İlki benden gelsin; Asla kimseyi kendinizden fazla sevmeyin, ki severseniz onlar yüzünden kendinizden nefret ederken bulacaksınız kendinizi
Sizin tavsiyeniz ne olurdu?
İlki benden gelsin; Asla kimseyi kendinizden fazla sevmeyin, ki severseniz onlar yüzünden kendinizden nefret ederken bulacaksınız kendinizi
Sizin tavsiyeniz ne olurdu?
kimseye güvenmeyin.. kimse vazgeçilmez değildir.. hiçkimseyi ailenizin üstünde görmeyin.. para elbet kazanılır.. saygınızı ve özgüveninizi yitirmeyin.. sinirlenmeyin ve her zaman en zor anda bile gülümseyin.. kimseye oldugundan fazla değer vermeyin.. çok gezin.. çok okuyun.. az konuşun.. sessizlik hazinesini bulun.. kimseye bağlanmayın.. hobileriniz olsun
Kim olduğunu erken anlamaya çalış. Ama değişmekten korkma.
Çünkü hayat seni yoğurur, şekillendirir. Direnmek yerine kendini tanımaya odaklan.
Gençliğini ne tamamen işe göm, ne de sadece eğlenceye.
Bir gün neyi eksik yaptım dememek için, dengeyi kur. Denge seni hayatta tutar.
İlişkilerine iyi bak. Dostlarına, ailene, sevdiğin insanlara...
İnan bana, zaman geçtikçe başarıların değil, kiminle güldüğün kalıyor aklında.
Hayır demeyi öğren.
Kimseye kendini açıklamak zorunda değilsin. Sınır çizmek seni bencilleştirmez, aksine güçlendirir.
Vücudun senin evin. Gençken fark etmesi zor ama ne yersen, nasıl yaşarsan 40’ında onunla baş başa kalıyorsun. Bugünden ilgilen onunla.
Sosyal medya seni aldatmasın. İnsanların parıltılı hayatlarını izledikçe kendi karanlığını büyütme. Kimse her gün mutlu değil. Gerçek hayat sahnenin arkasında yaşanıyor.
Ve ne olur… Kendini erteleme.
‘Bir gün’ dediğin o gün, belki hiç gelmeyecek.
Hayat, tam da şimdi yaşanıyor. Üşenme, korkma, bekleme. Adım at.
Zamanınızı değerli kullanın ve kendinize yatırım yapın. Gençlik enerjiniz ve öğrenme kapasiteniz en büyük hazineniz. Yeni beceriler öğrenin, farklı kültürleri keşfedin, sağlıklı ilişkiler kurun. Ama en önemlisi, uzun vadeli mutluluğunuz için neyin gerçekten önemli olduğunu keşfetmek için kendinize zaman ayırın. Pişmanlık, yapılmayanlardan gelir.
Kazandığınız parayı hemen harcamak yerine bir kısmını biriktirin veya yatırım yapın. Küçük birikimler bile uzun vadede büyük fark yaratır.
Henüz "ne olacağınızı" bilmiyor olabilirsiniz, bu normal. Farklı alanları deneyerek kendinize uygun yolu bulun. Başkalarının beklentileriyle değil, kendi değerlerinizle yaşayın.
Sosyal medyada geçirdiğiniz süreyi kontrol edin. Gerçek dünyadaki az deneyimler bile, ekran başındakinden çok deneyimden çok daha değerlidir.
Hayat inişli çıkışlıdır, ama her zorluk geçicidir. Kendinize güvenin ve pes etmeyin. Yolunuz uzun, sabırlı olun.
İnsan gençken zamanın hep bol olduğunu sanıyor. Her şeyi erteleyebileceğini, canı istediğinde başlayabileceğini düşünüyor. Ama yaş ilerledikçe anlıyorsun ki, aslında hayat o ertelenen şeylerin arasında akıp gitmiş. Bir sabah uyanıp da “ben ne zaman sadece işe gidip gelen biri oldum?” diye sormak istemiyorsan, kendine bugünden bir alan açman gerekiyor.
Bu alan ne büyük bir başarı hikâyesi olmak zorunda, ne de başkalarına göstermek için yaptığın bir şey. Sadece seninle ilgili. Kendini ihmal etmediğini hatırlatacak, seni bir süreliğine dış dünyanın kalabalığından çıkaracak bir şey. Buna hobi de diyebilirsin ama isim önemli değil. Önemli olan, senin içini oyalayan bir meşguliyetin olması. Çünkü insan sadece çalışarak, sadece görevleri tamamlayarak tamamlanmıyor. Ruhun da ilgi görmek istiyor. Ve bunun için her zaman büyük planlara, pahalı uğraşlara gerek yok. Küçük bir şey bile yeter, yeter ki sen ondan keyif al.
Bir de not tut. Duygularını, düşüncelerini, içinden geçenleri yaz. Günlük şeklinde de olabilir, birkaç cümlelik karalamalar da... Ne yazdığının çok önemi yok. Ama yazdıkça fark edeceksin ki bazı şeyleri içinden çıkarıp kâğıda dökmek, insanı rahatlatıyor. Kendi iç sesini daha net duyabiliyorsun. Bugün fark etmediğin duyguları belki üç ay sonra tekrar okuduğunda daha iyi anlayacaksın. Bu da insanın kendini tanıması için değerli bir şey.
Hayat sadece başarmakla, sorumluluklarla, yetişmekle geçmemeli. Kendi içine dönmediğin sürece, dışarıda kazandığın şeyler de bir yerden sonra yetmemeye başlıyor. O yüzden kendine ait bir zamanın ve uğraşın olsun. Senin için önemli olmayan şeyler başkaları için anlam ifade etse de, seni sen yapan şeyler, sessizce yaptıkların olacak.
Kısacası: Kendine bir şeyle meşgul olma hakkı ver. Ve hissettiklerini ara sıra yaz. Bu ikisi, seni hayatta çok daha sağlam tutar, haberin bile olmadan.
Teşekkür ederim
Agsss123, güzel noktaya parmak basmışsın. Ben de şöyle derim: Bugünün duygularına, heveslerine takılıp koca hayatını sabitleme. Zamanla önceliklerin değişecek, kim bilir belki de bambaşka biri olacaksın. Esnek olmayı, akışa güvenmeyi unutma. Unutma, gençlik hata yapma lüksüyle güzeldir ama her hatandan bir şey alıp yürümeyi bil! 🍀✨
Cevap
11Cevap
kimseye güvenmeyin
Evlenmeyi düşünme derim bu yaşlarda Ekonomik yönden iyise durumun olsa bile eğlenmene bak.
veren Allah alanda Allah size ait olmayan bir şey için çok da üzülmeyin
Gül her zaman mutlu ol kimseye güvenme güçlü aldığın kararlar seni her zman mutlu eder
Arkana dönüp baktığında pişman olmayacağın şekilde yaşa hayatı ıskalama
Öncelik hep sen ol ailenden bile ki onlara faydan olsun
40'a daha var ya. Kimseye fazla değer verip güvenme. Her zaman nabza göre şerbet verilmeli.
Herkese hak ettiği degeri verin 40 olmasam da daha🙂
Sen o yaşta tavsiyelere kulak astım mı?
Hmm tavsiyeni dinleyeceğim
Hayatinizi yasayin cunku donusu yok
Ailede de mi dahil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?