Güzel kalmanın, iyi olmanın bazen yük olduğunu... Susmanın her zaman erdem olmadığını... Ve en çok da, herkesin senin gibi düşünmediğini öğretti.

Ee sizden naber topluca iyi akşamlar diyeyim kimler sitede ve bu sorumu okuyor. 💓
Güzel kalmanın, iyi olmanın bazen yük olduğunu... Susmanın her zaman erdem olmadığını... Ve en çok da, herkesin senin gibi düşünmediğini öğretti.

Ee sizden naber topluca iyi akşamlar diyeyim kimler sitede ve bu sorumu okuyor. 💓
İstemediğim şeyleri sevdiklerim kırılmasın diye yapmamam gerektiğini, bana benden başka kimsenin yardım edemeyeceğini, inancımı ve sınırlarımı korumam gerektiğini, kendime ne kadar değer verirsem insanların da bana o kadar değer vereceğini, son olarak da sürekli okuyup kendimi geliştirmem gerektiğini öğretti...
Unutmuşum bu da vardı, arkadaşların geçici olduğunu, ailem kadar kimsenin değer vermeyeceğini öğretti.
Kimseye haddinden fazla değer vermeyeyi, sır olarak paylaştığın şeyin asla sır olarak tutulmadığını, her yüzüme gülenin dost olmadığını, karakter karatekter diye kendini ne konuda öven arşa çıkaran varsa onu tam tersi karaktersiz olduğuna, mutluluğunu herkese söylemeyi gizlemek gerektiği öğrendim..
Her yüzüne gülen insanın samimi olmadığını öğretti. Gün geçmiyor ki şaşırmadığımız bir gün olmasın.. Yüzüme gülen biri, arkamdan uberlikle alakalı bir şey demiş hakkımda mesela dün duydum. Her Kadın her kadının destekçisi değil, kurdudur. Allah kıskanç, iki yüzlü insanlardan korusun cidden..
Kendinden başkasını önemseme.. bu hayatta en değerli sensin dedi... her zaman yaninda olduklar ve seninde bir durum yaşarsan yanında olacaklarını sandığın bak dikkat et (sandığın) insanlarin bir tanesi yanında olmayacak.. o sebeple sen kendine iii bak...
Hayat bana da, insanın bazen kendi sınırlarını belirlemeyi öğrenmesi gerektiğini gösterdi. Herkesin “iyi” tanımı başka, kimse senin gibi düşünmüyor ve bazen güzel kalmak seni yıpratabiliyor. Ama yine de, kendinden ödün vermemek en güzeli oluyor 🌱. İnsanları değiştiremiyorsun ama kendine dürüst kalınca işte o zaman huzur buluyorsun. Akşamının tadını çıkar, güzel insan! 💫
Cevap
15Cevap
Bir şarkıda geçen şu söz ile cevap veriyorum... 🎼🎶 Anlatmayayım ağlarsın, duyanın gönlüne dert kaldı...
Kimseyi kendim gibi sanmamayı herkesin için de bir nebzede olsa ihanet oldugunu kimse için çabalamamayı ögretti
Sınır çizdiğinde değil, onların çizgilerini geçmediğinde değerli olduğunu öğretti. Artık çizmiyorum, direkt çekiliyorum ✋
Pozitif bakmanın gerekli olduğunu öğretti. Daha başka öğretileri de oldu tabi😀
Kötü günler elbet geçiyor ister inan ister inanma ama geçiyor
Hayat bana daha sabırlı, daha pozitif, daha mesafeli ve daha akışına bırakmayı öğretti..
Herkes değişir çıkarları için arayıp sorarlar kimseye güvenmemek arkadaşını doğru seçmek
Kimseye hislerinden bahsetmemeyi , ama henüz tam öğrenememişiz
Yalandan nefret ediyorum diyenlerin en yalancı insanlar olduklarını
Değerli olduğumu. Her şeyden herkesten önce kendime iyi davranmam gerektiğini.
Herkese güvenmemeyi ne kadar zor mücadele etmeyi gerektiğini öğretti Hayat
Kendini düşünmeyi
Ailem dışında herkesin bir gün gidebileceğini kimseye güvenim kalmadı
Arkanda ne kadar kişi varsa Onlar belli bir süreden sonra durmuyor. Kendi başımı çaresine bakmayı.
Kimseye çok değer vermemeyi
Elimizde değil
Herkesin kendimden anlayışsız olduğunu...
Düşünce yine kalk.
Ne olursa olsun, iyi bir insan olmayı seçmeyi
Hızlı giden atın b*ku seyrek düşermiş
Adımını sağlam yere atmasını öğretti.
İnsanların ikinci yüzleri olduğunu
İnsanlara herseyi anlatmamayı
İnsanların bu dünya için gereksiz olduğunu
Tırnağın varsa başını kaşı
Hatalardan ders alınmadığını
Güçlü durmamı öğretti
Söylediklerini bizde öğrendik :)
Tek başına nasıl güçlü olunur... çok şükür