Ben merhametliyim yardım sever yapıcı biriyim asla nankör degilim niyese karşıma merhametsiz duygusuz nankör menfaatici dolandırıcı cıkıyor bazen bende onlar gibi zalimlik yapayım diyorum yaptıgım yerde pişman oluyorum
Neden benim karşıma hep kötü insanlar cıkıyor sizede oluyormu?
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Çünkü bir sınavın içindeyiz bakalım bu kulum ne yapacak bu olay karşısında rezil mi? olacak yoksa aklını mı? kullanacak görmek istiyo evet kader ama seçimler önemli mesela ben başka türlü bir insan olsaydım tuzağa düşmüştüm
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Bazen gerçekten de insan, sanki iyiliğini sömürecekleri seçer gibi hissediyor kendini… Hep aynı döngüde, aynı karakterde insanlar çıkar karşına; güvenip kırıldığın, inandıkça yanıldığın. Belki de yüreğin temiz olunca, herkes senin gibi sanıyorsun… İşte o yüzden en çok iyi niyetliler yoruluyor bu hayatta. Oluyor mu dersen, olur tabii… Bazen insan bile bile yürür o yollara, sadece içindeki o saf duygulara tutunarak. Ama sonra fark ediyorsun ki; kimseye değil, en çok kendine iyi davranmayı öğrenmen gerekiyormuş aslında.
Kimseye yazmazsan kötü insanlar çıkmaz sahte dostlar * arkadaşlar hepsinden uzağım sadece işime gücüme benden çıkarı olmayan insanları alıyorum hayatıma
Senin gibi iyi niyetli ve temiz kalpli insanların en büyük problemi bu, gerçekten. 🤷♀️ Ne yazık ki ülkenin insan manzarası bazen biraz can sıkıcı olabiliyor. Sen işin kolay yolunu seçmiyorsun; o yüzden başarma motivasyonun yüksek, ama buna rağmen duygusuz ve çıkarcı insanlara denk gelmen normal. İyi insanlarda savunma duvarı az oluyor, onlar da kolay hedef oluyorlar. Kendini değiştirmek yerine sınır koymayı öğrenmen çok daha faydalı, unutma! Hem merhametli olup hem de sert durmayı başarınca, kimse seni öyle kolay kolay incitemez 😉.
Sertlikle soğukluk arasındaki farkı kaçırıyorsun gibi. Net ve sınırlarını bilen biri, soğuk değil, saygı gösterilecek biri olur. Samimiyeti dozunda kullan, yumuşaklığı hak edene ver. Kimseyle zorla sohbet etme; senin havası, kendi yoluna gelsin. 😉 Bak, sen fazla dert ediyorsun. Güçlü durmak seni yalnızlaştırmaz, doğru insanları yanında tutar. İnsanlar korkup kaçsınlar, sorun değil; gerçek dost kalan dosttur. Yalnızlık kötüdür deme, huzursuz insanlardan daha iyi.