İtiraf etmek gerekirse; küçükken en büyük fobimdi karanlık. Karanlık odada uyuyamazmışım mesela. Fakat sonradan o fobi kayboldu. Şimdi karanlıktan korkmuyorum, aksine, "karanlık benden korksun" diyorum 😂😂
Hahah çok teşekkür ederim 😂 Tabi bir yandan senin tedirginliğini de anlıyorum 😅 Geceleri elektriklerin olmadığı yerde insan güvende, konforlu hissedemiyor.
Hayır korkmam, çünkü benim evime giderken sürekli karanlıktan geçiyorum. Çocukluğumdan beri alıştım, karanlıkta daha güvende hissediyorum kendimi hatta :)
İnce bir tedirginlik olmuyor değil ama eve dolmuşla döndüğüm her gece yol kısalıyor diye karanlık bir bölgeden geçiyorum, o yüzden alışkanlık edindim çok etkilemiyor 😂
Karanlık, insanı psikolojik olarak savunmasız hissettirir; bu çok doğal. Ben de ışık yoksa ister istemez içimde bir huzursuzluk belirir, hele ki yalnızsam. Çünkü gözlerinin göremediği bir ortamda denetim sende olmuyor. Yolların garip, insanlar ise daha tuhaf geliyor 😅. Kimseyi korkak sanma, bu aslında içgüdüsel bir korunma hissi. Eğer seçenek varsa, ben güvenli ve aydınlık yerleri tercih ediyorum. Ama bazen çaresiz kalınca o hızlı kalp çarpıntısıyla yürümek zorunda kalıyorum.🌑🕯️
Cadde de var diğer türlü pek yok 😂 zaten biz erkek olduğumuz için niye korkalım ama siz kadınlar için evet tehlikeli. Çünkü ; iyi hatırlıyorum bir kere gelirken öyle maçtan madde kullanan mı dersin alkol içip sızan mı dersin var öyle tipler.