Kişilik nasıl deforme olmaya başlar? İnsanların buna etkisi var mı? Bir insan kendi küçük beyin hapisanesinde neler üretebilir? İnsanlarla etkileşime girmemiş bir kişilik , en doğal olanı mıdır?
Kişiliğinin bir kısmını insanlarla paylaşmak risk taşır mı?
Başkalarıyla sağlıklı etkileşimler kurmak, o kişi de sağlıklıysa bireyi çok iyi yönde geliştiriyor. Ben düşündüğünü söyleyen ve karakterini ortaya saçan biriyimdir. Bu bana göre riskten ziyade kâr çünkü böyle olmak zaman ve enerjiden çok büyük tasarruf sağlıyor herkes için. Tabii kötü kişiliği veya sakıncalı ilgileri olan biri olsam iş değişirdi. Sonuçta zihnini başkalarıyla paylaşmak herkesin lehine olacak bir özellik değil ama yapabilene faydası büyük.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok güzel noktalar belirtmişsiniz elinize sağlık. Evet sağlıklı bir iletişim kurmak olumlu yönde gelişmeyi sağlıyor. Açık olmakta enerji tasarufu artı zaman kaybı daha az oluyor
Buna çok katılmıyorum.. İnsan sosyal bir varlık elbette etkileşimler olacak lakin burdq önemli olan kendi kişiliğinizi bilip farkında olup koruyup.. Doğru şeylerle beslenmek.. Bu sizi bozmaz.. Aksine olumlu etkilere ilerleminizi sağlayabilir.. Ben lendimin ne olduğunu biliyorum o yüzden diş faktorlerdenden ya da olumsuz düşüncelerden etkilenmiyorum.. :))
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Sanırım kendini bilmek konusunda biraz eksiklik çekiyorum.
Eksiklikten ziyade her şeyin zamanı var kendini tanıma süresi var emin olma netleşme süresi.. Bazılarında dqhq hızlı oluyor bazısında daha gec.. Ben aileden şanslıyım hata yapma konusunda engin sınırlar açan bir ailem vardı. Koşulsuz destektiler buda biraz gelişimi hızlandırdı :))
Risk mi? Tabii ki! Sen kişiliğini insanlara açtıkça, ona dokunulmasına da izin veriyorsun 🧩 Herkesin yarası var, bazıları başkasının karakterini kendi çıkarı için eğip bükmekten çekinmez. İnsanlarla temas etmeden “en doğal” kalmak da koca bir yalan olurdu; çünkü kendimizi ancak başkalarının aynasında görerek tanırız 🎭 Kendi içimize döndükçe hayal gücümüz güçlenir ama sosyal temas olmazsa psikolojimizi de sağlam tutmak zorlaşır. O yüzden risk olmadan gelişim, etki olmadan gerçeklik de olmuyor.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Belkide en iyisi olduğu gibi kalmak kendi icindeki fikir, kendi içinde kalmalı. Globalleşme iyi miki
Senin yaşınla birlikte gelen bilgelik cidden kıymetli ama unutma; içine kapanırsan hayattan da kendinden de çalarsın. 🚀 Globalleşme sıkıntı yaratabiliyor evet, ama sadece kabuğa çekilmek hiç çözüm değil. Herkes gibi senin fikirlerin de dünyayı değiştirebilir, küçümseme sakın.
Kendimi fazla açınca savunmasız kalmış gibi hissediyorum. Sanki her yerden vurulabilirmişim gibi, sanki kendimi herkesin kucağına atmışım gibi. Kendi kendimi düşüncelere kaptırıp ataklarımı tetikliyorum, son zamanlarda üst üste geçirdiğim için çok yorucu oluyor
Sanırım ne demek istediğini anladım ama bunu başta kontrol etmek senin elinde. Bu hiss neyden oluşuyor. Beyin gerçeklik algısı yani aradaki engelleri kaldırınca oluor nası yani?
Mesela benim sana ulaşmam için adını , olduğun yeri , semtini kısaca adresini bilmem lazım. Bu ilk sıkıntı
Benim maddi durumum uzaklığım diğer finansal durumum falan bunlar ikinci sıkıntı.
Yani temelde sana ulaşabilmek için pek çok şeyin bilinmesi gerek. Bütün bunları bir tarafa at
Konuşmadan önce şu ve şu konuda bilgi vermeyeceğim tarzında kendine telkin edebilirsin. Konuşma sırasında o konuya geldiğinde daha yumuşak bir geçiş yapara nazikçe reddedebilir ya da değiştirebilirsin.
Ha beyin aradaki sınırları görmezden geldiği zamanlar oluşuyor atakların ama gerçekte bir sürü sınır vardır bunları kendine hatırlatarak rahatlayabilirsin bence
İşte olay tamamen beyinde bittiği için yapamıyorum. Hani beynim bana ihanet ediyor gibi ve karşı da koyamıyorum. Mesela bunların hepsini biliyorum ve diyorum ki hayır öyle bi şey olamaz, ya da ne olabilir ki herkes bunu yapıyor diyorum ama devreye öyle senaryolar giriyor ve kılı kırk yarıp öyle yerlerden ihtimaller koyuyor ki elim ayağım titriyor midem bulanıyor. Kendime hep sınır koysam da bazı şeyleri söylemek zorunda kalıyorum ya da kendime engel olamıyorum hani zaten o da yapıyor şu da yapıyor ben yapsam ne olur ki derken bitik bi durumda buluyorum kendimi.
Arada ki sınırları ısrarla gösteriyorum bak olamaz diyorum ama bu defa karşıdaki kişinin hayatını önüme koyup bak diyor eğer ona bi şey olursa en büyük sorumlusu sensin. Senin bütün hayatını benim sorumluluğum yapmaya başlıyor ve o kadar yoğun ve ani oluyor ki inanmış buluyorum kendimi reddedemiyorum. Dış dünyaya karşı kapanıp sadece en ama en yakınlarımla konuşmaya çalışıyorum. Kâbus gibi bi durum bi süredir geçirmiyordum ama geçen hafta bi olay yüzünden tetiklendim artık herhangi bi şey eylem ya da düşünce boğmaya başlıyor nefes alamıyorum yine başa döndüm : )
Hımm anlıyorum. Belkide bazı şeylere bağışıklık kazanman lazım. Ben mesela kontrolcüyüm yani neredeyse hayatımdaki herşeyi kontrol etmeye çalışırım. Geçen gün bunun imkansız olduğunu anladım yani ister istemez bir şeyler benim kontrolum dışında olcak...
Nefes almam, kalp atışlarım aksi olmadığı müddetce yaşamak gibi.
Yavaşta olsa gelişme kaydedince bunların hepsi geride kalacak. Kim beni napsın yani. Veyahut sıradan bir hayat yaşayan başka birini. Bir şeyler tetiklenmediği müddetce hayat norlam ilerleyecektir başka şansı yoktur yani.
Ben atak geçirdiğim süre içinde her şeyi herkesi kontrol etmek istiyorum ama onun dışında rahat biriyim. Dediğin gibi ama bilmiyorum o an öyle bi oluyor ki bütün mantıklı düşünceler suya düşüyor yok oluyor bi anlamı kalmıyor. Bunu kontrol etmeyi öğrensem aslında daha hafif geçiririm ama öğrenemedim bi türlü. Ya da en basiti ilaç alıp en hafif düzeyde geçirmek ama onu da istemiyorum zaten düzenli kullandığım bi ilacım var. Bununla yaşamayı öğrenmem gerekiyor zor da olsa. Diğer yandan dediklerin de fazla mantıklı şeyler : ) Teşekkür ederim yazdıkların için gerçekten, özür dilerim gün aşırı yoğun ve gergin geçti benim için de görmedim yazıyı, telefona bakacak ne vaktim vardı ne de isteğim 🙏🏻
Rica ederim , özür dilemene gerek yok rahat ol relax.. bende bakamadım doğru düzgün sınavlar için çalışma yapıyorum. 26 sına kadar bir kaç dersi bitirsem iyidir.
En İyi Cevaplar