•Kadın olmak zor mu?
•Neden zor?
•Neden zor?
Zor
Kolay
Asıl erkek olmak zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de kadın olmak, sokak ortasında dövülen hatta öldürülen olup, öpüşen olunduğunda toplumca tepki gösterilen olmaktır.
kadın olmak ya kocaya, ya hocaya mantığında olan insanların arasında yaşayıp, hayalleri ardında koşan, daha doğrusu koşmaya çalışan olmak...
kimi zaman etek boyu ile namusu ölçülen, kimi zaman başındaki bir eşarpla yargılanan,
kendine bakmasa kezban denilip, baksa fahişe olup, piercing taksa potansiyel verici olandır.
nitekim zordur. insana bile sadece insan olarak bakılmazken kadınlar bin parçaya bölünür.
Kadın olmayı zor kılan şey bence biz erkekler olmalı (?)
Nedir o çarpık zihniyet (?)
Evinin kadını, cocuklarinin annesi, yatakta fahişe olman gerekiyor.. Gece 10 11 de disari ciktigimizda yiyecekmis gibi bakip, laf atanlar oluyor. Kizlik zari diye birsey var, istemeden de olsa bir sekilde bozuldugunda o* damgasi yiyorsun, anlatsan da yalan söylediğin düşünülüyor. Erkek istediği gibi istediği şeyleri yaparken kadına sınır konuluyor. Eğlenmek icin club'a gidiyorsun, o* damgası yiyorsun. Sevdiğinle öpüşüyorsun, o* damgası yiyorsun. Ve sayamadigim cok sey var. Kadin olmak sence zor mu?
Bence kadınlığı zor kılan şey , biz erkekler olmalı (?)
Öyle gibi.
Biz erkeklerde maalesef at gözlüğü vardır...
insan olmak cok zor.
toplumun üzerindeki agir yükün etkileri bazen bizi insanliktan uzaklastiriyor. manipülasyonlar bizi farkli davranmaya itiyor buda karsi cinsin veya diger insanlarin isemedikleri kararlari vermelerine veya karar verememelerine kadar variyor. ama genelleme yapmaz isek. egitim düzeylerinden ve ekonominin carpik olmaisndan dolayi bazi kadinlarin TR'de isi daha zor.
Çok güzel bir görüş yaptın teşekkür ederim :~)
la bu kadınlara çok açıyorum ne beyin var ne mantık mal gibiyaşıyorlar
Nasıl yani neden böyle bir düşüncen var bize biraz acar mısın (?)
Cevap
9Cevap
Kendine sürekli bakmak zorundasın bakmadıgın an dışlanmaya başlarsın.
Okuman koca elıne bakmaman gerek baktıgın an itilip kakılırsın.
Ağdası kaşı bıyığı var
Regl dönemi var
Doğum sancısı var
Kızlığını evlenene kadar koruman gerek
Elalem ne der dedin var
Evlenene kadar anne baba sozunden dışarı çıkamazsın evlendikten sonra kocs sozunden çıkamazsın.
Evi geçindirmen bakman gerek temizlik yemek hepsi sende.
Çocuğun olduğunda onu eğitmen bilgilendirmen ona örnek olman gerek
Vs vs vs aklıma gelenler bunlar.
Kadınlar doğa kanunu mu böyle işleri zordur yoksa biz erkekler mi baskıcıyız.
Canım oda nazarınız oluversin :~)
Görüşün için teşekkürler :~)
Eger okursan kariyerin olursa cok calisirsan saygın ortamlara girersin. Bekareti önemsemeyen erkekle tanisirsin. Ki kültürlü o erkekler senin yemek yapma görevinin olmadigini soyler
Bakirelik önemlidir he nasıl önemlidir eğer yanlışlıkl mas. Sırasında bozulma varsa sorun olmaz önemli değil derim ama benden sonra başka yatakta olmuş ise önemlidir derim. Çok ciddi oldum sanki :) inşaallah okur ve ciddi kariyer sahibi olurum:)
Başkasıyla birlikte olmuş biriyle evlilik yaparmısın?
Aynı düşüncedeyiz... Görüşün için teşekkürler :~)
Umarız öyledir :~)
Zor : Özgür olmamak akşamları dısarı çıkamamak cinsel obje olarak gorulmek kiyafetlerinle yargilanmak makyajinla yargilanmak bakislarinla yargilanmak namus kavraminin sadece kadina aitmis gibi davranilmasi hizmetkar muamelesi gormek ezilmek susturlumak gucsuz pasif konumunda olmak hamilelik regl ve sancilari tuyu kili... say say bitmez be kardesim.
Zordur ya, her ay 1 hafta regl ile uğraşmak. Yazık kızlara.
Bir o var zaten :D
Tara saçını çık dışarı 😄
Zor tabiyiki her seferinde aynı şeyi söylüyoruz sormayın artık.
İlk defa sordum kusura bakma
Kadın olmak zor mu konu başlığı icerisinde cok yan baslik var. Kadin olmak kolay derim cunku erkek olmadim. Bir seyi bilemeden kiyaslama yapamam. Fazla ciddi oldu sonuna gulucuk koyup iyi gunler dilim bari :)
Ülkede erkeğe ve kadına şiddeti eşleştirerek cevap verebilirsin iyi günler dilerim :~)
kıçını salla, herkes senin. ama erkekler öyle değil :D sabaha kadar sallasa anca beli kas yapar :D
Bumu yani
Turkiye burasi kadinlarin cehennemi diyebiliriz özetle
Kadınlara türkiyeyi cehennem kılan nedir
Cinayetlet şiddet aşagilanmalar küçük gorulmeler bir suru sebep sayabiliriz
O zaman kadınları küçük düşüren sebepler biz erkekler diyebiliriz (?)
Evet kesinlikle hemcinslerimiz
Kadın olmak istemezdim, düşün yani zorluğunu =)
Nesi zor anlat hele anlat anlat :D
C yi seçen tek pembeyim heralde
Bende merak ettim kim bu seçen kişi diye :) erkeklik mi zordur diyorsun (?) nedir zorluğu
kadın dırdırı çekilmez be
Benim kadınım dırdır yaptığı zaman yapışır dudağına sustururum o konu basit 😄
çözümü buldum zannediyosun genç
Kız yoksa yanlış mı düşünüyorumm
Hemde ne yanlis :)
Korkutmasan nolcek yaniiii :)
duymazdan gelirsen bişi olmaz :)
:~)))) tamam öyle yaparım görüşün için teşekkürler
erkek olmaktan çok daha zor
Zorlukları nedir
Zorluğuda var kolaylığıda
Nedir onlar?
Zor çünkü regl oluyorsun, doğum yapıyorsun (doğumdan sonra kilo alıyorsun), namusna dikkat etmek zorundasın (Erkekler gibi rahat değilsin bu konuda, erkeğin elinin kiridir çünkü. Mesela benim bir tanıdığım ağaçtan düştü ve sırf bu yüzden boşanmış bir insanla evlendi.. Ama bazıları anal seks yapıyor sadece o haltı yemiyor, bakireyim diye geçiniyor..)
Kolay çünkü askerlik yok, okumak zorunda değilsin ama bir erkek çalışmak zorunda okumak zorunda.. Kadın için böyle bir mecburiyet yok, tabi herkes okumalı, eğitim şart..
Peki erkek olmak zor mu? Zorlukları ve kolaylıkları nelerdir sence?
Bayanların daha çok sıkıntıları olduğu doğrudur.. Erkeklerin ise askerlik gibi zor bir sıkıntısı vardır :) bir diğeri ise evini geçindirme o evin direği olma gibi bir zorunluluk vardır.. Gerektiğinde sosyal hayatı geçtim uykusundan feragat ederek o evi geçindirme zorluğu vardır.. Çocuklarını büyütme sorumluluğu vardır..
Asıl ben teşekkür ederim
kadın olmak masallarda bile zor
Nedir zorlukları?
Erkek olmak çok. zor yav :)
Neyi zor l*n :D
Zor.
Zorluğu nedir?
Kadın olmak daha zor
Ne zorluğu var mış
Evet.
Nesi zor?
Zor kadın
Nedir zorlukları?
Bence kolay ve güzel
Anlatır mısın bize güzel yanlarını? çünkü herkes zor dedi.
zor tabi
Zorluğu nedir anlatır mısın?
Zor.
Nedir zorlukları?
bu ülkede zor malesf
Nedir zorluğu?
Şu periyodik günler olmasa sıkıntı yok da
Kadınlığı zor kılan tek şey regl mi?
Zor ama seviyorum
Zorlukları nedir anlatır mısın (?)
Doğum, regl, ağda vs
Bunlar erkek olmaktan daha mı zor kılıyor (?)
Zor dostum.
Zorluğu nedir anlatır mısın?
Asıl erkek olmak zor
Anlat zorluğunu
zor..
Zor yanı nelerdir (?)
asıl erkek olmak zor
Neymiş zorluğu :D
ev geçindirmek yetmezmi
Teşekkürler görüşün için :)
Kadin
Olamaz