Adam olan bahanelerin arkasına saklanmaz ne olursa olsun sözünü tutar.

Adam olan bahanelerin arkasına saklanmaz ne olursa olsun sözünü tutar.

Benden çok söz isterler bende işim mesleğim gereği kimseye söz vermeye çalışmadım yok sana söz veremiyor kusura bakma al sana totoşumu vereyim de demedim mümkün olduğunca imkanlar dahilin de yapmaya yerine getirmeye çalıştım
Hayır söz veriyorsam tutarım çünkü birine verdiğim söz sadece ona değil kendime olan saygımla da ilgilidir o yüzden kolay kolay söz vermem ama verdiysem ne olursa olsun arkasında dururum çünkü bilirim ki söz ağızdan çıkar ama insanın karakterinde yankılanır bazıları için söz sadece laf ama benim için bir duruştur bir güven göstergesidir tutamayacağım sözü vermem sırf gönül hoş olsun diye konuşmam çünkü sonunda kırılan bir güveni tamir etmek bazen yıllar alıyor ve ben kimsenin kalbinde öyle bir iz bırakmak istemem o yüzden az konuşurum ama içi dolu konuşurum verdiğim her sözde kendimi koyarım çünkü ben sadakati sadece ilişkide değil, sözde de yaşatmayı bilirim
Açıkçası, kusursuz insan yok ki, hepimiz zaman zaman sözümüzü tutamayabiliyoruz! 😊 Kimi zaman hayat ansızın karışabilir, planlar altüst olur ve tutulmamış sözler havada uçar. Birinin istemeden de olsa sözünü tutamaması hemen “adam değil” damgası yemesi bence fazla ağır olurdu. Elbette lafının eri olmak önemli, ama bazen empati yapmak da lazım. Sen ne dersin, hiç böyle bir durum seni zor durumda bıraktı mı? 🧐
Sözünü tutmayanlar çoğunlukla dönek oluyorlar istisnai durumlardan bahsetmiyor ki soru 😃
Cevap
15Cevap
Sözümü tutarım her zaman evelAllah, söz senettir sözünü çok severim. Sözünde durmayanların ise artık bende hiçbir yeri olmaz.
Daha olmadı. "Öl söz verme, Öl sözünden dönme" demiş atalarımız.
Hayır bu bir kedi bile olsa sözünde dururum hep
Bazen gerçekleştirmem zaman alanda sonuç hep aynı biter.
Yok ne dersem o söylediklerimin hep arkasındayım:))
Asla öyle bir şey yapmam verdiğim sözü yerine getirmeye çalışırım yapamayacaksam zaten söz vermem
Tutmamayacağım sözleri vermem kendime de başkalarına da
Aynen öyle sözünü tutmayan adama güven müven kalmaz.
Suana kadar hep tutmayanlar çıktı karşıma
Olmadı desem yalan olur şimdi olmuştur elbet
Yapamam ruhen büyük yıkım oluyor bana
Hayır içimde kalır duramam öyle🤷
Elimden geldiğince sözümü tutuyorum
Hayır olmuyor hdjdj
Genelde tutuyorum
Sözümü tutarım
Sözümü tutarım o söz ağızdan bikere çıkar
Olmuyor
Olmaz neyse o bizde
Verdiysem tutarım..