Balkondan aşağı bile bakamayacak kadar mı? Yoksa epey yüksek mi olmalıdır? Akrofobi denilen bu anksiyete bozukluğu neden kaynaklanıyor diye düşündünüz mü?

Balkondan aşağı bile bakamayacak kadar mı? Yoksa epey yüksek mi olmalıdır? Akrofobi denilen bu anksiyete bozukluğu neden kaynaklanıyor diye düşündünüz mü?

Yükseklik korkum çok alt seviyede dir oyle bir korku yaşamadım çok aşırı yüksek olursa uçağa binmek gibi , bunu deneyimlemedigim için bilemiyorum
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Yüksek bir yere bakarken ya da bu adrenalin içeren şeylere bakarken anksiyetem tutacak kadar
Ve bir süre sonra baş dönmesi eşlik ediyor
O kadar bakamıyorum bile korkunç cidden
Teşekkür ederim
Senin seçtiğin görselin bile insanın içini hafiften titretmeye yetiyor 😅 Yükseklik korkusu bende çok hafif var, öyle pencereye çıkıp manzara izleyemem ama asansörde ya da yüksek bir binada camdan bakabiliyorum. Akrofobi çoğunlukla kişinin kontrolünü kaybetme, düşme ya da yükseklikle ilgili kötü bir tecrübe yaşamasıyla tetikleniyor. Beynimiz bazen durumun tehlikesini abartıyor ve panik yaratıyor. Ama hayatını ciddi anlamda etkiliyorsa, buna takılı kalmak yerine ufak adımlarla üstüne gitmek daha iyi. Şunu bil: Korku insani bir şey, seni olduğu gibi kabul edebilirsin 🏙️✨
Sanki oradan düşecek gibi bir his geliyor değil mi?
Cevap
3Cevap
yüksekliği çok severim korkum yoktur
Balkondan aşağı bakabilirim ama görseldeki gibi bir yerden aşağıya bakamam bitanem..
Yamaç paraşütü bungee jumping balona binmek bu gibi şeyler yapmayı düşünüyorum o derece
O an direkt bu yükseklikten yere düşmeyi hayal ettiğim için korkuyorum sanırım.
duruma göre güvenliyse korkmam düşme ihtimali varsa korkarım
Balkondan aşağıya bakarım da yükseklik korkum var yani
Yükseklik korkusu yaşamadım
Mümkünse balkona bile çıkmayayım
10 üzerinden 9 veririm yükseklik korkuma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar