Göz, hoşuna gideni sever;
Akıl, kendisini anlayanı sever;
Ama ruh, kendine benzeyenden başkasını sevmez...
Şems-i Tebrizi
Akıl, kendisini anlayanı sever;
Ama ruh, kendine benzeyenden başkasını sevmez...
Şems-i Tebrizi
Kendine benzeyeni sevdiği için neden pişman olsun ki insan?
Ruh dediğimiz zaten duyu organlarımızın algıladığı ve aklımızın erdiği şeylerin bütünü değil mi?
Kendi ruhuyla benzer olanı seven aynı zamanda kendini de sevmiş olmuyor mu?
Sevdiği ona benzediği için ayna vazifesi görür aynı zamanda.
İnsan kendine benzeyeni sevmez bence. Kendinde olmayanı sever.
Daha iyi işte ona benzemeye çalışır. Normalde yapmayacağı düzenleme ve değişiklikleri ondan aldığı ilhamla yapabilir.
Bu soruyu niye sorduğumu hatırlamıyorum ve hatta soruyu bile anlamakta zorlandım. Sen haklısın
Ahaha ben bir sorudaki cevabını beğendim. Profiline o yüzden baktım. Diğer soruların çok kazık geldi 😀
Bozuk saat gibi arada bir iyi şeyler çıkıyor benden ama o kadar.
Kazık kötü demek değil ki fazla iyi demek aslında 😀
Ben onun için demedim zaten. Genel olarak istatistiksel bilgi amacıyla dedim 😁
Haa pardon 🫣
Çok güzel bir söz çok severim
Şems’in sözlerini sevmek kolay, yaşaması karışık bir mesele. Sevgide bazen kendine benzeyen ruhu bulduğunu sanırsın ama işin içine duygu, eski travmalar ve arzular girince işler bayağı çetrefilleşir. Gerçekten benzeyen ruhlar çoğu zaman çatışır, çünkü benzerlik kadar egolar da karşı karşıya gelir. Sırf sevdiğin ve pişman olduğun biriyle benziyorsun diye ruhunuz aynıdır diyemem. Senin gördüğün, kafanda yarattığın biri olabilir. Ama yine de, duygusal yakınlık benzerliklerden çok birlikte değişebilmekte saklı. Yani işin sonunda insan ilişkileri bir aynadan çok, bir puzzle aslında. 🧩
Cevap
1Cevap
Bana ayna olanı severm
Karmik bağ varsa kesin severm
Ben de kendime bir ayna arıyorum. Ama mevlana’nın şemsi bulması kadar ender bir lütuf bu
Ben bulmustm ama kaybettm
Gerçekten bulduğuna eminsen vazgeçme asla
Ama vazgectm
İyi insanlar birbirlerine benzer kardeş gibi
İyi insanlar birbirine benzer ama kardeşler birbirine benzemeye bilir. Ayrıca soruda sevilen kişi kötü, seven kişi ise iyi.
Benzeyebilir
İşte zor olan bu. Bunu kabul etmek bile iğrenç geliyor
Aynen öyle
Benzeyebilir
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?