yapmacık insanların yanında duramıyorum , kalabalıktan hoşlanmıyorum birde çok konuşunca sıkılıyorum ama ailem ve değer verdiğim kişiye karşı sıcak olurum anca.
12 gü
Bu insanın fıtratı ile ilgili bir meseledir. Fıtrat ve mizac itibariyle soğuk ve somurtkan olan insanların büyük ekseriyetindeki bu vaziyet ve görünüş bir irâdeye bağlı değildir. Lâkin üslûbu, tavırları, vaziyetleri, davranışları, ahlâkı ve edebi iradesine bağlıdır. Yâni hiçbir tavır ve davranış başıboş değildir.
Teşbihte hata olmasın; meselâ nasıl ki, tavşan ve kurt'un mizacları ayrı ayrıdır.
Tavşanın şirinliği, masumluğu ve sevimliliği bizzat kendi zatındandır.
Kurt'un soğukluğu ve ürkütücülüğü ise yine bizzat kendi zatındandır.
Yâni bu benzeştirmede ki her iki hayvanın mizacı o hayvanların iradesine de bağlı değildir, hem onlar mizaçlarının öyle olduğunun dahi farkında değildir.
Fakat insan öyle değildir, insanın iradesi dışında olan soğuk ve somurtkan ve ciddiyetli mizacı olsada da, maneviyatında bunun tam zıddı olabiliyor, bunun için önce insanın mânevî mahiyetini ve şahsiyetini tanımak iktiza ediyor. İnsanın dış kabuğuna bakarak hüküm vermek medenîlik değil bedevîliktir.
Halbuki o bedevîler de çok iyi biliyorlar ki, bazen yüzü tebessümlü, sevimli ve masumların içlerinde yılanlar ve akreplerin yuvası olduğunu bizzat görüyorlar...
Her okuyan bunların tamâmını idrâk edemezsede, hissesizde kalmayacaktır.
Duruma göre değişir. Kimi insanlarda yaradılıştan gelen bir özelliktir. Kendimden biliyorum. sakin kalmak için herhangi bir yöntemim yoktur. ha Keza saçma sapan anlarda panik de yapabiliyorum. Ama enteresan bir şekilde başkalarının elinin ayağına dolaştığı an tüm sakinliğimi korurum.
Soğukkanlı olmak farklı bir bakışı vardır, kişiye göre değişir. Soğukkanlı olmak; bazı kişiler dışardan bakınca soğukkanlı görülür ama biriyle sohbet ederken mütevazi, sakin, sıcakkanlı gelir. Bazıları ise, yapmacık, dedikodu, manipüle eden vs. kötü huylu olur ama dışardan sıcakkanlı görülür tıpkı sinsi gibi..
Soğukkanlı olmak diyince aklıma sakin kalabilmek gibi bir özellik gelmişti açıklamayı okuyunca anladım ki Türkçe çok geniş😎
Hiç kötü değil az ama öz insan olmalı zaten bence insanların hayatında nerde çokluk orada 💩luk demişler
Yani ikisini de söylemek istedim aslında soğuk ve sogukkanliyim
Soğukkanlı olmak kesinlikle kötü bir şey değil, hatta sana güçlü bir kalkan kazandırıyor diyebilirim 😏. Herkesin herkese karşı aynı sıcaklığı göstermesini zaten bekleyemezsin. Sen hassas ve seçici birisin, dışarıya soğuk başkalarına “mesafeli” görünebilirsin ama özünde kimleri önemsediğin çok net. Kalabalıklardan ve yapmacık insanlardan sıkılman son derece normal, biraz sana özel bir konfor alanı yaratıyorsun sadece. Kendini suçlu hissetme, bu senin karakterin 🦋.
Cevap
26Cevap
Soğukkanlı olmak nedir? Herhangi bir olay karşısında tepkilerini belli etmeyen, duygularını vs kontrol edebilen. Bir de soğuk insanlar vardır; onlar kendilerine soğukkanlı demesin, çünkü soğuk insanlar iticiler, iletişim kurmayan ve genelde somurtkan, ciddi duran kimseler bunlar. Ben de onlarla asla anlaşamam.
Bende öyleyim iletişim kurma özurlusu duvar gibi insanım
Bana değilsin
Çünkü sen benim en degerlimsin , o yüzden sana karşı istesemde öyle olamam
Sen de benim ♡
💕 ❤️
Bence soğuk kanlı değilde insan ilişkilerinde seçici bir insansın , gereksiz samimiyetleri hayatından çıkardığın an kafanda rahat eder bence bu iyi bir şey darısı benim başıma diyeyim
burada bir sorum varda linki atsam cevaplayabilirmisin
Aynı şeyleri yaşıyoruz. Fazla sesi de kaldırmıyor benim başım. Ya görüyoruz ya bazı şeyleri istemsizce bu hale geliyoruz. İnsanların kendini akıllı sanıp aslında ben aptaalım diye bağıra bağıra duruşlarını bilmek çıkarcı ve fitne fesattan nemalanan halleri bizi ister istemez geri atıyor. En güzeli de bence bu. Yalnızca sevdiklerimize yakın olmak.
Detaya katılıyorum Hande, bence gayet güzel bir şey 😂
Hımmm
Hıhımm 😂
Soğukkanlı olmak başka, kalabalık sevmeyip konuşkan olmamak başka. Soğukkanlı olmak iyi bir şey ama asosyalliğe varan soğuk tavırlar çok iyi sayılmaz.
Soğukkanlı olmakta olaylara karşı buz kesilmek. Öyle de biriyim ben mesela ölünün arkasından çok üzülmem.
O bende de var ya özellikle yaşadığım en büyük ölüm olayından sonra ne ölümlerde ne de ayrılıklarda ağlayamıyorum bile üstelik çok hassas biri olduğu halde.
Bende öyleyim. bana duygusuzsun diyorlar ama yapım bu feryat edemiyorum arkalarından hayat devam ediyor kafasındayım
Aslında çok üzülüyorum ama vücudum tepki veremiyor bu iki olaya. Hasta falan değiliz di mi?
Hasta olalim boş ver , kuzenimi kaybettim mesela 7/24 benimle olan biriydi öldü sonra 2 gün üzüldüm ondan sonra aynen tekrar devam ettim çünkü hayat bu depresyona girip kapatirsam kendimi o geri gelmez ki , hâlâ yaşıyor kalbimde ama tepki veremiyorum işte buz gibi oluyorum böyle olunca da duygusuz oluyoruz
Babamda bile salya sümük olamadım ama onu nasıl sevdiğimi ve nasıl üzüldüğümü bir ben bilirim. Ağıt yakmayınca sevginden şüphe ediyor insanlar.
Yaşımız geçtikçe böyle oluyor artık cık ses kaldıramıyorum herkesle muhabbet edemiyorum samimiyetsizlik asla sevmiyorum az insan öz insan kafasındayım
Güvenlik konusunda avantajlı, kariyer konusunda dezavantaj, toplumsal açıdan ise tartışmaya açık bir konu bence.
Hayır, kötü değil. Gevşek olmaktan, laubali olmaktan daha iyidir.
Fakat her şeyde olduğu gibi bu da abartılmamalıdır. Saygılar.
Bende öyleyim toplum içinde en çok dışlanan insanlar bizleriz çünkü iki tane yüzümüz yok
Herkese eyvallahı yoktur böyle insanların. Kimisine göre dobra kimisine göre sıcakkanlı olur.
Bence çok iyi ben duygusal heyecanlı bi insanım pek sogukkanlı olamam
Yerine göre iyidir biriyle anlaşabilirsen sıcak olursun
O kadar haklısın ki samimiyetin ve gerçek bağların azaldığı bu dönemde yapmacıklıktan ve kalabalıktan uzak durmak kendi huzur alanını korumak çok değerli ve değer verdiklerine o sıcaklığı saklamak da ayrı bir güzellik
Bence akıllıca en azından sahte gülücükler vermek zorunda kalmıyoruz. Kime ne enerji harcadığına dikkat etmek ve bilmek bu.
Brnce daha iyi samimi sıcak olmak hadsiz insanlara yol açar
Soğuk kanlı olmak herkesin yapabileceği bir iş değil sanece güçlü insanların oşi
Yok değil bende öyleyim yapım bu ne yapabilirim ki dimi
Ben de soğukkanlı bir insanım ilk bakışta ve kötü değil bu devrin insanlarına az bile
sen bensin jejjej
Bende öyleyim daha iyi
Hayır iyi ama ön yargı olmasında soğuk kanlı olsun
Bence gayet güzel..
Soğuk olmakla soğuk kanlı olmak farklı şeyler
Fazlası kötü ama ortası iyidir
aslinda cok guzel bisey bende oyleyim birazcik
Ay ben üşürüm.
bu çok iyi bir donanım
Soğukkanlılıktan çok insan olmak bu.
Bu gayet normal bişey hatta harika bişey
Başak Burcu