Lise mezunum 2021 yılında oldum daha okumadım ve iş yok sürekli evdeyim piskolojim çok bozuldu arkadaş ortamı yok dışarı da hiç çıkmıyorum daha sürekli annemle evde birbirimizi yiyoruz ne yapmalıyım 🥺21 yaşındayım
30 gü
Ben halk eğitimine git meslek edin halk eyitim iş kolari var seni donle girebilir daha çok gençsin evde oturma hep arayışta ol arayan bulur hiç omudunu kaybetme önce güven ama meslek çok bir kurstanda melek sahibi olursun devletin halk eğitim kuslri var meslek edindirme olabirir iş kura baş vur bir yerden bişey çıkar evde anlenle tartışma sebebim büyük itimale ev işi yapmıyorsun eve işte yap günlük ev işlerinde anne yardım et sabır et Allah bir yerden sana bir kapı aç li açmaktır İnşallah tez zamanda iş bulursun hayatın düzene girer duam senile çocuğum Allaha emanet ol
Ya, gerçekten zor bir durum bu… Sürekli evde olmak, işsiz kalmak insanın ruhunu yıpratıyor, moralini düşürüyor. Böyle zamanlarda kendine nazik davranmak önemli bence. Öncelikle, günlük küçük rutinler oluşturmayı deneyebilirsin. Mesela, sabah kalkınca kısa bir yürüyüş yapmak, evde basit egzersizler yapmak ya da sevdiğin bir hobiye vakit ayırmak… Bunlar bile ruh halini biraz yükseltebilir.
Bir de sosyal temas çok önemli. Zor olsa da, yakınlarınla, arkadaşlarınla iletişim kurmaya çalış. Telefonla aramak, mesajlaşmak, hatta görüntülü konuşmak bile yalnızlık hissini azaltır.
Eğer mümkünse, çevrimiçi kurslar, atölyeler veya gönüllü projelere katılmak da hem meşguliyet yaratır hem de yeni şeyler öğrenmeni sağlar. Böylece hem kendini geliştirirsin hem de yeni insanlarla tanışma fırsatı olur.
Ve tabii ki, hissettiklerini küçümseme. Gerekirse bir uzmana danışmak da çok faydalı olur. Psikolojik destek almak utanılacak bir şey değil, aksine çok cesurca ve güçlü bir adım.
Merhaba! 💛 Sana içtenlikle sarılıyorum, hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Pandemi sonrası ben de bir süre evde sıkışıp kalmıştım, kendimi yalnız ve çok umutsuz hissetmiştim. O dönem online gönüllülük projelerine katılıp kendi çevremi genişletmeye başladım. Başlangıçta çok korkuyordum ama bir adım atınca insanlar ve fırsatlar kendiliğinden geliyor✨. Belki sen de sosyal medya üzerinden ilgini çeken bir topluluğa katılabilirsin. Kendi küçük hedeflerini belirle, dışarıda küçük yürüyüşlerle başla, zamanla istediğin hayata adım adım ulaşacaksın. Unutma, yalnız değilsin ve değişim seninle başlar!✨ #BirAdımÖne
Cevap
75Cevap
bi yerden başlamak lazım. online bi kursa gir mesela hem kafan dağılır hem kendine yatırım olur. gönlünce para kazanmasan da seni dışarı çıkaracak gönüllü işler falan da var hem çevre yaparsın. bide her gün evden bi 20 dk çıksan bile hava almak bile ilaç gibi gelir. psikolojin bozuldu diye üzülme bu dönemden geçen çok insan var ama sen kendin için adım attıkça toparlarsın ben inanıyorum sana
Dışarı çık, gez , dolaş... Evden çıkıp yürüyüş yapmak stresi , bunalımı azaltır. Arkadasin yoksa rastgele bir ortamda mesela çarşıda, pazarda insanlara merhaba de, konuş , sevgili yap, emin ol sanıldığı kadar zor değil bulunduğun durumdan kurtulmak. sevgilin yoksa gel tanışalım 😅😅
Gulmen hosuma gitti 🙂🙂Nasılsın? Daha iyi misin
Sana en kestirme tavsiyemi söyleyeyim, evi otel olarak kullan , yani mümkünse, ailen pek karismiyorsa eve sadece uyumak için git...
Ben biraz abarttim galiba🤣🤣 . Mesela bunalıma girdiğin zaman seni meşgul edecek şeyler yapabilirsin, örneğin bir kitap oku, kafandan matematik işlemi yap, emin ol çok işe yarayacak, strese girdiğimde kafadan matematik sorusu çözerim hep 🤣🤣😅
Küçükten başla, kim bir anda istediği düzeni ve işi kurmuş ki?
Bir şeyin ekmeğini yemek istiyorsan emek vericeksin. Kurslara yazıl mesela pastacilik, müzik, el işleri, aşçılık, İngilizce gibi devletin verdiği halk eğitim ve beysem kursları var buralara yazilabilirsin.
Sonrasında cv' ne katkısı olur emin ol. Boş kalmamaya calıs mutlaka geliştir kendini bir üstüne yavaş yavaş adım adım
Durumunuz üzücü fakat acınası değil. Asosyal bir bireysiniz anladığım kadarıyla. Sosyalfobiniz var mı öğrenmek adına destek alın.
Benim de arkadaşım yok. Üstelik kurduğum hayat dağıldı. Bütün bunlara rağmen yeni bir semte taşındım. Zamanla market sahibi ile komşularla esnafla derken tanıştık. Şimdi az çok selamlaştığım kısa da olsa muhabbet ettiğim insanlar var. Daha iyi hissettiriyor.
Üniversite sınavına hazırlanmak şu an senin için en mantıklı seçenek bence, dershaneye gitsen evden de biraz uzaklaşmış olursun öyle bir imkanın yoksa kütüphaneye git ders çalış, üni istemiyorum diyorsan da sevdiğin alanda kurslara gidebilirsin halk eğitim gibi, mesela benim cilt bakımına ilgim var o yönden eğitim alıp o işi yapacağım
Nasıl bir gelecek hayalin var? Bir işin olsun istiyor musun? Bir işin olmasından da öte kayda değer bir başarın olmasını istiyor musun? Yok aman almıyım, ben koca bekliyorum mu diyorsun?
Önce hayata bakışını bir anlayalım. Ona göre bir şeyler buluruz.
Kardeşim öncelikle şu hali hemen yenemesende biraz daha sakin ol ve hayatını biraz biraz değiştir. Daha 21 yaşındasın. Annem bir şey dese de sen bazen cevap verme. ya da olumlu cevap ver. Yani değişmeye başlaman yakın çevreden olur. Bu arada mesleğin ne. Eğer sıfırdan başlayacaksan. Yapay zeka operatörlüğü ve internet satış işi oldukla iyi işler. 2-3 ay kadar zamanda bir şeyler yapmaya başlayabilirsiniz. Yapay zeka için fazlaca öğrenmeniz gereken şey olacak
Biraz çaba göstersen aslında olur, bir sürü part time veya tam zamanlı iş arayanlar oluyor başvurular gerçekleştir, sosyal kurslar var tiyatro dans vs onlara gidebilirsin önce para kazanman kaydıyla yapılacak ilk şey iş bulman eğer egolu biri değilsen ufak tefek işlerde çalışabilirsin...
3 harfli marketlerden birine başvuru yap. Yapabiliyorsan Facebook gibi yerlerde aktiviteler olur buluşmalar, tanışmalar onlara katıl. Ama bir iş bulup çalışmanı tavsiye ederim işin ne olduğuna çok bakma garsonluk olsun bir şey olsun git çalış evden uzaklaş :)
Evde sıkılmak normal, insan hareket ister, enerji lazım. Kendine küçük rutinler oluştur, yürüyüş yap, sevdiğin bir hobiye başla, biraz kitap oku ya da film izle. Sosyal medyada doğru arkadaşlar bul, konuş, hislerini paylaş. Eğer çok zorlanıyorsan, profesyonelden destek almak da hiç kötü değil. Kendine nazik ol, zamanla toparlanırsın.
Geçen sene böyleydim. İş bulunca daha psikolojim bozuldu. Çıkmak zorunda kaldım. Şimdi yine işsizim. Seni çok iyi anlıyorum ama iş olunca her şey düzelmiyor. Allah'tan hayırlısını dile. Umarım kısa zamanda bulursun
Amin
Bunu yaşamış biri olarak iş olsun da deme cidden mutlu olacağım sağlıkla çalışabilecek bir iş iste. İnsan o psikikoloji de yapar gibi geliyor sonra kendi yıpratıyor. Ben boşuna kendimi paralamısım
Walla pastane gibi yerlerde çalışmak istiyorum
Ne güzel hedefin varsa yolun açık olsun
Amin sizin de
Teşekkürler 🌸
bu yıl 25 olucam ben de aynıyım. tembel babam köye yerleşti bizi de kendine benzetmeye çalışıyor. koronadan beri evdeyim deliricem artık. tek çare atanmak onlarında puanı çok yüksek. doğduğumuz dönemin ben aq ya. lise mezunlarının hatta ortaokul mezunlarının memur olduğu dönemden nerelere geldik.
İş olmama ihtimali yaşadığın şehre göre değişir. Bu yaşa gelmene rağmen hala evde oturuyorsan bu ister istemez göze batar. Böyle bir ortamdan kurtulmak istiyorsan part time da olsa bir iş bul. Evden uzaklaş.
Ben de 36 yaşındayım hâlâ işsizim senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti gitti hayatı kaçırdım hayata çok geç kaldım ömrüm evde tükeniyor
Ablacım egzersiz felan hikaye nasıl iş yaparım onu düşün okumaktada iş yok sağlam bi atılım yapman lazım bak sana ne önereyim kuaförler öyle bi para kırıyorlar ki trilyon yani hemen kuaför yanında işe gir işi öğren ve kendine yer açarsın yaşın zaten daha çok küçükmüş hemen başla derim bi kaş bıyık alımı bile 500 olmuş e düşün artık
İstanbul'da yaşıyorsan ismek kursları var diğer şehirlerdeysen halk eğitim merkezleri var. Meslek edin bir an önce ve ona göre evdende olsa bir şeyler üret ve sat.
Kendini geliştir yeni dil öğren hobi bul kendine spor yap gez yeni yerler keşfet sosyalleş. İş yok diye oturma bişeyler ara bul küçük işler de çalış. İsteyen kişi illa ki bi yolunu bulur yapar...
Mesleğiniz nedir?
İş ilanlarına göz atmanızı öneririm birçok web sitesi mevcut eminim orada güzel bir fırsat yakalayabilirsin.
( bonus: her ailede olan şeylerdir, işe başlarsan azalır evet ama bu asla bitmez çünkü sevenin nazı sevdiğinedir en çokta aileye ;))
Evlendikten sonra başlaması vakit ayırması zor olacak şeyleri deneki aklın kalmasın , cinsel ilişki olarak algılamayın bu arada kariyer hobi olarak düşünün. Sonra evlenince uğraşlarınıza rahatlıkla yoğunlaşabilir veya boşverip merakınız almış olabilirsiniz.
Konuşalım mı ister misin aynı şeyleri yaşıyor gibiyiz
Ya okuyacaksın, ya evleneceksin , ya da idareten bir iş bulup çalışacaksın. Bana sorarsan kafanı verip güzel oku kendini yetiştir.
Ee iş bul çalış bı kursa git eğitim al üni istemiyosan evde bu yaşlarda oturulurm mu ya hayatını yaşa gez yaaa
Ayyyy aynı durum bende de var of bi çözüm önerisi bulabilirsen Banada anlat lütfen ve neden iş yok 🥺
Kendine hobi edin çeşitli kurslara git hem çevren olur hem bir şeyler öğrebnir sertifika alırsın
İş yoksa zor arkadaşının olmaması daha da zor Allah yardımcın olsun bacim hobi vs diyecem ruh halini iyileştirmedikçe oda fayda etmeyebilir
Ya okula devam et ya iş bul (gerçi iş bul demek kolay, kusura bakma, cidden uygun iş bulunmuyor anca ayakişlerine adam arıyorlar emek sömürücü vampirler)
Bende aynıyım bi süredir işsizim ev işi yapıyorum anca
Online kurslara katılıp sertifika alabilirsin, ortaöğretim kpssye girip iş sahibi olabilirsin, enstrüman, yüzme gibi kurslara katılabilirsin.
evden satış olur. buyuk şehirdeysen daha kolay
Aynıyız ama bide benim gibi 30 olsaydın ne yapardın düşün şükret
BİM 101 şok migros gibi gibi bir yere gir veya satış danışmanı olarak çalış
Yanı market vs girebilriisn istediğin işi bulana kadar
Küçük bir yerde mi yaşıyorsun ki iş konusunda sorun yaşıyorsun
Bir yerden başlamalısın madem farkındasın değişime başlamalısın.
Eğer gayret edersen lise mezunu olarak kendine mutlaka bir iş bulabilirsin.
Yaşın henüz küçük ilgi duyabileceğin bir alanda kendini geliştirmeye çalışabilirsin
Nerde yaşıyorsun Kardeşim
Belki yardımcı olabilirim
Oku bak bende 21 e gircem yine yksye gircem üniyi zorla okuycam herşeyi başarabiliriz
Bende 20 yksye gircem konuşabilir miyim
@Açelyagülçiçek valla sınava az kalmış kanka bi tavsiye veremem kazandın kazandın
Knk tavsiye değil moral açısından dedim
Nasıl motive ediyorsun kendini
@Açelyagülçiçek sadece hedefi düşünüyom hayalini kurduğum yeri ve orada buluyom kendimi bu sayede sınava çalışabiliyom
Vay be bende o istek bile yok
İş bulman lazım yoksa evde rahat edemezsin canım
İş çok önemli olan sen hangi işi yapabilirsin analizini yap ona göre çalış
Eger calismak istiyorsan ailenin seni guvenlik kursuna yazdirmasini isteyebilirsin en azindan elinde meslegin olur avm site gibi projedelerde calisabilirsin konsere etkinliklere vs gidebilirsin nerden baslarsan kar kar en azindan harcligin olur para kazanmayi ogrenirsin ben daha evvel markette calisiyordum sonra guvenlige gectim guvenligi markette calismaya tercih ederim markette sakatlanma kazalar vs cok olur malum ama bir yerden baslayarak hayati ogrenmen gerekir
Bir işe gir çalış her zaman bütün gün evde canın sıkılır ilgin olan bir kursa yazıl arkadaş edin oralardan üniversite düşünüyorsan dershaneye git ortamlara gir
Bi otel vs varsa çalış hem hareketli olur sıkılmazsın
Zincir marketlere başvur onlarda sürekli alım oluyor
seni gerçekten çok iyi anlayabiliyorum sana önerim kursalara katılman iyi bir aktivite olur ve çevreni genişletebilirsin sertifika programları felan araştır sana mutlaka olumlu geri dönüşü olacaktır
Hiç iş yoksa en kotu iş bile insana psikolojik olarsk iyi gelir örnek kasiyer olmak bile hayatına renk katar hem paran olur paran olduğu kadsr insanlar seni insan yerine koyuyor devir öyle olmuş maalesef
Aynı yoldan geçen biri olarsk diyorum üniversite mezunu olarak guvenlik işinde calistkm corona döneminde iş yok diye o bile hayatıma iyi geldi yani parasız erkeği kadını artık annesi bile sevmez olmuş 😀
Allah yardımcın olsun umut vardır seveceğin bir iş meşguliyetin olur umuyorum ki kötü hisestmemmiz normal hatta gec kaldim düşüncesi herkes ayni yasta baslamıyor normal bunlar üzme kendini iyi ki varsin 🫶🏻
Takma o yaşlarda ben ıssız aşırı takintiliydim şu an 27 yaşındayım iş teklifi geliyor ben begenmiyorum bu seferde
iş bulmaya çalış, günlük yürüyüş programı yap, ev ile ilgili alışveriş vs olursa üşenme biraz uzak mesafelere git. kısacası hava al biraz
Evden çikman lazim yoksa depresyona girersin ben de öyle olmuştu ki bu genel bişi bence
Bemde erkegim aynı durumdayım dissosiyativ bozukluk yarandi bendede , erteleme , tenbellik, yatili hayat, sosyal medya da telefonda vakit gecirme, hayatdan zevk almama ayni durum yani
İçinden geleni yap önce birşeylerle meşgul ol yani insanın birşeylere merakı olur illaki
Bende öyleyim ve daha çok kişi bizimle aynı durumda ama aileler bunu anlamiyor onlar kendini bizim yaşlarımizdski gibi sanıyor hayati
Genceciksin elen işinden önce kendin bir şeyler yapsan çok iyi olur çevrenize ortama ne uygun bilemiyorum ama biryerlerden başlamak lazım yavaş yavaş anlıyorum sizi başarılar dilerim
Dikiş kursuna veya benzer başka kurslara git. Halk eğitim merkezlerinde kadınlar için kurslar oluyor. Kadınlar orada zanaat öğreniyor hepberaber birşeyler yapıyor biraz da para kazanıyorlar.
Disari çik bir hava al kendini dejarj et denk gelir bir iş ilani girursun bellimi olur birde kariyer neti indir tekefonuna cok kolay iş bulacaksin hadi başarilar
Kendine bı uğraş bulabilirsin spor salonu falan olabilir ya da ilgini çemen biseyin kursuna hem vakit geçer hem biseylerle uğraşmış olursun hemde ortamın olur
Nasıl olcak o
Eğer ailen ızın verıyorsa yüz mankenlıgı yapabılirsınsayılı sağlam ajanslardançok para kazanırsın sende tabı senı secımın ama güzel ins bır iş bulursun
bir iş bulabilirsin okumak istemiyorsan evden uzaklasmis olursun sonra hayatın ne getireceği belli olmaz belki evlenmek istersin
daha küçüksün bence zaten önüne çok insan çıkar iş hayatı olabilir intentet olabilir şans vermek lazım
Dışarı çıkıp sosyalleşiceksin başka çözümü yok sevdiğin alanda kurslara git orada yeni arkadaşlarla tanışırsın