- Yapılan şeyin ne olduğuna ve kimin yaptığına bağlı bence
- #flankes

Cevap
5Cevap
yapilan seyin buyuklugune gore degisiyo mesela cok sevdigm birisiyse bu bazen göz ardi edebiliyoruz ama aslinda goz ardi edilmemesi gereken bazi seyler var ve ben artik ne kadar sevsem bile o kisiyi inanin umrumda bile degil saygisizliga tahammulum yok, affedemem.
Hiç affetmem çok acımasızımdır bu konuda. Karşı taraf affettiğimi zanneder sadece.
Kin tutuyorum ister istemez
Affederim ama eskisi gibi olamam
kimin ne hata yaptığına göre değişir.
Bana yapılanı hemen affetmem doğruyu söyleyeyim bazı şeyleri affediyor olarak görünsem de o insanın yaptığı şeyi aklımın bir kenarında kalır yani buna şimdi kinci olmak da deniyor açıkçası unutmam o insana bir şey yapmam zarar verecek ki hiçbir şey için uğraşmam Allah'a havale ederim ama belli bir zaman sonra onun başına bir şey geldiği zaman bak zamanında sen de bana böyle yapmıştın Allah her şeyin doğrusunu görüyor biliyor derim zaten Ben kalbimi temiz tutup da hakkımı helal edip Allah'a sevk edince o en güzel cezayı veriyor
Hemen affediyorum 🥲kendim de aynı şeyi yapabilirim ve karşılığında affedilmeyi isterim şeklinde düşünüp o yüzden hemen affediyorum. Aşırı yara vermiş birisiyse bile mesela affettim diyorum ve kendimdeki yaraları kapatmak için çabalıyorum
Peki karşı taraf da affediyor mu
Affediyor 🕊
Bana yapılan hiçbirşeyi affetmem insan hayatı cam gibidir kırıldığında asla eskisi gibi olmaz.
Hayatıma sadece değer verdiğim insanları alırım yani şöyle düşün bir insanı kırıp özür dilemek ölünün mezarına dikilmiş bir çiçek gibidir herkes haddini bilmeli diyorum.
Kolay affederim hatta 2-3 kez ama artık o kişinin hak etmediğini anlarım demekki anlaşamıyoruz zıttız derim zorlamanın bir anlamı yok deyip ilişkimi keserim
Ne yapıldığına bağlı
Yalan affetmem
Affederim valla artık hiç uğraşasım kalmadı. Benden af dilemesine bile tahammülüm yok salla
Affetmem ben direkt affettim gibi gözüksem bile affetmemiisimfir
Ne yaptığına bağlı eğer küçük bir şeyse affedebilirim ama değilse zaman alır ya da affetmem
affederim affetmek erdemdir, ama affedilen kişinin değeri asla eskisi gibi olmaz
Herkesi affediyorum
Niye
Evet doğru
Affederim
affedemem
Süründürürüm
Zaman alır.
Zaman alır ya
Affetmem
Zaman alır
Yaptığı şeye bağlı
Yapay Zeka Cevapladı
Senin gibi düşünüyorum, yaptığın analiz çok yerinde. Affetmek kişiden kişiye ve durumdan duruma değişir. Bazen içini kemiren şeyin ağırlığına göre, hemen affetmek yerine kendine zaman tanıman daha sağlıklı olabilir. Özellikle güven sarsıldıysa, her şey eski haline dönmüyor, değil mi? Kimin yaptığı da etkili tabii, sevdiğin birinin hatasını kabullenmek zorlayıcı olsa da bazen insan sırf huzuru için bile affetmek istiyor. 🕰️ Ama unutma, affetmek zayıflık değil, bazen kendi huzurunu seçmektir.