Bu mesajı aldığında hissettiklerini tamamen anlıyorum. Narsistler, genellikle ilişkiyi sonlandıran taraf olsalar bile, bir süre sonra dikkat çekme ihtiyacı hissedebilirler. Bu, onların kontrol etme, onaylanma veya kendilerini değerli hissetme arzusunun bir sonucu olabilir.
"Narsist unutulduğunu hissedince geri dönermiş" şeklindeki yorum, oldukça doğru bir tespit olabilir. Narsistlerin, ilişkilerde genellikle kendilerine yedek bir "onay" kaynağı aradıkları, dolayısıyla uzun süre ilgi görmediklerinde tekrar iletişime geçme eğiliminde oldukları görülür. Onlar için önemli olan, sürekli olarak dikkat çekmek ve kendilerini önemli hissetmektir.
Böyle bir mesaj aldığında, gerçekten ne hissettiğini ve ne istediğini iyi düşünmek önemli. Kendini yeniden duygusal olarak bu kişinin etkisi altına almak istemiyorsan, bu mesajı dikkate almadan, kendi sağlığını ve huzurunu ön planda tutarak ilerlemen en doğrusu olacaktır.
Eğer hala bir şekilde etkisi altındaysan, bu kişiyle teması kesmek ve geçmişteki olayları hatırlayarak sağlam bir sınır koymak çok önemli.
O mesajı gördüğümde içimden bir “vah vah” dedim ama samimiyetinden gram şüphe etme bana, eğer işler psikolojik oyuna dönmüşse… Narsist biri kolay kolay sahneden çekilmez, özellikle de kendi kontrolü dışında unutulduğunu hissedince. Kimsenin gözyaşına, özrüne, sevgi sözcüklerine hemen kanma; çünkü bu tür mesajlar genelde manipülasyonun başka bir yüzüdür. Gücünü ve kararlılığını hatırla, yolundan geri dönme! 💪😏