stajyer öğretmenim. . Pazartesilere aşığım çünkü 2 gün onları özlüyorum minicik bedenleri o kadar tatlı o kadar sevilesi ki saatlerce onları izleyebilirim. bir insanın en temiz en masum hali onlar. Evet bakımı çok zor bazen çıldırıcak gibi de oluyorum fakat inan onların o güzelliklerini görmeye değer. Ben eğer onların bir öğretmenim demelerine daha doğrusu diyememelerine :) aşıksam kim bilir annelik nasıl güzeldir :)
14 Yorumla- +1 yıl
Evet herkes sevicek diye bişe yok ama inan o sevgi o kadar güzel bu duygu ki sadece çocukları sevmek bile insanı inanılmaz mutlu ediyo 😊😊
- +1 yıl
Inan ne kadar zor olursa olsun kokusuna dahi aşık olabilirsin olmasan dahi bnce sorun etme kendine herkes seviyo diye sen sevmek zorunda değilsin :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an gençsin ve yıllar içinde fikrini değiştirebilirsin ama var sayalımki kendini iyi bir anne adayı olarak görmüyorsan bu dünyaya çocuk getirme zahten. Aynı şey erkekler için geçerli. Çocuğunuza sevgi veremicekseniz veli olmayın. Ben şahsen çocukları çok seviyorum. Onlarsız hayat düşünemem. Benim icin hayatın anlamı diyebilirim. Bol şanslar.
12 Yorumla- +1 yıl
Kendi seçimin. Herkes bu dünyada anne ve baba olacak diye bir kayde yok. Seçimlere saygılı olmak gerek. Belki değiştirirsiniz fikrinizi belki değiştirmessiniz o senin kararın. Anne ve baba olmak doğurmaklada bitmiyor. Tüm hayatın boyunca onun yanında olmak, bakmak, eğitmek gerek. Bunu yapacak güç göremiyorsanız kendinizde anne olmayın. Ben kendim çocuksuz bir hayat hayal edemiyorum çünki çok iyi bir anne olurdum bundan eminim.
Bol şanslar.
+1 yılBende çocukları sevmem hatta igreniyorum sesleri beni gıcık ediyor ben sevmem avrupaya bakın çoğu çift çocuk sahibi olmaktansa köpek bakiyor bu yaz İtalyan bir cifle taninistim biz artık çocukları yuk olarak görüyoruz diyor köpek masrafı az bakımı kolay evine bekçilik yapar eniyi dostun olur seni karşılıksız şever çocuk gereksiz diyorlar %80 böyle dusunuyormus
132 Yorumla- +1 yıl
Avrupanin nesli tükeniyor gavurlar inancsiz sende mi inancsizsin yarin ölürsen ardindan bir fatiha okuyacak evlatlarin torunlarin olmasini istemezmisin
- +1 yıl
@Kardelen145333 herkesin dini inancı kendine orası da bana kalsın
+1 yılBekarsan böyle düşünmen normal ama yarın evlensen ve çok seviyorsan Allah korusun çocuğun olmasa bu dediğine bişman olabilirsin enazndan birtane isteye bilirsin hiç demek bana göre yalış hangi seven insan istemez ki sevdiği birinden çocuk olmasını ister.
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme ben nekadar çocuk istemem sevmem desemde mesela yarın ne olacağını bilemem ama aşık olduğum kadınımdan enazndan bir çocuk isterim iyi güzel olur.
- +1 yıl
İyi sonra kısırık olupta pişman olmasin inşallah.
Bir kadın nasıl istemez böyle bişeyi. Canından can be sevdiğin adam ve senin bir parçan. Allah biz kadınlara annelik duygusunu veriyor. Evli değilim ama şu an bile bir cocuk görünce dayanamıyorum. Rabbim inşallah beni çocuk sahibi olmamakla imtihan etmez.
03 Yorumla- +1 yıl
Sen gerizekalisin. ulan salak su zamanda çocuk istenir mi mallll. otur bak o zaman tepene sicarsa anlarsin. ki sicar zaten. allahin mallariii yaaa
- +1 yıl
Burak allah askina yasa annesini görüyor hala çocuk istiyormuş. o çocuk tepene sicsin seninnn. aptal kitaptan eğitimden seyahatten haberi yok bir bolu yok cocuk istiyormuş. sizin gibi aotal beyinleri anlamiyorum zaten orasi ayri yani. o aptal şeye yillarca nasil katlancaksin ya seni ilerde öldürürse gebertirse unutma 2017 lerdesin rsmenn. agzina sicarsa seninnnn ya heeee aptal beyinliii. anasini öldüren bir suru insan var sonradan şizofren olannn
+1 yılBu senin kendi dusuncen ve kimsenin bu dusunceni yargilamak gibi bir luksu yok bence. Bende sevmiyorum mizmiz simarik hareketleri hic cekemiyorum. Tatlida gelmiyorlar. Kimseyide baglamaz zaten.
92 Yorumla- +1 yıl
sert bir şut ve golll oluyor:))
+1 yılÇok severim aşıgım hatta bebeklere çocuklara nadirleri sevmem. Ama hayır ya hepsi melek :)
Sevmeyebilirsin ama zarar verme yengem sevmiyor üstüne yeğenime zarar veriyor. altlı üstlüyüz. Gizliden yapıyor kaç kere yakaladım.00 Yorumla
+1 yılBen bayılırım oysaki. Bir çocuk veya bebek için güzel ya da cirkin olmanin bir önemi yoktur çünkü. Sevince senden daha fazla sana baglanan tek varliktir çocuk.
01 Yorumlabir insanın çocukları sevmemek için bir nedeni olabilir. ama sevmek için yüzlerce sebebi var. cocuk sevmiyorsan şu yazdıklarım bile boşa. insanlığını anlamak zor.
01 Yorumla
+1 yılBen az biraz severdim ama sonra bir kardesim oldu elimde buyudu beni cocuklardan soguttu
bende istemiyorum cok. zor geliyor ama karsindaki insan isteyince ne yapacaksin o da var
hayirlisi diyelim11 YorumlaBence boşuna evlenip te baba olma hayali kuran insanin hayatinin içine etme derim
06 YorumlaLulu gibi sevimli bir çocuk değilse tabi sevmem ;-) profil Woo Bin ha? :-D
011 Yorumla
+1 yılBen de pek sevemem yani hoşuma gider onların masumlukları yürümeleri felan ama al sev deseler afallarım
10 YorumlaKim Woo bin seviyorsun o yeter :)) ben seviyorum ama çocukları
01 YorumlaBen çocuk severim. Ama dışa yansıtamam yani öyle cicili hareketler yapamam milletin içinde. Ama çocuk severim yani onlar kadar masum varlık yok sonuçta :)
00 YorumlaValla ben çocuk severkm de bakmasını sevmem o konuda hemfikir iz gerçekten ağlar falan birde huysuz oluyor ya deli oluyorum
16 Yorumla
+1 yılHerkes istese nolur Allah aşkına:D tabiki birileri istemeyecek
10 Yorumlabakmak istemessin bana verebilirsin. Çocuklara taptığım doğrudur özellikle kız meleklere :D
10 Yorumla
+1 yılAslinda bir avantajida var dimi gez toz evlilik hayati boyunca :))))
10 Yorumla
+1 yılAllah yolunu öylebir çizerki istemsiz bile çocuk sahibi olabilirsin büyük konuşma derim. benim 6 tane ellerinden öper iyiki de doğurmuşum 😊😊
01 Yorumla
+1 yılÇocuk sevmemek değilde evlilikte düşünmüyorum bu memlekette çocuk yetiştirmek çok zor geleceğimizde meçhul.
13 Yorumla- +1 yıl
Bende aynı kafadayım sevmemek kaba oluyor ama uğraşmayı istemiyorum. Sen bunu o zaman ileride düşündüğün insanlara kesinlikle bildirmelisin bir sorun olmaması için.
bende düşünüyorum baba olmak istemiyorum.. D bu dünyaya çocuk getirmek başını yakmak bence
00 Yorumlaben 15 dk falan sevebiliyorum sevimli olan türlerini..
00 Yorumla
+1 yılÇocuklara bayılırım. Ancak sakın sakın sakın istemeyerek çocuk yapma. Çocuga yazık!
01 Yorumla
+1 yılYaş 29 asla ama asla dusunmuorum. Evliyim. Cocuk cok yprucu bir sey bence hayatin bitmesi. Beni goren 20 saniyor. Cocugum olsaydi yasli gosterirdim. Kediciklerimizle mutluyuz haa bir de six packlermizle ;) spora devam saygilar 🤗
30 Yorumla
+1 yılSenin çocuk isteyip istememen önemli değil, ALLAH sana çocuğu nasip edecek mi o önemli.
20 Yorumla
+1 yılÇocukları çok severim. Gerçekten benim için çok başkalar. Çocuğum olsun isterdim yha. :)
00 Yorumla
+1 yılseviyorum. ama sadece yeğenlerimi. onun dışında çocuk istemiyorum o ayrı
00 YorumlaSorma benimde sevmediğim çocuklar var. Yaramaz ve şımarık olanlar hele ki.
00 YorumlaBebekleri severim ama 5-11yaş arası çocukları sevmiyorum mızmızlar çok sinir oluyorum
00 Yorumla
+1 yılonlar beni çok seviyr, bende ilgilenmk zorunda gibi hissediyorum =S
00 Yorumla
+1 yılEvlen bir de ondan sonra duyalım çocuk istermisin istemezmisin ;))
04 Yorumla- +1 yıl
Çocuk evin neşesidir ;)) etrafında evli mutlu çocuklu aileleri gördükçe için gider zamanla ;))
- +1 yıl
Olur olur ;))
Sevmiyorum diyemem ama baskalari gibi cocuk gorunce alip kucagima da sevemiyorum.
00 YorumlaÇocuk nasıl sevilmez ya, onlar kadar masum bisey var mı 🙈
00 Yorumla
+1 yılbende pek sevmiyorum açıkcası bir rahat duramıyorlar patlamaya hazır bomba gibiler.
00 Yorumlainsanlardan sadece çocukları severim onları da büyüyene kadar.
00 YorumlaŞımarık olanları hiç sevmem dövesim geliyor ama eğer böyle tatlı şirinse severim -_-
00 Yorumlaağlayan ve sürekli istediği yapılıp şımartılan çocuklardan pek hoşlanmam gerisini yerim :)
00 YorumlaBen daha yeni yeni ısınıyorum o da yeğenlerim olduktan sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende sevmiyorum. Yani öyle her çocuğu kucaklayıp seven bir tip değilim. Ama kendi çocuklarını seviceksin buna emin ol :)
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,6b cevap paylaştı. Zamanı gelince seversin, takma kafanı.
01 Yorumlacocuklari sevmemenizin nedeni nedir?
04 Yorumla- +1 yıl
yetiskinler icin de ayni sey gecerli aslinda
cogu zaman gürültücü, sikayetci, zor vs.
hatta yetiskinler cok daha fazlasini da yapabiliyorlar
siz sanki isin olumsuz yanini göz önünde bulunduruyorsunuz yalnizca
cocuklara bakmak zordur kesinlikle kolay degildir
ama bir insan yetistirmek, ona klavuzluk etmek ve kol kanat germekte bir o kadar güzel bir seydir
bence cok yüzeysel bakmayin olaya
cocuklar yeryüzündeki en güzel varliklardandir
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklar seni çok seviyorlardı ya. :):
01 Yorumla
+1 yılAğlamaları çileden çıkarıcı.
20 YorumlaTakılma pek, bende sevmem çocukları.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılBen severim hatta 3 tane getrmek istiyorumm
00 Yorumla
+1 yılzevk meselesi.
olabilir.00 Yorumla
+1 yılKendi kanından olunca bir başla olur.
00 YorumlaEvet seninle ayni fikirdeyim
00 Yorumla
+1 yılçocukları seviyoruz ama eldivenle:))
03 Yorumla- +1 yıl
yani sevgi sevgidir ama yakından ama uzaktan :))
+1 yılbende sevmiyorum istemiyorum
10 YorumlaOlabilir, ben seviyorum.
00 YorumlaKalpsiz biri olsan gerek.
03 Yorumla
+1 yılSen çocuk yap o zaman görürüm seni
00 Yorumla
+1 yılgençsin daha ne olacak ki :)
00 YorumlaTercih meselesi bacım sjsjsjs :D
01 Yorumlaçocuğun olsun ozaman söyle
00 Yorumla
+1 yılbende sevmem ağladıkları zaman.
00 Yorumla