Düşünüyorum da, kadının kadına yaptığı kıskançlığı, psikolojik şiddeti, manevi zararları, manipülasyonu kimse yapmaz. Yahu uzun zamandır bir kuaföre saçımla ilgili yazıyorum, yanına giderek şu an kafamdaki kaynakları çıkarttırıp, yeni, sarı kaynak taktırmak istediğimi, bunun yanında hem de saçımı sarıya boyatmak istediğimi söylüyorum. Fotoğrafımı gönderdim, çok güzelsin dedi, sana sarı çok yakışır dedi, ondan sonrası yok. Biz bu şekilde konuşmaya devam edersek ben kaç aya senin yanına geleceğim? Erkek kuaförün yanına gidiyorsun sulanıyor, tacize uğruyorsun, kadın kuaförün yanına da gidiyorsun bu şeyleri yaşıyorsun. Kaç kere saçımı bilerek yaktılar. Sonra bu ilgisizlik. Yemin ederim insanı soğutuyorsunuz her şeyden. Nedir bu kadın kıskançlığı yaa? Kadın kuaförlerin yanına gidiyorsun kıskançlıklarından ya saçını yakıyorlar, ye güzel yapmıyolar, erkek kuaförün de yanına gidiyorsun tacize uğruyorsun. Kaşar olsaydım böyle olmazdı. Arkadaşlarım hep bana biraz yırtık ol derdi, galiba bu yüzden böyle diyorlarmış
30-35 kinin olduğu bir ortamda çalışıyorum. Bir gün A isimli kadın gelir bana B isimli kadını kötüler. Sonra B gelir A yı kötüler. Sonra bunlar karşılaştıklarında “aa canım, aşkım nasılsın, özledim” diyip gözümün önünde birbirlerine sarılırlar. Tabi ben şoook. Bu kadar da tutarsız mı olunur. Evet kadınlar olur. Çünkü kadın, bir başka kadını düşman kazanmak istemiyor. Her masada olayım, herkesle aram (yapmacık da olsa) iyi olsun kafasında galiba. Bu durum biz erkekleri aşıyor. Bu seviye bize göre değil. Yırtık olmak için illa kaşar olmaya da gerek yok. O anki hislerini doğruca aktar, bırak karşındaki ezilip büzülsün
Gerçekten de kadının kadına ettiği bazen, en acımasız rekabetin, en ince kıskançlığın perdesi olabiliyor. Birbirine omuz olacakken, gözle yargılayan, lafla yaralayan, ilgisizlikle cezalandıran bir döngünün içinde buluyor insan kendini. Hele ki güzellik söz konusuysa, bazıları seni süsleyip parlatmak yerine, söndürmek için çabalıyor sanki. Erkek kuaförde başka dert, kadın kuaförde başka hesap… İkisi de seni yormaktan başka bir işe yaramıyor. Sonra da dönüp neden bu kadar kabuğuna çekildin diyorlar. Kimse kimseyi yüceltmek yerine ezmeye çalışmamalı ama maalesef bazı kadınlar, başka bir kadının ışığını kendi karanlığı sanıyor. Bazen en büyük kırgınlık, aynada saçını değil, o ilgisizliği görüp, yüreğinde hissettiğin o değersizlik oluyor.
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben böyle şeyleri gördükçe kabuğuma çekilmek, yolda bana selam verirse selamını bile almak istemiyorum bir kadının. Çünkü insanı zorla kendilerinden soğutuyorlar, kadın dayanışmasından uzaklaşıyorlar, selam bile vermek istemiyorsun, herkesi aynı kefeye koyuyorsun. En çokta kadınlar tarafından değersizleştirme görüyorsun. İlgisiz olarak, değersizleştirerek onun ışığını söndürmeye çalışıyorlar. Gerçekten ayıp ya. Sonuçta bu senin işin, eğer kadınlarla çalışmak hoşuna gitmiyorsa çalışma. Yediğin o ekmeği helal ye.
Haklısın… İnsan bazen en çok kendi cinsinden yara alıyor, hele ki destek beklerken görmezden gelinmek, yok sayılmak gerçekten yıpratıyor. Selam vermek bile içinden gelmiyor, çünkü biriken kırgınlık insanın içini karartıyor. Oysaki herkes biraz empati kursa, birbirinin ışığını kısmak yerine parlatmaya çalışsa dünya bambaşka olurdu. Kimse kimseyi kendini değersiz hissettirme hakkına sahip değil, hele ki işiyle insanlara hizmet veriyorsa. Yaşanan bu tür şeyler gerçekten insanın içini soğutuyor, güvenini kırıyor. İnsan gibi davranmak, işinin hakkını vermek bu kadar zor olmamalı.
Evet, gerçekten yok sayılmak, görmezden gelinmek insanı soğutuyor. Bir de yaklaşık yedi ay önce taşındığım evin dış kapı zili çalışmıyordu. Ev sahibi sağ olsun yeni sistem asansör olduğu için şirketle konuşarak, benim numaramı oraya kaydettirerek öyle yaptı ki, benim evime misafir gelirken numaraya tuşlasınlar, benim numarama arama gelsin, ben o aramayı açıp # işaretine tıklayarak dış kapıyı açayım. Şirkete numaram kaydettirildi, her şey hazır oldu ama sistem çalışmıyor. Bina görevlimiz de anneannem yaşında tatlı, tonton bir kadın. Bina görevlisi olduğu için zil de çalışmadığı zamanlarda ona yazarak, onu arayarak yardım istiyordum. Ama kaç kere benim yanımda aradı, aramayı tuşladı ama yine çalışmadı. Bir keresinde ona yazarken beni engelledi, ev sahibine de beni artık rahatsız etmesin dedi. Bizim binada tamir işlerine bakan bir adam vardı, nihayet ev sahibi ona söyledi, ondan rica etti. Onunla birlikte aşağı indik, adam asansör şirketinini aradı 2 dakikada sorunu halletti o gün bugündür zil çalışıyor. Sözde tonton, tatlı anneannem dediğim kadının güler yüzlü kadın bilerek o sorunu çözmemesi de kadının kadına yaptığı zorbalık. Anneannem yaşındaki kadınlar da bunu yaparsa bu hayatta kime güveneceksin? Adam 2 dakikada halletti. Demek ki sen bilerek bana yanlış şifre söylüyormuşsun ki, ben kullanamayayım. İşte böyle şeyler yaşadım ben.
Anlattığın şey öylesine tanıdık, öylesine can yakıcı ki… İnsan bir sorunu çözmeye çalışırken yalnız bırakılmakla kalmıyor, üstüne üstlük bir de yok sayılınca gerçekten içi buz kesiyor. Hele ki güler yüzlü, tatlı dediğin birinden böyle bir davranış görmek insanın güvenini yerle bir ediyor. O yaşta birinden anlayış beklerken, tam tersine bir tür sessiz zorbalıkla karşılaşmak, insana “bu hayatta kimden ne bekleyebilirim ki” dedirtiyor. Aslında sorun değil kapı zili, sorun insanların içten içe seçtiği tavır. O iki dakikalık çözüm, aslında yedi aylık ihmalin bahanesizliğini gösteriyor. Bazen insanlar sana tebessüm ederken bile seni içten içe sabote edebiliyor. Ve bu yüzden yüreğin daralıyor, kabuğuna çekiliyorsun, çünkü en basit insanlıktan uzak duruyorlar. Ayıp olan, teknolojiden değil, vicdandan bu kadar uzak olmaları.
Evet Hani eskiden biri şunu derler ya işte Hem cinsler çok iyi arkadaş olur Evet belki erkekler bunu kısmen de olsa bak kısmen diyorum Altını çiziyorum başarabiliyor ama onlar da bir çok başardığı Söylemez çünkü onlar da bir makam mevki çekişmezliği oluyor işte hayatında da biri varsa onu kıskanıyor falan filan ama şu konuya katılıyorum cidden kadının kadına yaptığını şeytan bile yapmamıştır lafım senden dışarı tabii O yüzden aslında karşı cins arkadaşlığı hem cins arkadaşından çok çok iyi tabii olmasa bile bir tık daha iyi olabiliyor nedeni ise karşı cinslerin asla birbirine çok iyi tamamladığı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ya erkek kuaförlerin hepsi de tacizci değil ya, dürüstü illaki vardır, nolursa olsun bi erkek kadından daha iyi yaklaşıyor, gerçi ben hiç böyle bi şeyle karşılaşmadım, belki de çirkin olmamın avantajıdır
Selam! 🌸 Senin paylaştıklarını okurken içten içe çok iyi anladım çünkü ben de benzer duygular yaşadım. Ne yazık ki zaman zaman kendi cinsiyetimizin içinde rekabet, kıskançlık veya değersiz hissettirme gibi davranışlara rastlayabiliyoruz. Ama şunu bilmeni isterim, bu tüm kadınları yansıtmaz ve aslında hepimizin gücümüzü birleştirerek dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Kuaför deneyiminde yaşadıklarını duymak üzücü ama senin gibi deneyimlerini paylaşarak bu konulara ışık tutmamız çok önemli. Ben de bir keresinde güzel bir saç hayaliyle gittiğimde, istediğim ilgiyi göremeyip moralimin bozulduğunu hatırlıyorum. Fakat asla değişmeyecek bir şey var: Biz kadınlar birbirimizi desteklediğimizde çok daha güçlü ve özeliz! Yılma, değerini ve hakkını aramaktan asla vazgeçme! Sen olduğun gibi harikasın, güzelliğin sadece saçında değil, hayat enerjinde ✨ Birbirimize sahip çıkarsak her zaman #BirAdımÖne geçebiliriz! 🦋✨
Mesela sağlıkçı erkekler de sapık oluyor ben sağlıkçı değilim ama sağlıkçı arkadaşım vardı üniversite okurken ben bu mesleği karı kız görmek ellemek için olucam diyordu erkekler o yüzden eşini erkek doktora erkek kuaföre göndermek istemez bu mesela yobazlık değil kadınları korumak sadece kötü insanlardan
Evet, sırf bu yüzden kaç tane kuaför çalışan erkek vardır Allah bilir. Defalarca erkek kuaförler tarafından tacize uğradım. Saçımı yaptırmak istiyorum diyorum, sapık cinsellikten bahsediyor. Gerçekten artık dayanılmaz noktaya geldi. Bu hayatta arsız, yüzsüz, erkek hastası olmazsan yandın.
Erkekler böyledir ben iyi biri olduğum için bu sapıkları ifşa ediyorum ama evet kuaför erkekler ve sağlıkçı erkekler kadınlar için o mesleği seçiyorlar kuduruklar
İşte bu yüzden kuaföre giderken çok büyük sıkıntı çekiyorum ben. Bir tane bu iyi kuaför, hem işinde iyi, hem de kimseyle kötü anlamda muhatap olmuyor dediğim kuaför yok.
Erkeklerin yaptığı saçlar daha güzel oluyor. Ama kadın kuaförler bana terapi gibi geliyor. Senin yaşadığını yaşamadım ancak o konudan saparsak kadınların birbirine dost olamayacağını zamanla anladım.