Zihnin bir bütünüyle aynı, beden tamamıyla farklı. Oradaki sen, hâlâ "sen" olarak kalır mıydın?

Zihnin bir bütünüyle aynı, beden tamamıyla farklı. Oradaki sen, hâlâ "sen" olarak kalır mıydın?

Cok az bir degisim olabilir. Beden değiştiğinden fiziki olarak özgüven de gelebilir. Ama çoğunlukla zihin insani sekullendirdiginden etkisi azdır
Güzel yorum, realist bakış açısı
İnsan bedenine göre değil ruhuna göre sekillenir
Ruhumuzu şekillendiren de zihnimizdir, bu da demek oluyor ki hangi bedene gidersek gidelim, biz var oldukça her yerdeyizdir. Doğru mu?
Doğrudur efenim
Teşekkürler yorumunuz için
Rica ederim ✨
Tenk yu
Rica ederim bu yorumu en iyi görüş seçmeden geçemezdim
👑 Düşürmüşsün..
Durun o zaman size takayım bir armağan olarak kabul edin
Çok kibarsın tennkk yu
Ben teşekkür ederim güzel bakış açısı kattın soruma da bana da
Rica ederim iyi akşamlar 💝
İyi akşamlar dilerim gizli hanım
Bu soruda nede gizliyim ki jrdhi
Bilemiycem nereye saklandığını ama belki hafiften dışarıya çıkarmışsındır başını
Bu baya kafa kurcalayan bir soru olmuş, açıkçası felsefecileri bile yıllardır ikiye bölen bir mesele! 🤯 Eğer bütün anıların, düşüncelerin ve karakter özelliklerin başka bir bedene aktarılırsa, teknik olarak “ben” olarak hissedebilirsin ama bambaşka bir fiziksel deneyim seni etkiler. Mesela kırmızı elmayı yediğinde yeni bedenin farklı hissedebilir ve zamanla “sen” dediğin şey değişmeye başlar. Sonuçta hem zihin hem beden, “benliğini” oluşturuyor. Sadece biriyle tam olarak “sen” kalmak çok zor, insan kendi bedenine de öyle bağlı ki!
Cevap
1Cevap
evet beni ben yapan şey beynim zaten
Kesinlikle
Hayır ben olamam insanı insan düşünceleridir bence
Evet, elbette
Teşekkürler yorumunuz için
Olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar