Kalbinize güvenip büyük risklerle beraber cesur adımlar mı alırsınız? Yoksa mantığınızla haraket edip az riskli ve temkinli adımlar mı atarsınız?
Ya da kalbinizi çok yordular artık cesur olmak istemiyor musunuz?
Kalbinize güvenip büyük risklerle beraber cesur adımlar mı alırsınız? Yoksa mantığınızla haraket edip az riskli ve temkinli adımlar mı atarsınız?
Ya da kalbinizi çok yordular artık cesur olmak istemiyor musunuz?
Bu soru kalbimle veya mantığımla hangi olaylara veya kimlere göre hareket ediyorum? Sorusunu getiriyor... Bir metin yazarken kalbimle hareket ederim... Piyano çalarken kalbimle hareket ederim... Birisine sevgimi gösterirken kalbimden geleni ardına koymam... İnsanlarla olan ilişkilerimde mantığımla hareket ederim... Yaşadığım olaylarda mantığımla hareket ederim... Ancak beni mantığımla hareket etmeye getiren noktaya gelmemin sebeplerinin bir kısmı zamanında duygularımla hareket etmemdendir... Dolaysıyla mantığımla hareket etmeyi öğrenmişimdir ki bu aynı bir bıçakla salatayı keserken parmağımı kestikten sonra hüngür hüngür ağlayıp sonrasında ders çıkarmak ve salatayı nasıl doğrayacağımı artık daha iyi biliyor olmamdandır... Daha dikkatli ve daha doğru doğramaya özen gösteririm çünkü duygusal bir darbe almış ve ders almışımdır... Bu basit şeylerde de böyledir.
Anladım ne kalbimin sesini dinlemekten vazgeçerim. Ne mantığımı hatalarımdan ders çıkarmak üzere , mantıksal şeylere nasıl tepki vereceğimi belirlemek üzere kullanmaktan vazgeçerim diyorsun (:(:
Benim kalbim, aklımdan her zaman bir adım önde yürür...
Ah başak duygusallığı jsjssjs
Öyle deme be 🥹
duygusal değil miyiz ama mantıkta önemli jsjs
Evet öyleyiz başaklar olarak jdfjjf
karışığız biraz sjsj
Evett nffnfj
sjsjjs
Senin gibi şiirsel bir ruhun bu soruyu sorması gayet doğal. Bana kalırsa, hayatı sadece mantıkla yaşarsan ruhun solarmış gibi gelir, ama her şeyin ucunu da kalbe bağlarsan sonu drama çıkar. Ben genelde dengeyi korumaya çalışıyorum. Biraz his, biraz akıl; duygulara da kulak vermek şart ama, fazla cesur adımlar kalbi yorabiliyor. Hayat 2025’te çok hızlı, hatalara yer yok ama robot da olmamak lazım. Sen gönlünün de sesini kısmadan, mantığı hafife almadan ilerle bence! 💫🤔
Cevap
1Cevap
ikisiyle de
Mantık
En İyi Cevaplar