Girişken biri misiniz?

Girişimcilikle az buçuk haşir neşir olmuş ve somut bazı adımlar atan birisi olarak şunu söylemeliyim.

Öncelikle girişimci bir insan bunu gerçekten büyük bir motivasyonla yapmalı. Girişimin en büyük adımı fikir geliştirmektir. Bunun için piyasayı, teknolojiyi, siyaseti, bürokrasiyi, regülasyonları, sanayiyi iyi analiz etmek gerekli ve bundan sonrası bir fikir geliştirmek. İnsan düşününce çok fikir geliyor aklına. En başta hepsi mükemmel gelse de çok dikkatli davranmak gerekli bu konuda. Batma riski oldukça yüksek çünkü.

En basta fikrinizi gerçekleştirirken kendi sermayenizi asla ama asla koymayın. Unutmayın bu gibi yerlerde kazanmak önemli. Zira fikrinizin dikkat çektiğini ve gerçekten yapılmaya değer olduğunu kanıtlayan bir şey. Daha da önemlisi bu süreçte size atadıkları süpervizörler sayesinde ne gibi iş planları, bağlantılar, gantt chart vesaire hazırlamayı öğretiyorlar. Eğer ki ürün ya da hizmetiniz bu sürçlerden başarıyla geçtiyse son kullanıcıya sunuyorsunuz. Burası çok önemli çünkü bağlantılarınızın iyi olması gerekiyor ve müşterinize gerçekten güvenilir ve kaliteli bir şirket olduğunuzu yansıtmanız gerekiyor. Zaten piyasaya çıkıp ürününüzü tanıttığınızda piyasadaki talep ve bu talebin ne yönde olduğu da ortaya çıkıyor. Bu durumda ürününüzü modifiye etmek ya da farklı bileşenlere entegre etmek gibi seçenekler ortaya çıkıyor. İlk aldığınız iş çok önemli. Başarıya ulaştığınız anda zaten gerisi geliyor. Piyasanın hacmi ve sizin bu hacmi ne kadar ve nasıl doldurduğunuz bu konuda oldukça önemli.

Girişken biri misiniz?
Girişken biri misiniz?

#ZorundamıyımEfsane ✌1903✔™

Güncellemeler
1 yıl
@KızlarSoruyor soruyu kişilik&karakter konusuna taşmanızı rica ediyorum. Ne yaptıysam sistem vazgeçmedi kızlar bir adım önde konusundan. Bir şeyler yaptım cilt bakıma geçti ama kişilik karaktere geçmedi ya da başka bir yere geçemedi. Yok yani geçmiyor ne yapsak da etsek de geçmiyor yapamıyoruz da ne alakası varsa kızlar bir adım önde konusunda. Ben de şaşırdım O kadar okudum ettim ama kızlarla ilgili bir şey yok fakat konu buraya gidiyor. Acıyın bize eski sisteme dönderin.
Girişken biri misiniz?