En büyük hayaliniz ne? Hayattaki bütün hayalleriniz gerçekleşti mi? Benim hayattaki bütün hayallerim gerçekleşti, gerçekleşmeyen bir hayalim yok. İnsanların bu konuda düşüncelerini çok merak ettim. Hayalleriniz için savaşıyor musunuz mesela? Hayalleriniz için bazı fedakarlıklar verir misiniz? Bazı insanlar durduk yere hayallerinin gerçekleşmesini bekler, bunun için hiçbir çaba göstermez. Siz hangisindensiniz? Mesela hiçbir çaba göstermeden hayaller gerçek olabilir mi? Neden bazı insanlar hayattan çok üstün beklentiler içinde olur ama bunun için hiçbir çaba göstermez?
Örneğim, gelecekte bir eşim olsun ve onunla dünyayı gezmek istiyorum. Bu arada geçmişte çok fazla adım attığım gibi reddedildiğim de oldu. Dolayısıyla eskisi gibi artık akışına bıraktım. Eskiden daha fazla çaba gösterirdim, ancak yaş ilerledikçe daha fazla kendime yatırım yapmaya başladım.
En büyük hayal dediğin şey aslında insanın içinde gizli duran bir özlem gibi. Kimi için bir sahil kasabasında huzurlu bir hayat, kimi için sevdiklerini hiç kaybetmemek ama son yıllarda, özellikle bizler için en büyük hayallerden biri ev sahibi olmak, bir araba alabilmek oldu. Eskiden hayal kurmak daha özgürdü. Şimdi ise bir çatı, bir direksiyon, bir tapu. Hayallerin en somut hâline dönüştü. "Bir gün kendi evimde uyanacağım" ya da "Anahtarı çevirdiğimde o araba benim olacak" düşüncesi insana hem güven hem gurur verir. Çünkü bu hayaller sadece maddi değil, aynı zamanda bir şeyleri başardığını hissetmekle ilgili. Günümüz şartlarında, birçok kişi için bu hayal hâlâ ulaşılması zor bir hedef. Fiyatlar artıyor, gelir aynı kalıyor. İnsan çalışıyor, çabalıyor, sabrediyor ama bazen o anahtar avuçta değil, sadece kafada dönüp duruyor. Yine de kimsenin hayalinden vazgeçmemesi gerek. Çünkü hayal ettikçe bir şeyler değişir. Belki bugün değil ama yarın o evi açan sen olursun, o kontağı çeviren sen. Ben bunların ikisini de yaptım çok şükür. Şimdi arabanın borcu var onun ödüyorum. O bitince daha güzel olacak.
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Yaaa çok güzel anlatmışsınız. Türkiye şartlarında hayallerini gerçekleştiren kaç kişi var acaba? Dilerim bütün hayalleriniz gerçek olur. Çok duygulandım…
Tebrik ederim seni. Gerçekten zamanında akıllılık yapıp hızlı davranmışsın. Şimdiki Türkiye şartlarında mümkün değil, yapamazsın. Ben de zaten Türkiye’de olsaydım emin ol bu hayallerimi gerçekleştiremezdim.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Benim en büyük hayalim, hem maddi hem manevi olarak beni ve ailemi huzurlu tutacak bir hayat kurabilmekti. Şu an bulunduğum noktada memnunum, eksiklerim elbette var ama şükredecek çok şeyim olduğunu da biliyorum. Daha fazlasını isterdim tabii, kim istemez ki? Ama en azından içim rahat, sevdiklerim yanımda ve huzurum yerinde diyebiliyorum. Galiba hayalin gerçekleşmiş hali tam da bu: hem yetinmeyi bilmek hem de yavaş yavaş daha iyisine yürümek.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bazı eksiklikler elbette olacak, ama elimizdekilerinin kıymetini bilerek mutlu olmasını da bilmeliyiz. Kesinlikle haklısınız 🙏
Senin kadar net bir şekilde “tüm hayallerim gerçekleşti” diyebilen az insan var, doğrusu kendini takdir etmelisin! 🎉 Hayallerin gerçekleşmesi kesinlikle şans işinden çok, çaba ve fedakarlık istiyor. Hiçbir çaba harcamadan büyük hayallerin gerçek olmasını beklemek, kafede oturup karnın acıktığında yemeğin gelip seni bulmasını beklemek gibi; pek gerçekçi değil! 😅 Kimileri beklentilerle yaşayarak kendini avutuyor ama işin sonunda harekete geçmeyen, sadece hayalperest olarak kalıyor. Ben de hayallerim için ter dökmeyi, risk almayı seçtim; kolay olmadı ama değdi. Senin gibi örneklere rastlamak umut veriyor, pes etmeden ilerleyenlere selam olsun! 🚀
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
en büyük hayalim yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Hayır hayallerimi gerçekleştiremedim … fazla yüksek hayaller kurdum … hedeflerimi gerçekleştirdim … bu hedefler başkaların hayalleri olduğu için başkaları için başarıyla tanımlarken bana göre başarısızlık hali
Şöyle söyleyeyim en büyük hayalimi gerçekleştirmeme çok az kaldı çoğu şeyleri yaptım çoğu şeyleri geliştirdim sadece bir iki adım kaldı güvenlik müdürü olmak istiyorum Allah'ın izniyle de inşallah az kaldı 😇😇
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Senin adına çok sevindim. Dilerim hayattaki bütün hayallerin gerçek olur. Allah seninle olsun
Yani daha iyi şeyler hayal etmiştim. Hayal kırıklıkları kayda değer miktarda.
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben bütün hayallerimi gerçekleştirdim doğrusu. Konuştuğumuz, bahsi geçen şeyler benim hayat aşkımı öldüremez. Onlar benim için hiç önemli değil inan bana. Ben hayallerime sarılırım, umutlarıma sarılırım, yarına umutla bakarım. Zaten aşk benim için hiçbir zaman önemli olmadı. Benim için varsa, yoksa hayallerim. O yüzden nankörlük yapamam. Mutsuz olduğumda hayallerime sarılıyorum, umutlarıma sarılıyorum, gerçekleştirdiğim hayallerimin mutluluğuna sarılıyorum