Ben neden böyleyim s. lak mıyım?

Herkese merhaba öncelikle kendimi bildim bileli hakkımı savunamayan birisiyim hatta örnek vermek gerekirse otobüste arkadaşımla biryere gidiyorduk inerken adam bize kart okutmadığımı söyledi halbuki okutmuştum bunun üzerine hiç tartışmaya kavgaya girmeden kart okuttum bunun gibi daha niceleri var kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum kusura bakmayın pardon afedersiniz gibi gibi cümlerle olayı geçiştiriyorum bir arkadaşım benı ders konusunda baya bir kullandı PDFler notlar attım ona tabi farkındaydım ama en sonunda engelledim bana biryerden ulaşıp hakaretler yağdırdı halbuki ben ona hiçbir kötü bitşey dememiştim ona anlattığım kendimle alakalı özel şeyler yüzüme vurmaya kalktı herkesi iyi sanıyorum ama sonuç hüsran herkese herşeye rica etmekten çok sıkıldım herkesi alttan almaya çalışıyorum aman sıkıntı çıkmasın sorun olmasın diye diye çok yoruldum bir arkadaşım da benım kalbımı kırdı sonra özür diledi uzun süre konuşmadık pat diye hemen özürünü kabul ettim üstüne birde benım hatam olduysa kusura bakma diyorum ben neden böyleyim

Ben neden böyleyim s. lak mıyım?