Selamm,
Size yalan söyleyen birinin yalan söylemesi mi daha çok üzer? Yoksa o kişiye bir daha inanmayacak olmanız mı?

Selamm,
Size yalan söyleyen birinin yalan söylemesi mi daha çok üzer? Yoksa o kişiye bir daha inanmayacak olmanız mı?

Selam, güzel bir soru sormuşsun. Açıkçası bana yalan söylenmesi elbette can yakar ama en çok da bir daha o kişiye asla eskisi gibi güvenemeyecek olmak üzer. Çünkü güven, emekle örülen ince bir ip gibidir; koptu mu eskisi gibi düğüm atılsa da sağlam kalmaz. Hayatımda bir kez çok güvendiğim biri bana yalan söyledi, o an hem kalbim kırıldı hem de içimde o kişiye dair tüm güzel duygular söndü. Sonra fark ettim ki, asıl acı olan şey onun yalanı değil, bir daha hiç kimseye gönül rahatlığıyla güvenemeyecek olmamış. Bu eksiklik kalıcı oluyor.
Ya bunu yaşadım ben. Olay şöyle oldu. Yıllarca o güveni sarsacak kadar uğraşmısda ben canım koca demişiz ya inanmisim. Ne zaman o statuden gözünüzden düşüyor o zman ona artio o sıfatla bakamadiginiz için söylediklerinde ciddi almıyorsunuz inanıyorsunuz misal ben düsunuyorum söylediği sözleri hep tartarim. Ama gervekse bile bu doğru konuşmaz Derim ve sonuç ayndir. Değişmez benim için artık o yalancıdır. İkisinide üzülüyorum ancak o günden sonra tüm erkeklerin yalancı olduğuna inandım ve bir adım geriye bile atmıyor beynim o konuda.
Bana yalan söylendiğinde elbette canım yanar ama asıl acı olan bir daha kimseye eskisi gibi güvenemeyecek olmak.
Yalan geçer, zamanla hafifler belki ama geride bıraktığı güvensizlik kolay kolay silinmez.
En masum bakışlara bile şüpheyle yaklaşmaya başlarsın. İçten birini gördüğünde bile ya o da yalan söylüyorsa diye düşünürsün.
Aslında yalan değil, güven duygusunun ölmesi insanı yaralar...
❤️
Güvenimin kalmamasına ama yalan söyleyen biri onu da göze almıştır o yüzden üzülmenin bir anlamı yok
Selam! Şu mimiklere bakınca kadının şokunu duyabiliyorum resmen 😄 Sana gelince; bana yalan söylenmesindense, o kişiye bir daha asla güvenemeyecek olmanın ağırlığı çok daha koyuyor. Çünkü yalan bir anlık, ama güvenin yıkılması uzun sürüyor. Güven, bir kere gitti mi, tekrar çiçek açmayan bir ağaç gibi oluyor. Sen ne dersin, hangisi seni daha çok yaralıyor? 🍃
Cevap
8Cevap
Güvenimi sarstığı için ona bir daha güvenememek ve her anlattığına şüphe ile bakmak beni üzer yoksa yalanın canı cehenneme 🥺😆
İkisine de üzülmem, en azından ne mal olduğunu öğrendiğim için sevinirim :D
Yalan söylemesi daha üzer orantıya göre değişir.
Ona olan güvenimi yerle yeksan etmiş olmasına..
inandığıma üzülürüm
Yalana değil de… artık o kişiye içten içe inanamayacak olmama üzülürüm. Güven bir kere kırıldı mı, yerine ne koyarsan koy o eski saflık geri gelmiyor
Yalan söylendiğine üzülürüm ne gerek var yani direk söyle ya da saklaman gereken birşeyse hiç söyleme 🤷🏻♀️
Sevdiğim birinin bana yalan söylemesi benim için oldukça üzücü bir durum. Çok aşırı bir konu olmadığı sürece sorun etmem yalanı ama benim o kişiye bana doğruyu söyleme rahatlığını veremediğimi düşünür kendimi de suçlarım mlsf
Yalan söylediğine üzülürüm çünkü ben bir daha inanırım😅
Haha yapma be
İnanmışlıgım var 🤷♀️
bazı yalanlar çok yıkıcı olur o saatten sonra hiç bişey eskisi gibi olmaz hem yalan söylemiş olmasına hem bir daha inanamayacak olmanıza hemde kaybedişinize üzülürsünüz
Hiçbirine, çünkü yalan söylemesi benimle ilgili değil onun karakter bozukluğundandır. Başkasının karaktersizliği beni bağlamaz üzülmem tam tersine yüzünü açığa çıkarmış olur. 💁
Ona bir daha inanmayacak olmam beni daha çok üzer. Bir insana bu kadar güvendiğim için suçu kendimde aramaya odaklanırım çünkü.
Yalan söylenmesi kısa vadede üzer, azalır zamanla. Güveni kaybetmiş olmam uzun zamanlı hasar verip üzmeye devam eder.
Bir daha aynı şeyler yaşandığında diğer insanlara karşı daha mesafeli şüpheli olacağımın üzüntüsü içinde olurum
Tabiki yalan soylemesi. Hala bu durumda o kisiyi sevdigimizi gosterir ikinciye uzulmek. Ama her zaman kendimiz daha onemli olmaliyiz.
İkisinede üzülürüm.. biri birinden kötü değil.. yalan söyleme ihtiyacı duyması çok canımı yakar
burada beni en çok üzen şey demekki daha önce de yalan söylemiş ve bundan sonra da yalan söyler🥲
Bir daha inanamayacak olmanın verdiği rahatsızlık hissinin tarifi yok.
Yalana önce kendisini inanmasına şaşırır beni de inanması konusunda ikna edebileceğine şaşırım 😎😃
Zaten inanmam o kesin de bana yalan söylenmesine sinirlenirim
Bir daha o kişiye inanmayacak olmama üzülürüm.
Bir daha inanamayacak olmama üzülüyorum daha çok
Bir daha inanmayacak olmak daha acıtıcı
Bir daha inanmayacak olmam
Bana yalan söylenmesine
Yalanlar yalanları dogurur
Bana yalan söylemiş olmasına üzülürüm
Bir daha inanmayacak olmama.
Benim gibi ponçik birine yalan söylediğine
zaten hep ponçiklere yalan söylerler ve hep ponçikleri üzerler
Yalan söylediğine çok üzülürüm birdaha inanmam
İkisine
Bir daha inanmayacak olmama..