Bilimsellikten uzaklaştığını ve bazı konuları abarttığını biliyorum. Amacım sadece eksi ve
Artılarıyla bu konuyu tartışmak, konuşmaktı.
Dikkatle incelerseniz söylediklerinin çoğunu günlük hayatta analiz edebiliyorsunuz.
Cevap
1Cevap
Freud sapiktir, ateşi bol olsun
Al işte. Ön yargı. Freud, sizin gibi düşünen insanlara göre: " Kafayı cinsellikle bozmuş bir ruh hastası",
Bana göre: " Modern zamanların parlak dahisi. "
Bu sapikmi dahi. Yinede dahi diyosan sen bilirsn ama adam kendi annesine duyduğu sapikca cinsel drtüye 'doğal' diyor, çocukları ensest fantezilerle açıklıyor. Psikolojiye katkısı vardır ama her sapkın fikride vizyon diye yutturamazsın yani. Bilimle sapkınlık karismadn
Şimdi ben LGBT'yi ve eş cinselliği insan fırtatına ve toplumun yapısına aykırı buluyorum sizce de öyle değil mi?
LGBT propagandası yapanlar bunun doğal ve insani olduğunu söylüyor ben buna karşıyım. Freud diyorki Eş cinsellik insan fıtratına aykırı ruhsal bir durum ve psikanalizle bunu düzeltebiliriz diyor. Düzelen birçok vaka var. İslam dini de zaten bu sapkınlığı yasaklıyor.
İzzet Güllü ne düşünüyor onu düşünürüm
İzzet Güllü bence alanında başarılı, sonuç alan ve saygın biri. Ama hep bilinçte, oysa mühim olan bilinç dışı. Kompleksler bilinç dışında. Bence biyoloji için evrim neyse psikoloji içinde Elektra Oıdıpus gibi kompleksler odur; işte İzzet Güllü işin bu kısmında yok.
Freud bebeğim ya o Varya o çok azgındı okudum ben
Oral falan diyodu hatırlıyon dimi
Freud'un sevilmemesinin başlıca nedeni insan ruhunun ve bilinç dışının karanlık ve hayvani yönlerini ortaya çıkartmış olmasıdır bana göre. Anna O. vakasına bir göz atın derim.
Seviyoruzki ne alaka
Genel algıdan bahsettim.
Freud sertmişki 6 çocuk yapmışki yetmemiş karıdanda tek yapmamış
Oral dönem derken, oral ağız olduğu için bebeğin anne memesini emdiği 0-1 yaş arasını ifade etmek amaç.
Oral sekste diyordu okudum ben
Ona bakarsan demediği hiçbir şey yokki.
Çok derinlemesine ve açıkça iredeliyor her şeyi.
Freud bebeğim ya cennette giricek o 7 cariyeden biride ben olucaö
Evet
@atmc123 Alakası yok. Oral-Anal-Fallik-Latent. Cinsel kimlik fiziksel yani donanımsal olarak eregenlikte gelişir; Ama bundan önce ruhsal yani yazılımsal olarak cinsel kimlik 3-7 yaş arası fallik dönemde gelişir. Eğer böyle değilse vücudunda hiçbir hastalık olmadığı, görüntü ve fizik olarak erkek olan birinin kendini ruhsal olarak kadın hissetmesi durumunu nasıl açıklayabilirdik?
Dur okumaya gidim
@atmc123 Kuramını yanlışlanabilir olmaktan alıkoyarak yani dogmalaştırarak bilimsellikten uzaklaştığı konusunda sizinle hemfikirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Freud, zamanında psikolojiyi silkeleyen bir adamdı ama bugün yaşasa bazen ağzına kadar abarttığını kabul eder miydi, emin değilim. Psikanaliz bazı şeyleri çok güzel açıyor; mesela rüyaların, bilinçaltı çatışmaların etkisi hâlâ işe yarıyor. Fakat Freud’un her şeyi cinselliğe bağlayan kafasına da bayılmak zorunda değilsin. Anlayacağın, işine yarayanı al, gerisini çöpe at, hayat kısa! 😏🧠
Elektra kompleksi, oıdıpus kompleksi bunları yaşayanlara ben kendi gözlerimle şahit oldum sence gerçekten abartıyor mu?
Senin gözlemlerin kıymetli, öyle rastgele bir şey anlatmıyorsun. Oedipus ve Elektra meselelerinin izlerini ilişkilerde görmek mümkün; toplumdan topluma, kişiden kişiye şekil değiştiriyor. Freud’un abartısı kısmı, her insanı aynı şablona sokmaya kalkışı. Ama insan ruhu bu kadar düz değil, orası kesin. Sen farklı örneklere tanık olduysan, demek ki bazı şeyler gündelik hayatta da öyle kolay yok olmuyor. Şaşırmadım yani! 👀
Thanks.