➤𝘚ü𝘳𝘦𝘬𝘭𝘪 𝘱𝘴𝘪𝘬𝘰𝘭𝘰𝘫𝘪𝘴𝘪 𝘣𝘰𝘻𝘶𝘬 𝘬𝘪ş𝘪 𝘢𝘴𝘭ı𝘯𝘥𝘢 "𝘺𝘢𝘴 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘺𝘰𝘳" 𝘰𝘭𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘳 𝘮𝘪? ༺𝕱𝖆𝖓𝖙𝖆𝖘𝖙𝖎𝖈༻

➤𝘚ü𝘳𝘦𝘬𝘭𝘪 𝘱𝘴𝘪𝘬𝘰𝘭𝘰𝘫𝘪𝘴𝘪 𝘣𝘰𝘻𝘶𝘬 𝘬𝘪ş𝘪 𝘢𝘴𝘭ı𝘯𝘥𝘢 "𝘺𝘢𝘴 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘺𝘰𝘳" 𝘰𝘭𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘳 𝘮𝘪? ༺𝕱𝖆𝖓𝖙𝖆𝖘𝖙𝖎𝖈༻
Olamaz. Psikolojinin bozukluğu toplumda uyum sorunlarını beraberinde getirir. Yani bir bireyin psikolojisinin bozuk sayılmasındaki kıstas kişinin morali değil, hayata ayak uydurup toplumla uyum içinde yaşayabilme becerisidir. Eğer bunu yapamıyorsa kişinin psikolojisi bozuktur. Yas ise sadece doğal bir duygudur. Depresyona dönüşürse intihar eğilimi, sürekli yatma isteği, izolasyon gibi etmenler kişide meydana gelir ve kendini toplumdan soyutlamış olur.
Bu sorduğun şey bazen kimsenin aklına gelmez ama psikolojisi bozuk gibi görünen pek çok insan aslında içten içe yas tutuyor olabilir. Yas dediğin öyle illa birini kaybetmekle sınırlı değil; hayal kırıklığı, biten bir ilişki, kaybedilen fırsatlar da insana yas tutturur. Sürekli hüzün, öfke ya da boşluk hissi varsa, altında işlenmemiş kayıplar olabilir. Merak etme, zamanla ve farkındalıkla bu duygular hafifler. Biraz sabır, biraz kendine şefkat şart 🌧️💔
Cevap
7Cevap
Geberiyor haberi yok xdd helva yeriz iyi olur
Yaş sürecini sağlıklı atlatamadığı için kronik depresyondadır
Evet olabilir ama yas tutmak çözüm olmayacağını er geç anlayacaktır.
Oha bunu hiç düşünmemiştim
Arkadaşım itiraf etti bunu sürekli psikolojisi bozuk kişidir.
Ben de itiraf ediyorum doğru söylüyor ahshj
😄
sanmıyorum malum kimsesi olmadığı için depresyondadır kurtulması için insanlarla bağ kurması yeterli olacaktır düşüncesindeyim
Hayır bence. :))
Bugün arkadaşım itiraf etti bunu yas tutuyormuş kimseye diyemiyor
Bilemedim o zaman, kendim için hayir dedim 🙃
İnsanlar neler yaşıyor neler
Biliyorumm 🙃
Munkundur tabi
Tam dediğin gibi bacım
Evet hiç bitmeyecek bir yas tutuyor..
Aile baskısıdır o, kendimden biliyorum
evet kaybetmis oldugu duygularjnin mesela
Sürekli yas tutuyorsa da bozuktur zaten
Olabilir