Benimki aşırı zayıf unutuyorum ve hatırlamıyorum ama bazılarının bebekliğini dahi hatırlamasına hayranım mesela 😂
Sizin hafızanız ne kadar kuvvetli, en ince detayına kadar hatırlama yeteneğiniz var mı?

Benimki aşırı zayıf unutuyorum ve hatırlamıyorum ama bazılarının bebekliğini dahi hatırlamasına hayranım mesela 😂
Sizin hafızanız ne kadar kuvvetli, en ince detayına kadar hatırlama yeteneğiniz var mı?
Hafızam öyle sıradan bir defter gibi değil, daha çok duygularla işlenmiş bir albüm gibi çalışır. Bana değer katanları, içime dokunanları, bir tebessüm ettirenleri kolay kolay unutmam. Ama bazen öyle şeyler olur ki, en çok can yakanı bile zamanla siler, çünkü unutmak da bir çeşit korunma refleksidir. Bir bakarsın yıllar geçmiş, bir gülüş, bir söz hâlâ taptaze; bir bakarsın dün yaşadığını bile hatırlamak istemezsin. Hafızam kuvvetli, ama seçici… Kalbime dokunan yer orada kalır, geri kalan rüzgarla savrulur gider.
Hafıza kuvvetli ama seçici… Bunu kontrol edebiliyorsan çok iyi
Yaşanmışlıkların getirdiği bir koruma yöntemi ve yetenek, anladımm😇
isim hafızam pek iyi değil.. Kafam bazen oldukça dolu oluyor ve bu zamanlarda bazı şeyleri çıkarmak durumunda kalıyor hafızam.. B 12 eksikliği diyorlar buna.. Ona da birkaç sözüm olacak buradan hazır yeri gelmişken.. Hafızamdan eski dizileri filmleri ilkokul arkadaşlarımın isimlerini çıkarsana, Evin anahtarını nereye koyduğumu neden siliyorsun..
Önem sırasına göre değişiyor. Ölene kadar unutmayacağım şeyler de var ,5 dakika sonra hatırlamadıklarım da..
Mesela bugün yürüyüş yaparken yağmur yağıyordu. Kenardaki çimlere baktım. Daha önce papatyalar varken , ondan da öncesinde kar yağarken oradan geçtiğim anları getirdi beynim gözümün önüne 😀
İnsan ömrü de 4 mevsim işte 🙃
4 mevsimlik ömür, bu şekil hiç görmemiştim hayatı 🫠
Can acıtı anıları güzel anılardan fazla hatırlıyor olmamız ona daha çok önem verdiğimiz için mi? 😕
Tam tersi yanii, bu şekil aşırı doğru bi kullanım, öylede olmalı 🥹😇
Beyni kontrol etmek ve istediğimiz yönde kullanmak zor değil mi? Tek başına bir organ, fena karmaşık bir sistem bunun yanısıra duygularda var 😕
Yine insan 🫠
Günlük hayatımda bazı şeyleri unutabiliyorum ama elime okunacak bir kitap geçsin o kitabı okuduktan sonra 10 yıl geçse bile beni etkileyen karakteri , alıntıyı, gectigi sayfayı bile şak diye söylerim. Bazen bu sebepten beraber kitap okuduğum insanları şaşırtıyorum
Hafıza konusu hem genetik hem de duygusal faktörlere bağlı, kimse herkesi aynı şekilde hatırlayamaz. Ben de bazı olaylarda fil hafızası gibiyim, bazı şeylerde ise tamamen boşluk 😅 Özellikle yaş ilerledikçe, hatırlamak bazen daha zorluyor. Minik detayları hatırlamak için bazen görseller ya da kokular yardımcı oluyor. Ama küçük prens gibi ruhta çocuk yanımızı kaybetmedikçe, en azından değerli anıları unutmamayı seçebilirsin 🌟
Cevap
32Cevap
Eskiden fil hafızam vardı unutmazdım şu an unutuyorum şimdi de arabada şarj aletimi unutmuşum inmeye üşeniyorum
Bu benimde başıma geliyordu çözüm iki şarj aleti almakla oldu🤣
Haklısın benim çözüm iptall😂
Büyük zenginlik hsjhs
O kadar zengin olamadım henüz jshdj
Haydaa 😀
Aşırı kuvetli değil maalesef ama kolay kolay dikkatimi ve kendimi verince unutmam kolay kolay ya
Değerini bilmek lazım Carvels
İsim tutmak zor cidden ya 😕
Balık hafızalıyım ben, hele ki önem vermediğim konularda djdj
Duygusal hafızam çok kuvvetli onun dışında hafızam çok zayıf maalesef
Hafızam süper isimleri hatırlamak dışında
İsimler gerçekten ayrı bi mevzu ya😂
Sonra bir yerde görünce şimdi ayvayı yedin diyorum kendime🤣
Aynen öyle sjshshs
Çok kubvetli değil 😂
Mesela isim hafızam çok zayıftır, görsel ise tam tersi. Bahsettiğin şekilde o eskileri falan hatırlayamam imkansız benim de 🤣
Fakat bazı kişilee yani daha özel bulduklarımla ilgili de pek çok şeyi unutmam o kendiliğinden oluyor 😀
Küçük Prens cidden unutulmasın... 🙏
Ya onlar da hatırlamıyor ve atıyorlar ya da baya hafıza alanları sonsuz TB e denk jshsj
Özel an ve anılar saklanıyor raflarda doğru ama benim raflarıda temizlemişler Organik🤣
🤴🙏
Titiz sayılar, hesaplar ve kitaplar olsa gerek😄
Tozlanmadan durursa iyi 😂
Ahahsjs neyse şimdilik biz üstünü dantelli örtüyle örtelim Organik😂
3 yaştan itibaren tıpkı dün yaşamısım gibi hafızam yerinde... rüyalarıma kadar hemde eskiden aynı olaya verdigim tepki ve o an ne hissettigime kadar iyidir 🤦♀️ ama yapılqn yaşanan kötü anılar silinse fena olmazdı.
İşte sizlere hayranım😂 nasıl oluyor bu yaa
Bilimsel olarak araştırmalarıma göre ; ciddi yer değişikliği etkili oluyormuş örneğin ülke değişikliği, gibi ciddi bir drğişiklik dil, din, ülke değişimi gibi
Yapılanı ve söyleneni unutmayacak kadar, ilkokul arkadaşlarımın çoğunun ad soy ad bilecek kadar kuvvetli.
Benimki galiba büyük ölçüde kuvvetli.. Ama gel gör ki seneler öncesini hatirlarken dünü unutuyorum. Ruh halime göre değişiyor.
Beynimiz önemli anıları saklarken daha az önem gördüklerini siliyor olabilir mi?
Kesinlikle öyle oluyor. Ama önemli anılarda daha çok acı veriyor. Bitişi ya da yaşanmış kederi.
Özlem ve bir nevi yarım kalmışlık hissi yinede hatırlamak değerli. Değeri bilinmeli, unutmak değil hatırlamak iyileştirir.
Dün bir şeyi sadece bir kere duydum ve ezberledim anında kendime hayret ettim
Yapıyor beynimiz arada böyle şakalar 😂
evett vjhbjvg
fil hafızaliyim ama önemsiz şeyleri de siliyor direkt canım hafızam sjashj
Mükemmel yetenek 🤣
Tişikkürler tişikkürler darısı başınıza 🧚♀️
Maalesef kuvvetsiz ama aynı zamanda iyi bir şey yaa
Nedir iyiliği? Anıları yeniden yaşamak istemez misin? Ben dertliyim bu konuda, keşke hatırlasam 😂
Korku filmi izersin unutursun sahneleri korkmadan mışıl mışıl uyursun. O esnada hatırladığı için korkarlar mesela.
Bu bakış açısıyla iyi tabikisi, ben iyi anılardan yola çıkmıştım
Çok kuvvetli bir hafızam var. Hiçbir şeyi kolay kolay unutmuyorum.
Yoruyor mu peki o kadar anı o kadar olay?
işime geleni hatırlarım gelmezse alzaymır olurum o an
Bunu kontrol edebiliyorsan gerçekten çok iyi bi yetenek 😂
Ben detay çok tutarım ama önemli saydığım için. Bazıları hatırlamama hayret ederler ama ne bileyim, birini dinlediysem, bana anlattığı şeyleri de tutarım yani aklımda.
Hayatımın bütün kısmı için geçerli değil bu. Bazı en olmaz şeyleri en noktasına virgülüne hatırlıyorken bazı anılar da hiç yaşanmamış gibi geliyor.
Atılan kazıkları unutmayacak söylenen yalanları harfi harfine hatırlayacak hangi tarihte hayatımı zehir ettiklerini unutmayacak kadar kuvvetli
Küçük prens hatırına girdim soruya. Cevap vereyim artık. Stres olunca unutkanlık ta oluyor
Hafızam baya kuvvetli. Tarihleri ve olayları kolay kolay unutmuyorum.
Beni üzenleri unutmam. Ama sevdiklerimi de kolay kolay silmem. Duygusal izler kalıyor hep.
Bana yapılan iyiliğide kötülüğüde asla unutmam
Gerisi teferruat Unutulsada olur
Bebekliğimi hatırlıyor muyum yoksa hatırladığım rüya mıydı bilmiyorum
@Beklenen_şarkı o kadar geçmişe gidebiliyor musun..
Evet
En geçmişte hatırladığın o rüya neydi.
Annemlerin yatağında yatardım bazen yatağın karşısında büyük bir ayna vardı beyaz atlı prens gibi birini görüyordum
Çok ilginç kaç yaşındasın bu anıda.
4, 5 olabilir
Gerçekten çok çok iyi :)
Bence herkesin öyle küçükken sürekli gördüğü rüyası vardır
Ben resetleyerek gidiyorum. Yoksa gidemezdim diye düşünüyorum:)
Göreceli, olayları, yüzleri vs daha iyi hatırlarım ama isimleri veya zamanı daha zor
Ben hiçbirşeyi unutmam. Dün ya da bugün yedigim şeyi unuturum. Ama bana yapılan iyilik veya kötülügü asla unutmam.
Yakın zamanlarımın bazılarını hiç hatırlamam ama küçüklüğümü güzel hatırlarım neler yaptığımı falan yılını hatırlarım mevsimini biraz ama gününü saatini zor 😄😄
Maşallah benimki çok kuvvetli🤤
Faydasını mı gördün yoksa zararını mı?
Sorduğum soruyu bile unuturum
O derece diyorsun 😂
Oyle valla ya djsjndd
Hafızam aşırı kötü. Balık hafızalıyım resmen
Bende ya, aşırı zayıfım bu konuda. Ve bu yüzden başım hep derde giriyor, unuttum veya hatırlamıyorum dediğim zaman bile inanılmıyor mesela 😀
Evet, hatta ben bu konuyla ilgili doktora bile gitmek istemiştim Türkiye’de iken. Arkadaşım da bana benim annemde de var o, beyin doluluğuyla alakalı demişti
Ben gittim bunun için doktora 😂 ama üstünde durmadım unutmak belkide daha iyi diyerek devam 😂
Peki doktor ne dedi canım? Bu sorun neyle alakalııymış? Bunun bir genel nedeni vardır diye düşünüyorum
Bir şeyde demedi ya, herkesin hafıza iyi değildir dedi kan tahlili falan yapalım dedi ama B12 Vitaminde gayet iyi çıktı. Kabullendim bende ama insanlara kanıtlamak zor jshsjd
Anladım canım. Belki hatırlamak istemediğin için hatırlamıyorsundur bazı şeyleri. Hani senin için önemli olmadığından dolayı
Nankörlerin herşeyi hatırlayacak kadar kuvvetli 😂
İyiler nerde😀
Kuvvetli 2-5 10 sene önceki konuşmaları dahi hatırlıyorum
Basit şeyleri unuturum aklımda tutmam lakin 18 veya 20 sene önceki çoğu şeyi hatırlıyorum
kötülüğü hiç bir zaman unutamıyorum o yönden iyi
Hep öyle olur, iyilikler hatırlanmaz doğanın kanunu 😂
🤣🤣🤣 kötü yakaladın beni
😂😂
1 hafta öncesi yok bende flu
Dün ne yediğimi unuttum mesela🙄
Hiç kuvvetli değil
Hemen unuturum 😅
Gerekli gereksiz her şeyi tutuyorum
İsim hafızam çok zayıf.
Çok kötü ama bazı şeyleride hiç unutamıyorum
Çağımızda herkes öyle